|
Мотив , инспирација , елан ... |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | |||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Јуни.2010 во 23:44 |
||
Како до нив . Постои ли некоја вештина , некои вежби со кои би добиле мотив, елан за понатака , за некој нов почеток , за некое ново дело , нова обврска и сл .
Како се мотивирате Вие ? Изменето од eptendosadno1 - 05.Јуни.2010 во 23:59 |
|||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мотив - Целта.
Инспирација - Патот... Мотивација - од тишината |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo sekoja situacija imam drug nacin na motivacija....Vsusnost elanot se javuva sam po sebe za da ja dostignam celta koja e postavena....mada mnogu pati zaradi x pricini motivot mi splasnuva na pola pat.....Dokolku imam realno dostizna cel togas i motivot mi e pojak i obratno....
|
|||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Edinstveniot dvigatel na naseto bitie lezi vo genetskiot kod na edinkata.Od tamu i nasata sposobnost za balans pomegu ONA STO GO SAKAME i ONA STO MOZEME.
Nekolku elementi sto odat vo taa nasoka: -mok na percepcija -sposobnost za brza analiza na promenite -vestina na donesuvanje pravilni odluki MOTIVACIJATA E ZELBA ZA PROMENI---->ZELBATA E SILEN IMPULS VO MOZOKOT---->MOZOKOT E CENTAROT KADE TIE ELEMENTI SE PRETVORAAT VO AKCIJA---->AKCIJATA E USLOVENA OD NASIOT INTELEKT,ISKUSTVO I GENETIKA---->KRAJNIOT REZULTAT E IZVESEN AKO PREDHODNITE ELEMENTI SE DONESAT VO RAVNOTEZA |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
баш инспиративно Џошуа
|
|||
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секоја цел бара жртва , бара напор , труд , како до целта ако се нема мотив , доволно добар мотив ( се нема доволно добар мотив поради тоа што треба да го дадеш за да стигнеш до целта ) , ако те фати летаргија ? Како да го вратам еланот , постојат ли вежби ? Изменето од eptendosadno1 - 06.Јуни.2010 во 12:13 |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vezbi?
Eptendosadno? abe ajde... |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
за имаш повеќе елан , мислам најзгодно е да ги исполниш ‘кратките цели‘ , т.е. ‘его-желбите‘. -да се дружиш со позитивни луѓе и истомисленици (нешто што сеуште не го исполнив) , и мотивацијата , визуализирајќи ја целта - тоа не те полни со елан?
|
|||
|||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koga veke imam zamisleno nekoja cel pred sebe bi bilo normalno da imam elan i da vlozam napor za da ja ostvaram istata.Ako i na moment stanam kako shto velish letargichna i bez ideja za "shto ponatamu " mozebi e samo znak deka ne mi e bash dobar patot shto sum go odbrala i deka treba da razmislam kade e greshkata i da prodolzam ponatamu .
A za posebni vezbi ne sum chula Nekogash i e dovolno da otvorish forumov i da vidish shto se se napishalo pa odma dobivash motiv i so golem elan si pishuvash. |
|||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Postoi nacin da se vrati elanot, a toa e preku molitva i meditacija. Taka se zajaknuva duhot. |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па ,на некој начин да . Вака , целите не ги одбирам јас , тоа животот ми ги определува , потребите се виновни за тоа . Во друштво со позитивна енергија , со весели муабети каде што го презентираш бенифитот при постигнувањето на саканата цел , да , се јавува елан , доколку истите те ок*ражат , ти поделат некоја убава мисла , убава идеја и сл. Но тоа е краткотрајно , барем кај мене , затоа што друштвото се растура , секој со своите обврски , проблеми , почнува нов ден , нови проблеми , и ми останува само “ грижата на совест “ ако не ја достигнам целта која предходно сум ја презентирал . Па потоа во друштвото бегам од темата , измислувам разни причини и виши сили зашто тоа не сум го направил , они ме гледаат онака скептично , со недоверба и според мене си мислат “ возрасен си , сам си знаеш “ . Да некогаш друштвото и к*ражењето помага , но , неможам да го собирам постојано друштвото кога ми треба елан , постојано да барам да биде позитивно , да ми поделат некој убав збор , да ме натераат да влезам во филм и сл. Да , ова твоето ќе го земам како еден ритуал пред да тргнам во “ акција “ . Благодарам . |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оф , не верувам во тоа , ќе нема ефект . Инаку со духот немам проблем , мислам дека е појак од многу таканаречени верници - христијани . |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се јавува проблемот кај нивото “ Што понатаму “ туку кај “ Мора ли сега ?!?! “ , “ Кој ќе оди ?!?!“ и сл. за да заврши со “ Ај , друг ден “ . |
|||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво, основно и најбитно за здравјето на духот. Рекле порано "во здраво тело - здрав дух".
Тоа е најбитното нешто за една личност да има ведар дух, ведри мисли, да е мотивирана и способна за работа и секојдневните обврски. За да се има тоа здраво тело, треба да се живее и да се храни здраво. Да се спие не помалку од 8 часа дневно, оброците да бидат обилни и колку што е можно во ист термин од денот, најмалку да се има 3 оброци, да се јаде разновидна храна. Физички активна да е таа личност, да вежба рекреативни вежби. Да не се претерува со алкохол, цигари. Без овие работи, не барај здрав дух. |
|||
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |