IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Комуникација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Комуникација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:53
Па и не е битно времето и местото, туку е битно дали постои желба двајца луѓе да бидат заедно. А, кога двајца се заедно, се друго отстрана е небитно, затворени се во замислена соба. намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:54
Originally posted by connected connected напиша:

Според еден мит, Боговите се исплашиле од луѓето бидејќи луѓето станале многу моќни и поради тоа ги казниле со тоа што на секој народ му дале свој сопствен јазик на комуникација, само за да не се разбираат народите едни со други.

А, ако е "точен" митот, тогаш ние сме ги заебале Боговите. голема%20насмевка

Модерно е во денешно време да се знаат по 3-4 јазици.намигнување
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:55
не - Боговите , туку Бог...и Вавилонската кула...
а таа приказна е друга---за олимпските богови и лугето...и ги казнили кога ги преполовиле ---на женско и машко начало--- автор- Пир, Платон.намигнување
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:57
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Па и не е битно времето и местото, туку е битно дали постои желба двајца луѓе да бидат заедно. А, кога двајца се заедно, се друго отстрана е небитно, затворени се во замислена соба. намигнување

Ne e dovolna zelbata....

A toa so bogovite e samo nacin na alienacija vo sopstvenata vrsta...znaat dve tela mnogu ubavo da komuniciraat koga ke im se poklopi FQ
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:57
Битна е само желбата. Сите несогласувања се надминуваат со разговор. 
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 13:58
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)
Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа?
Mora da postoi medium,connected,inace bi bile nistavilo.Duri i zivotnite baraat medium so nivnite setila.Nie kako razumni bitija go imame mozokot(nasiot filter kon dusata)za da mozeme da se razbereme.

Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?
Bazicen instict za prezivuvanje.Poinaku bi morale site tie da baraat asistencija od treta strana.
Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА?
Bog gi sozdal vrstite za da se razbiraat megu sebe.Sodrzinata e samo nacin na percepcija(nasite staklenca),ili ako miluvas naseto pojmuvanje i sposobnost za analiza.
Зошто толку недоразбирања?
Eeeee tuka ima iljada zosto i iljada zatoa....tuka doagjas do korsokakot.Zosto...nadvoresni drazbi,geni,nacin na vospituvanje i razmisluvanje,istorija na licnosta itn itn...
Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?

Ne ocekuvaj deka nekogas ke ima podobra.Treba da ja prifatis,analiziras,razclenis vo nejzinata sustina i dades soodvetna reakcija na tvoeto bitie(komunikacija).
Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба?

Ne veruvam deka bilo koj od nas ke uspee da najde formula....i ne e rabota okolu koja treba da gubime mnogu vreme.Sekoe zivo bitie e rodeno so odredena FQ(frekvencija).Sto bi znacelo:
-prima sto ke dopre od soodvetnata FQ
-ispusta toa sto go ima kako FQ

Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?
Momentot na menuvanje e sekogas povrzan so "zelbata za bolka".Lucidno neli?Ama toa e toa...

само мозокот? голема%20насмевка  добро, те сфатив што сакаш да кажеш. незнам дали ќе успееме да ја откриеме формулата или ќе ја создадеме таа формула, но сепак гледаме дека таа формула фали голема%20насмевка.
за оваа FQ првпат слушам. јас мислам дека секој е создаден да ја слушне информацијата од себе или од другите само ако сака да слуша. па макар било мало бебе или некој Ајнштајн.
и аман со таа желба за болка, земи гледај некој друг филм голема%20насмевка. и јас го сакам  „Кога јагнињата ќе стивнат“ ама не е целата работа околу болката Џош. Има нешто и подобро од неа, верувај намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:00
Originally posted by pagane pagane напиша:

не - Боговите , туку Бог...и Вавилонската кула...
а таа приказна е друга---за олимпските богови и лугето...и ги казнили кога ги преполовиле ---на женско и машко начало--- автор- Пир, Платон.намигнување

ахх, пагане, што ќе правам ако не си ти да ме надополниш? големо%20гушкање
(наредниот пат ќе прогуглам повеќе, но важно е да се долови суштината, нели? )
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:03
кони, мораш да си точна...инаку е без везе. не гуглам. стручно ти реплицирам.трепкање
Поззз...
п.с.
па и ти наj- добро ке ни раскажеш за посредникот во комуницирането...се пак имаше идеа кога пушти Вашите чувства преку слика? нели??голема%20насмевка

Изменето од pagane - 03.Мај.2010 во 14:03
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:04
Povrzuvanjata so filmovi i necii dobri blogbasteri ke te stavat samo vo kupot na onie sto ne sakaat da ja svatat sustinata.Ne bi sakal da me stavis vo kupot na fantazeri i filmofili.So cel respekt....neli?

E sega koga sme kaj toa FQ,ke ti kazam edno,zelbata za komunikacija ne e sekogas dovolna da se razbereme neli?

ZA DA KOMUNICIRAME,TREBA I DA SE RAZBEREME

Kako gi odbiras svoite prijateli conected?
Po zelba?
Ili po nacin na razbiranje?

“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:05

Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку
слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања?Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?

communicatio idiomatum
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:10
Originally posted by pagane pagane напиша:

кони, мораш да си точна...инаку е без везе. не гуглам. стручно ти реплицирам.трепкање
Поззз...
п.с.
па и ти наj- добро ке ни раскажеш за посредникот во комуницирането...се пак имаше идеа кога пушти Вашите чувства преку слика? нели??голема%20насмевка

даааа, кога ја отворив темата бев многу среќна, и имав страшна потреба да ја поделам таа радост со цел свет. знаеш како викаат, радост поделена, е радост удвоена. фала што ме потсети да

но поентата е нели, секој сам да дојде до таа суштина?
не е поентата да му ја сервираш на друг егзактно, туку поентата е да те разбере до тој степен баш како што и ти така ја перципираш/знаеш/доживуваш вистината (според мене).
зар не е тоа крајниот степен на комуницирањето?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:11
комуникациа има само кога некоj сака да те слушне.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:11
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку
слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа?Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања?Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна?Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми?

communicatio idiomatum

фала, ама денес не ми оди најдобро англискиот, напиши нешто ако знаеш за ова намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:13
што мислите, кој е најдобриот медиум за комуницирање?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.