|
Јеховини сведоци |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | ||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
VO VRSKA SO TRANSPLANTACIJA - JEHOVINI SVEDOCI TVRDAT DA POSTOI ZAMENA ZA KRV!
|
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Buda ne bil nit budista, nit hristijanin a uste pomalku jehovin svedok - ne bil vernik voopsto!
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jehovinite Svedoci ne primaat transfuzija na krv i imaat najdeno zamena za krv koja ja koristat namesto transfuzijata , dodeka tie nemaat prigovor protiv transplantacija na organi. |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi poddrzuvam vo vrska so zamena za krv!
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi poznavam Jehovinite svedoci i gi poddrzuvam za mnogu raboti. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каква е таа замена за крв? Зарем постојат вештачки еритроцити, тромбоцити и леукоцити? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене пак однесувањето на Јеховините сведоци ми е крајно нападно и безобразно.
Одењето по куќи дотерани во костуми,со актовки во рацете и делење книвчиња од типот Разбуди се и Стражарска кула во кои книвчиња сите се среќни и насмеани и убедување на посебно сиромашните граѓани е дегутантна работа.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А за вештачка замена досега не сум слушнал. При операции одредени операции(на срце на пр.) температурата на телото вечтачки се намалува, при што губитоците на крв се минимални. Имам пријател кој работи во здравствена установа каде често се случуваат операции, имале веќе случаеви со пациенти Јеховини сведоци(но мислам и други?) кои навремено информирале дека не сакаат да примат крв, и тогаш се потпишува документ дека пациентот доброволно се откажува од трансфузијата(во случај да биде потребна) и тогаш нема да му се даде. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пациентот може сам себе да се даде крв ако има доволно крв. Но обично пациентите примаат крв затоа што им недостасува крв пр. Леукемија, хемотерапии и сл.
Верувам повеќето знаете дека јас до лани примав хемотерапии. Мене неколку пати ми го спасија животот со давање на крв. Ако не примев крв, крвта ќе ми се претвореше во вода и ќе си заминев кај Господ. Но ете, заради скромната жртва на некои крводарители јас преживеав и сега можам уште да чекорам по Земјава и да му служам на Господ. Сметам дека забраната за консумирање крв во Библијата е од други причини, најверојатно идолатриски. |
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored moite informacii, imaat nekoja tecnost koja ja primaat namesto krv i koja ima pomalku komplikacii od primanjeto na obicna krv a dobro ja izvrsuva svojata namena. Za zal, nemam mnogu informacii, samo znam deka e tocno. Na toj pronajdok rabotea grupa naucnici od SAD i Velika Britanija specijalno za Jehovinite svedoci, zatoa i smrtnosta kaj niv sega e znatno namalena pri neprimanjeto na transfuzija na krv , za razlika od porano. Toa e izmisleno pred 2-3 godini,ne znam od sto se sostoi taa tecnost. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега засега сум скептик дека измислиле синтетички еритроцити, леукоцити и тромбоцити. Ако ова беше вистина, вестите и весниците ќе бомбардираа со овие информации. Сепак би станувало збор за синтетички добиен живот, бидејќи тие крвни клетки се живи.
Но веројатно станува збор за нешто сосема друго, за некоја плазма која помага само при операциите, но не и при леукемија и хемотерапии и слични болести и процеси при кои неповратно се губи крв или пак се спречува создавање на крвни клетки. Ако најдеш линк, те молам пиши го. позз |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Chitav za taa sintetska krv ushte pred 30 godini, no ne znam do kade e stignato so nea.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne, ne se raboti za izmisleni sinteticki eritrociti, leukociti ili trombociti. Mislam deka se raboti za tecnost koja pomaga pri operaciite i sluzi kako zamena za transfuzija na krv i koja e mnogu efikasna, so pomalku nesakani dejstva otkolku primanjeto na krv , a pacientite pobrgu zakrepnuvaat . Ne znam nitu kakov e sostavot na taa tecnost... Za zal, nemam mnogu informacii , sigurno ima povekje informacii na nivnata web strana watchtower.org povekje za toa. Pozdrav! |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, можно е да дојде до вештачка хипотермија, но не при сите операции. Некогаш, во текот на самата операција, лекарот осознава дека, на пример, болните клетки се повеќе отколку што мислеле, па треба да трае подолго самата операција, дека болеста се развила повеќе, дека зафатот треба да е подлабок, операцијата да се продолжи 4-5 часа и слично. При такви ситуации, доаѓа, не дај Боже, до губење многу крв. Како што кажа Evangelos, ако не беа некои добри луѓе, крводарители, некои луѓе немаше да бидат денес меѓу живите. Тоа што го говорат Јеховините сведоци за некаква замена, ако е вистина, секогаш и секаде ќе се употребуваше, во сите болници во светот, особено во врвните болници во САД и другите високоразвиени земји. |
||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |