|
Интелигенција |
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Автор | ||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Туф , зарем морам и со него ? сапиенс = разум ,мудар , ... Sapiens homo omnia sea secum portat |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мујо го пречекувал Хасо на железничка станица... другар му е ....нели.... се дотерал со одело да изгледа интелектуално .... ете ти го Хасо излегол од возот се држел за глава која му била цела крвава... - Ауууууу, што ти е бе Хасо што си раскрвавен вака?? -Ќути не ме прашувај, како се потрефи баш на моето седиште во купе на ниво на главата една наа нааааааа шајка.....и како идел возот чуфф,чуффф тоа главата бааам баааам на шајката!!! -Добро бре Хасо , па не ти текна да се замениш со некој понизок или повисок што немаше да му пречи шајката?? -ЕЕЕ, како не ми текна па јас сум интелегентен бре што ти е.....ама на жалост немаше никој во купето за да се сменам!!! |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е интелегенција да ископираш некој текст од нет и да го вметнеш тука. Не е интелегенција да напишеш некоја финта што ти ја имаат кажано, на кое што имаш "наседнато".
И се мене ми се гледа дека многу неинтелегентни коментари се изнапишаа во темава, не заради тоа што во коментарите немаше слаткоречивост, туку затоа што крајната цела или ја нема, или не е издржана. А цело време си се мислам, оти цимерот спремаше еден испит за месец дена. |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не , само ме интересира што ти си прочитал меѓу редови . . . Бидејќи рече дека знаеш . . . Чисто да видам како изгледаат моите зборови низ туѓа перцепција . . . |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во контекст на предходните коментари, еве што кажува Вики за:
Особини на луѓе со низок степен на емоционалната интелегенцијаЛица со низок коефициент на емоционална интелегенција обично не преземаат одговорност за сопствените чувства, туку вината ја префрлаат на други (“Ти си виновен затоа што сум тажна”, “Ти си причина за мојата неволја”), ретко се во состојба да кажат зошто се чувствуваат онака како што се чувствуваат , склони се кон критикување и наредување. Таквите личности не зборуваат за сопствените чувства, склони се кон потиснување на емоциите, што по одредено време може да резултира со бес, бурна реакција за ситници, избегнуваат емоционална блискост, не водат сметка за чувствата на другите луѓе, несигурни се, тешко признаваат грешки, ретко се извинуваат, склони се кон деструктивни мисли кои доведуваат до развој на негативна и незгодна емоционална состојба, не прифаќаат одговорност за сопствените постапки. Тие личности се склони кон тоа да се прикажуваат како вечни жртви, претерано се песимисти или оптимисти, склони се кон откажување на првата препрека, ригидни се и крути. |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи постојат интелигентни и емоционално интелигентну личности!
Оние интелигентните се здобиле со факултетски дипломи,па дури и со академски титули ,но не секој од нив успеал во животот. Наспроти нив има други поединци кои со тешкотии стекнале образование ,но се далеку поуспешни од претходно посочените. Заклучокот би бил дека оние прво посочените успеале да ги развијат своите когнитивни сознанија ,но во шивотот тоа се покажало како недоволно за да бидат успешни личности.....додека пак онаа друга група или емоционално интелигентните неможат да се пофалат со развиени сознајни способности ,но сепак многу повеќе просперирале и успеале во животот. Како да препознае емоционално интелигентна личност? 1. Личноста мора да умее да ги препознае сопствените емоции 2.Личноста треба да умее да управува со сопствените емоции 3.Да поседува умешност за самомотивирање 4.Умешност за одржување на меѓусебни односи 5.Препознавање на туѓите емоции |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
@renatax добар е постот , освен еден дел , кој е смешен малку...
‘Оние интелигентните се здобиле со факултетски дипломи,па дури и со академски титули ,но не секој од нив успеал во животот.‘ ??? -Im dazed... |
||
||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тие се несомнено интелигентни личности да,но тој вид на интелигенција најверојатно не бил доволен за практичен успех во животот и не само на професионален план. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха...сакаше да дискутираме за особина под број 4.одржување на меѓусебни односи ,така?
Ок ,тоа е вештина со која се разбираат туѓите емоции и способност човекот да го подготвува за јавни занимања,раководење итн. Поединците кои ја усовршуваат ваквата способност успеваат во се што подразбира успешна соработка со другите. Едноставно тие во друштвото се ѕвезди. |
||
|
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ccc. nekoi luge se' sveduvaat na brojki...
Sega me zamisli... hmmm pod 4, a? A nie da izmislime tocka 6? Изменето од Marko Polo 1 - 12.Јуни.2010 во 11:16 |
||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ,не не си ти бројкапак се обидуваш да спиш две теми во една.
Ова беше дискусија за особина на на емоционална интелигенција означена под број 4. |
||
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Страв ми е да се уфрлам . . . да не заборавам на доручекот
Интелигенција генерално - бараме дефиниција...или интелигентни дискутанти... Да кажеме дека интелигенцијата е способност за совладување животни препреки и цели . Би се зголемувала со поминување на истите препреки , или на некои нови . . . ? |
||
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dzo, toa ti e kao trka na 5000 m so prepreki...
So sekoj pominat cekor, znaes vekje kade se preprekite, pouspesno gi sovladuvas, ama snemuva kondicija, a bogami i trkata se blizi kon krajot... |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Откако ке ги совладаш тие 5000м со препреки идеш на следно ниво.
. И немој крај Марко.Маратон е на ред |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |