IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Министерство за образование
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Министерство за образование

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 33>
Прашање: дали е време за реконструкција на владата?
Одговор Гласови Статистика
305 [52,23%]
272 [46,58%]
7 [1,20%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2010 во 22:31
Вакви работи не смееш да дозволиш министре

Отказ на едни, работа на други

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2010 во 22:36
Сите..и буквално сите , треба да имаат еднаков пристап до се..според еднакви и однапред секому јасни барања..кои мора да бидат истовремено и во Закон предвидени..и наведени.
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2010 во 22:21
Едно време во социјализмопт не тераа да учиме во реформирано образование и кога видоа дека бајаги деца останаа полуписмени се вратија на нормалното-традиционалното. Ама бајаги генерации отидоа јабана па едвам се опоравија за да завршат.
Сега (барем овие последни 15тина години) пак се маваше со дрва и камења по некогашното наше образование и се воведоа  куп промени по западен терк според кои децата не треба да учат уроци полни факти, не треба да читаат лектири со ваква /таква содрина,мора повеќе да се учи преку истражувачки постапки, не смеат да бидат јавно кажани оцените за да не се срамат родителите, не смеат да бидат психички малтретирани (па затоа се пишуваа само 5) и така дојдовме до една состојба.

Копнеат да се менаџери, а не знаат да говорат

Сега очигледно МОН ке има голема мака да ги враќа работите во нормала и да ги натера децата да учат, да читаат. Посебно со изјавите на омаловажување на наставниците од државниот просветен инспектора ( а се шпекулира дека таквите изјави се резултат на прогуркување  на бајаги проекти против кои просветарите реагираат затоа што не се никаква новина туку напротив се уназадување на образованието) работите ке се искомплицираат уште повеќе бидејки кој ли сака да добие единица од единичарзбунетост. Зошто децата да немат нереални барања,кога одамна никој не одговара кога ќе навреди некого само со правото на заземена позиција за која питај бога дали има стручност, кога синдикалниот лидер не реагира кога неговиот социјален партнер му ги патосира плаќачите  на чланарина од кои зема плата...има многу кога
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2010 во 23:13
Море министре, море дете аџамија другите може да напаѓаат ама ти треба да браниш оти ти си капо ди тути капи на коза ностра...Та нели рибата смрди од главата.
И министре дете аџамијо, образованието е широко поле. Секое генерализирање прави трагикомика и недоветеност во изјавите.
Не може министре да се стави во иста тава основното (посебно она во одделенска настава каде децата се оценуваат описно) да се стави во исти кош по мито и корупција со она да речеме на високото???. Кој бре министре ке и даде мито на учителката за еден ферман од описни изрази кој никој не ги разбира?збунетост
Образованието е корумпирано за 60 отсто од граѓаните
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:22
Еј море луѓе, ај да се потсетиме-кој го почна а кој го заврши проектот бесплатни учебницизбунетост
Зашто се мислам дека ова момчево аџамија нема врска со изборот на учебниците, нели нив ги избра оној претходниот-награден со амбасадорско место, или јас сум јалнаш?

Тодоров не се чувствува одговорен за празните ветувања

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2010 во 14:16
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Еј море луѓе, ај да се потсетиме-кој го почна а кој го заврши проектот бесплатни учебницизбунетостЗашто се мислам дека ова момчево аџамија нема врска со изборот на учебниците, нели нив ги избра оној претходниот-награден со амбасадорско место, или јас сум јалнаш?<h2 ="title">Тодоров
не се чувствува одговорен за празните ветувања
</h2>

Што знае дете што е школство.
Затоа децата според сите критериуми се катастрофално подготвени.Та нели имаа во некои школи просек до нецела двојка.Срамови невидени.За сите во системот на образование.
Важно има купени компјутери?
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 02:37
Денеска на вести слушнав дека Државна матура полагале 13000 матуранти на македонски и 4600 на албански јазик.....
Некако не ми штима математикава......размислување
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 09:38
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Денеска на вести слушнав дека Државна матура полагале 13000 матуранти на македонски и 4600 на албански јазик.....

Како и СЕ останато.... во Државата на Македонцитеголема%20насмевка.
намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 12:43
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Како и СЕ останато.... во Државата на Македонцитеголема%20насмевка.

намигнување

Министеро...ќе даде објаснување...млогооооо е елоквентееееен...Се е под конмтрола...пробљеми њемааа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 13:41
Многу (било и) е трагично нели...дури и кога ...некои коментираат...за последиците од т.н. „некојапат„ многу фаленото „насочено„ образование..наречено и ШУВАРИЦА..според идејниот нивен творец...некојпат и некојси комунистички главешина ...а се одзивал на ...другарот Стипе ШУВАРизненадување.
И се што како „прооизвод„ (до ден-денешен) живурка ...и не преставува насекаде...и во светот?.тага
намигнување

Изменето од Анастеа - 14.Јуни.2010 во 10:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 14:34

Реформите од тоа време се стопирани во делот кога бил Шувар, но кај нас има реформи - купи си диплома.Проблемот е што квалитетот паѓа, кое нешто го признаваат и оние кои го поддршуваат Болонскиот процес, кој создава повеќе дипломи со понизок квалитет.Имаше и протести во Болоња а Словенците гледаат да ја одолговлекуваат реформата во таа насока....
Инаку Бугарија колку дипломи даде, а некој си земаат и од Грција, која така речи до вчера кај нас студираше.Е тоа се овие квалитети и квалитетни.

Изменето од Анастеа - 14.Јуни.2010 во 10:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 15:03

Ако (и само ако)...се сложуваме за тоа ....одкаде се (ни) потекнало (а и стасало) ...и зашто е (сеуште) такво..на образованието се мисли...КРИВЦИТЕ се познати...и нивните „грешки„...се (сеуште) протегаат ...се до конецот на нивниот животен и обаразовен век..кој е сега се поодолг..со оглед на условите во кои „рајата„ живее..кој како..и кој со колку (има нели) ..
КУПИ ден помини (си арно) ..било и (сеуште) е актуелно..
Поготово таму..каде што Државата (на Македонците!?) е единствен „работодавач„.тага
намигнување

Изменето од Анастеа - 14.Јуни.2010 во 10:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 19:51
Предлагам ,во склад со твоите заложби еднаквост на сите во Македонија..... со книшки на ДПМНЕ. Барем да се покрие праксата и со закон.

Изменето од Анастеа - 14.Јуни.2010 во 10:46
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 10:49
novace и marsovec, престанете да ги расипувате темите со лични препукувања и држете се до темите!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.