![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 67> |
Автор | |
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ти знаеш
Ако во секоја вена те чувствувам ако во секој здив твојот мирис ми се причинува ако секоја моја мисла тебе ти припаѓа и уште ако сето тоа го знаеш, а го знаеш не ме распрашувај што сум правел до секоја ситница во колку часот и колку време оти не паметам ништо што нема врска со тебе. |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
„раскажувај ми бајки, приказни без крај
за една пламена булка, за одминат мај раскажувај ми тивко, нежно, понежно раскажи ми за љубовта . раскажувај ми за нас, не на цел глас спомни ме и мене, и тогаш никој не може да ми земе тоа тивко, тоа нежно, тоа понежно раскажано за љубовта -мистер анакин“ леле, не е нормален. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
JES, NE SUM NORMALEN
a koj e? ![]() ![]() ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
И оваа исто не е нормална (у позитивна смисла на зборот, нели
![]() „“Temple” Sanctuary hidden deep inside, Waterfalls of tears, hidden pride, Breathe taking paintings with a story to tell… Soul so shiny, so bright like a pearl in a shell … Take a bow my dear and open your eyes …. This soul is yours more like punishment then a prize ….. Your eyes are meant to see this beauty in pain … Do not search others, you’ll never see it again … Open your mouth wide to catch the drop of the rain … Bitter taste of poison in little doses will make you insane … My temple is built with bricks of scars … They don’t allow me to see the sky nor the stars … Yet I obey to that godless temple of mine … Blood, hurt and sweat made it so divine … I let you in through the front big gate … It’s a start is in it? Before it’s too late …. Selfishly hidden through the years passed by … Now you know without asking why …. There was a space in it just enough for two … Till yesterday there was just me and now there is you … The gate is closed and no one else can see … I’m still the prisoner but you will stay free … Live when you think the time is right … I will stay forever to worship the night ….“ -скарлет Ренде праи со ова римиве... ![]() ![]() |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
ако те прегрнам, дали ќе се втурнеш во мене
ако те бакнам, дали очите ќе ги затвориш ако продолжам. дали и ти ќе продолжиш дали ќе трае толку, колку што сакам да трае а колку сакаш ти да трае . многу непотребни прашања за еден бакнеж . ако застанам до тебе, дали ти ќе стоиш насмеана ако тргнам неприметно, дали ти ќе приметиш ако продолжам да одам, дали и ти ќе тргнеш дали ќе одиме толку, колку што сакам да одиме а каде сакаш ти да одиме . многу непотребни прашања за една обична прошетка кроз животот . ![]() |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ти си ми дефинитивно фан
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
најголем и најверен
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Не им обраќам внимание
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
те гледам, стоиш
прозор, завеса, твоја темна силуета светлината те црта, по твое тело бело шара светлината те знае, но не како јас те гледам, се’ уште стоиш гориш и со затворени очи со светлината се бориш таа те знае, но не како што знам јас ја гледам на ѕидот твојата сенка ја нацртала светлината малку потенка, но што треба знам дека те знае, но не како јас знам сите околу тебе се твоја светлина те цртаат во мислите свои користат сите можни бои сите те знаат, но не како што те знам јас ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Кога Моцарт не пишувал едно од своите ремек дела, тој и пишувал писма на својата братучетка, писма кои што
обично биле пишувани во едноставна рима, и со сериозно швркната
содржина. Има голем избор на зафркнати делови, но ниеден не може
да ја прикаже неговата валканост толку добро како тоа кога и кажувал
дека сака да и „кака на носето“ и да гледа „како и се лизга низ
брадата“.Писма со таква содржина испраќал и на неговата родена мајка, која
пак што тоа го сметала како одлична забава и возвраќала во ист стил.
Дури во писмата кон неговата мајка бил и доста поиновативен:
Вчера слушнав прдеж од таква сорта Или: Добра ноќ ти посакувам сега,
мила Или: „Леле,
леле, газот ми гори силно- што ли тоа значи? ![]() |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Кога
ловецот е плен Ти си ловец на соништа, а јас ловам копнежи. Се најдовме двајцата еден
наспроти друг среде зелената мисла. Во моите очи препозна сонежлив сјај. Во твојата насмевка видов треперлив копнеж. На нишан сме си. Ќе пукаш или да пукам?
|
|
![]() |
|
sedat zad masa
vo soba oboena vo bezbojnost toj molci taa place taa place, zasto toj molci a toj molci cekajki da prekine taa da place |
|
|
|
![]() |
|
кој, кој бе ги сонува моите сонови?
кому, кому му се исполнуваат моите желби? бакнежите, тие, каде ми се, а и љубовта моја? кој живее таму? а јас само во песните мои... ![]() ![]() Изменето од sanja-a - 16.Јуни.2010 во 20:14 |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |