|
Еротска љубов во брак-благослов или грев? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema vo Svetoto Pismo nisto za oralniot seks. Znaci, ona na sto ke se soglasat bracnite partneri tuka BOG ne im se mesa. I, se razbira, erotskata ljubov vo brakot e blagoslov od BOG. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hmmmmm I da e zabranet sepak e ubav i mnogumina od nas uzivaat vo nego... Seksot e od boga daden i treba da se uziva vo nego, ako dvaica partneri (mashko i zensko ) se soglasuvaat togash sky is the limit
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako e taka, togash vo vreminjata koga ne postoela kontracepcija, Bog dozvolil lugjeto da uzhivaat vo seksot bez da ima shansa zhenata da zabremeni, neli?
So toa se pobiva pravoslavnoto tvrdenje deka seksot e samo za prosto razmnozhuvanje na lugjeto. Oti ako beshe taka, togash kje imashe zakon koj go zabranuva oralniot seks. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |