|
Прашање до матурантите |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
проблемот е неинформираноста, ама не ме разбираш.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те разбирам, те разбирам...почна второ полугодие а уште сме среде дилеми, трилеми... Ехееее има деца што уште се надеваат дека нема да полагаме, неинформирани и неосвестени
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега ги пријави испитите кои се полагаат екстерно. Кој е крајниот рок за интерните? И нема ли други матуранти на форумот!!!!!!!! |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно нема!!!!
и да,директорот во нашето училиште ни беше од таква помош што не натера да ги пријавиме и испитите за интерно полагање |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако имаш адреса од Биро за образование побарај се што те интересира за матурата. Ака не барај помош од форумот. Можам утре да ја набавам, сега е доцна. Испрати емаил ќе ти испратам елаборирана идеја за темата. |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја имам адресата, често проверувам дали има нешто ново, благодарам што се трудиш
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoj, neznam koj mi napi[a popladnevo toa e duhot na forumot. Po;nuvam da veruvam vo toa. |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде со среќа матуранти. Полека и со средени мисли ќе положите.
Преземено од Дневник Почнуваат уписите Учебната 2009/2010 година ја завршија околу 225.000 основци и околу 95.000 средношколци. Првиот уписен рок за средните училишта е на 17 и на 18 јуни, а на факултетите во август. Министерот за образование информираше дека за полагање државна матура се пријавиле 18.626 матуранти, околу илјада повеќе од лани. На 12 јуни ќе го полагаат првиот екстерен предмет - мајчин јазик, а на 14 јуни - странски јазик или математика. Интересот и годинава е најмал за математика, за која се пријавиле околу 2.000 матуранти. |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам зошто годинава се толку доцна уписите на факултетиве, дури во август првиот уписен рок Лани чинам беа во јули.
Студентската година ќе почне нели на 17 септември Ај со среќа да ни е утре и во понеделник |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со среќа утре и од мене...
не е толку тешко Изменето од sanja-a - 11.Јуни.2010 во 16:52 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги читам и слушам коментарите на матурантите околу леснотијата на тестовите и со скепса прифаќам дека е така бидејки и минатат година владееше еуфорија па после се поднесоа многу приговори.
Прашував, но не ми кажа никој конкретно дали слабите резултати од матурата или воопшто резултатите од матурата важат и за уписот на приватните факултети (односно дали се елиминаторски или не???). Прв ден од полагање на државната матура |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оваа година не можам да речам дека беше многу тешко, туку прашањата беа премногу збунувачки, поточно имаше неколку одговори кои беа доста слични и прилично повеќето од нас не знаеја кој одговор да го дадат. Граматиката беше прилично лесна.
Имаше еден текст што јас искрено неколку пати го прочитав за да го најдам соодветниот одговор. Се на се, добро беше, само многу слабо ќе помине матурава, така јас мислам. |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Математиката стана баук. Се апелираше да се средат малку работите околу математиката уште во основно бидејки и не е се во математиката.Многу деца за овие години на петкоманија изгубија можност да се запишат во посакуваното средно токму заради послаба оценка по математика.
Сега децата сами одбраа-возрасните трба да размислат зошто Само 3.000 матуранти одбраа математика |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле оваа математика...кога јас полагав матура,се жалеа тие што одбрале математика дека задачите биле од материјалот за гимназии,а во средните стручни програмата е многу скратена... а викаат бил лесен тестот матурантите од стручните школи или од гимназиите Изменето од sanja-a - 14.Јуни.2010 во 20:53 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |