|
“Морални вредности“ во политиката |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моралните вредности во политиката...
се... одраз на моралните вредности на народот... кој ги избира политичарите... зошто ако не е така.. па ваљда народот нема да излегува на избори... да гласа за неморални политичари... што значи дека народот, уствари што би рекол Тачи - електоратот... или дели исти морални вредности со своите пулени... или пак нема изградено свест за вистински морални вредности... што би рекле...испревртени морални вредности... иако мое скромно мислење и работен заклучок... е дека се работи за исти к***ц на или и или... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што беше , бидна до сега, од сега ке важи паролата Куд кој мили мој
Досега правеа ама се криеја, ама сега нашите ’’’паши и бегови’’ може да си прават што сакаат и нема пред кого да одговараат. Досега како така, барем премиерот можел да ги контролира, од сега секој си одговара сам пред себе. Ваљда под притисокот дека наликува на Дуче, на фирер, премиерот попуштил. А што и да прави кутриот, еден против сите, не ке да може. И ова насловчево малку ми делува онака ’’нетокму’’. Па кој ја сочинува бре владата? Сами за себе си попуштија- тие се влада! Владата попушти за моралот на министрите |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е за срамота!
Си градат алиби за амнестија од лична политичка одговорност, нешто што кај нас досега е само мислена именка, затоа и криминалот ни цвета насекаде, кога е со амин од самите раководства на политичките партии. Затоа и министрите си редат грешка по грешка, кога знаат дека нема кој да ги потегне за уши кога ќе ја утнат работата. Наместо повикување на политичка (лична) одговорност на министри и други јавни функционери кои се огрешиле од законот, пак се нуди старата флоскула “етичка и морална одговорност“ која кај нас е толку девалвирана категорија што не значи скоро ништо! Да го сменат овој кодекс, кој воопшто не е ни некаков кодекс според ова тука напишано или воопшто да не се глупираат со вакви памфлетчиња од по неколку членови, колку за мачкање очи. |
|||
The_Boss
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор GFX Designer Регистриран: 31.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хехе зависи кои
|
|||
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е што ти било кога сељак ке се прокондури па фрла чоколадото а лиже хартијата.
Така и овие нашиве политичари, бреее, секоја годинка нови количиња. Колку до вчера многумина од нив се возеа на магариња и арабаџиски коли а сега наеднаш нови коли бараат ко да татко им ги плаќа. Арно им направија што не им дадоа Нема пари за нови возила за функционерите |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"moralnite vrednosti" vo politikata( a i vo bilo shto !! se vospostavuvaat edinstveno so kazni,....i toa ,...rigorozni a, ne nekoi ligavezi od kobajagi kazni,...kako shto e tuka!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во политиката не може да бараме да постои и некаков морал, а најмалку пак етика во сите сегменти на управувањето. Да, несомнено треба во одредени аспекти, како што е доменот на управување со буџетот, донекаде и личниот живот, но никако не смее да се води од етика, морал и слично при справување на пример со напад на територијалниот интегритет на државата и загрозување на безбедноста и животот на нејзините граѓани. Не може да очекуваме власта да се води од начела при такви ситуации. Сепак, државата е резултат на потребите и интересите на граѓаните, кои еден одговорен политичар треба да ги почитува, па независно дали тоа ќе е со примена на репресија врз оние кои ги напаѓаат истите, или со примена на некакви други мерки.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така и треба! |
|||
|
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Портпаролот на Фондот за здравство Дејан Гацов си даде оставка, со образложени дека не сака да биде дел од тим кој ја спроведува оваа погубна политика која ги остави граѓаните без лекови, во руинирани болници, со целосно демотивирани лекари.
Не сакам да бидам дел од систем кој откако фрли милиони евра во маркетинг кампања за стимулирање на потомството, го стави фондот во ситуација да не може со месеци да ги исплати породилните боледувања на родилките и другите боледувања кои што редовно доцнат. Фондовскиот менаџмент нема независност, сите одлуки кои што го доведоа здравството до ова дереџе, се донесени и спроведени со директен диктат на Груевски и Протуѓер, рече Гацов. Тој нагласи дека фондовската каса е празна и нема да ја спасат 1 милијарда и 200 милиони денари од ребалансот на буџетот. Во моментот кога ја поднесуваше оставката, двајцата директори на Фондот не беа тука. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=124142 |
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако ова е вистина, тогаш е многу забегана работава.Еве јас за татко ми не можам да добијам лекови на рецепт веќе втор месец.Ги купувам.Не дај боже оние кои имаат потреба од поаскапи лекови. Преродбата продолжува? До кој чекор стигнаа? |
|||
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушам и не ми се верува (пак потреба од ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ). Почнаа чудата а и зрак на верба за морал и во политиката.
Младиот портпарол за фондот за здравство со прилично емотивна изјава кажа зошто си даде оставка од функцијата. Нека е пола од ова вистина, чинот на оставка мене ми се бендиса и ме натера да верувам дека имаме млади кои сеуште мислат со своја глава. Ке чуеме нешто повеќе на другите вести. |
|||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |