|
Тинејџери |
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како ме изнервираа денес...
Жими све, да не им бев ќерка ќе им ја учукав една! Како што татко ми ќе ме изнервира, никој не може. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Мамо мамичке, може да идам на концерт?“
“Може, ако имаш пари“. Абе јас не работам.... |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....e pa togash ,...nema koncert!....shtom ne rabotish.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да работи сега, ко конобарица би работела, ама она има 17 год. па мала е за работа...
И сеа? И на вас старците не може да ви се погоди... |
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.,..moree,..taman e za nekoi raboti ,...........
|
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како на пример? Искажи се! |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На еден семинар во една од работилниците работевме тема Огледало. Ја пробав тактиката и дома и на училиште. Учениците (децата) се ставаат пред “огледало“ односно другите глумат нивно однесување. Секое дете гледаше со неверување кога другите го прикажуваа неговото однесување. Полека почнаа да ги избегнуваат барем оние ситуации кои предивикуваа најмногу смеење или лутина (негодување).
Симпатично беше кога јас дојдов на ред . Бајаги беше долг списокот на корекции. Посебно оној дома. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Адолесценција е времето кога се нервираш што си попаметен од родителите, а сепак зависиш од нив.“
Драги тинејџери, бивши и сегашни, Драги соседи, роднини и пријатели на тинејџери, Имате ли нешто да изјавите? Забелешка: Веќе постои тема Родители и тинејџерите. Во оваа новата тема, родителите имаат споредна улога (без навреда) Изменето од ПодВодно - 27.Јуни.2010 во 15:42 |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a be,...on vika deka jas sum go nerviral ama,...ako e vekje popameten ,...bi trebalo da mu padne na pamet deka ,....i toj mene me nervira,....ushte povekje!
|
|
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам да изјавам дека нејќам више во моето опкружување тинејџери. Незнам, не се понашам типично за едно тин-детиште со X и Y хромозоми (едит: два Х хромозоми, shame on me, јас сум знаела биологија ) во генетската структура. Не блаботам 100 саати на мобилен, не читам списанија, не оговарам, не се фалам дека не учам (ако ми се учи -учам, не е ништо страшно како што многумина го доживуваат тоа ), не се расправам со моите, кај нас има друг поим за тоа, се вика дијалог... Дијалог, ама со повишен глас.
Едино типично што правам е што не ја раскревам собата (мразам совршено намонтирани соби), пуштам погласно музика и понекад знае мајка ми да види некој градник закачен на столица. Еднаш еден другар кога влезе кај мене во соба го виде и списка. И одтогаш -нема шанси такви “опасни“ работи да оставам така. Мразам кога некој ќе рече: у пубертет е. Па преку .!. ако сум во пубертет, дали тоа значи дека зборувам што не треба, незрела сум или недај боже немам право на збор? Боже сачувај, ако ми растат гради не значи дека сум лабилна личност! Или ако слушам “наркоманска музика“ и се облакам нетипично (читај: нешмизлинско) нешто не е во ред со мене. Се облакам како ми е удобно, обично во фармерки и обична маица, можда со натпис на некој бенд или некоја одлепена порака како: my boobs are metallica fan или these are real! на делот кај градите. Мразам тинејџерки во шљокицави облеки со лак на коса и тони тооони шминка. Па побогу, тинејџер си! Само сега можеш да кажеш што сакаш и да се облакаш како сакаш без да речат: недораснат/а. П.С: Повеќе се плашам од восрасни заглавени во адолесцентност, отколку од самите адолесцентни. ај 4ао, кис4е. xD Изменето од Tiggy Vicious - 27.Јуни.2010 во 15:11 |
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас пак под Тиги као во старите добри времиња
Немам што да замарам бе, зелка сум си... Или благо кажано, си ужувам во годините на сите можни начини... Можи ќе ми биди некогаш криво за што се ми беше пред училиштето и процекот ми е таков што можам да се запишам само на ТОФ (трчање околу факултет) На мобилен.... да .... и секој месец чекам да ми го „конфискуваат“ моиве, ама не е од друго, шо да правам ко никако не можам да се разберам со другариве во последно време Дијалог... да .... ама сега поретко, сватија дека нема на крај излегување со мене... ДЕЦА БРЕ ПА ТИ, ШТО РАЗБИРААТ... |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изјавувам и изразувам јавна благодарност на мојата драга братучетка М која е нешто поголема од мене. Таа прва ме воведе во фантастичниот свет на адолесцентите, што би се рекло, го разгазуваше патот пред мене. Многу пати ја ставаа на обвинителна клупа што предвреме ме информира за работи кои тие веројатно ќе собереа храброст да ми ги (по)кажат на мојот триесет и први роденден
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се расправаме често.
Се додека имам одличен просек на училиште не им е гајле дали се дрогирам и каде сум. Секогаш сум имал слобода , ретко ми наметнувале политички или религиозни норми. Понекогаш ме советуваат за одредени животни одлуки , ама на крај , јас си ги носам одлуките. Совет до родителите , ако имате интелигентно дете, кое има развиена Свест и реално ги перцепира работите , и логички делува , остајте да си го живее својот живот , не му наметнувајте правила ,или ќе израсне во психопат а најверојатно и во социопат. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро што на форумов имаме интелигентни тинејџери (младина) |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |