|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 7891011 48> |
Автор | |||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Финансова полиција доаѓа кај Трпе и во подрум наоѓа казан за правење ракија. Му рекле дека треба да плати данок затоа што со казанот вари ракија, а Трпе им одговорил дека казанот си стои во подрум од времето на татко му и дека тој не вари ракија со казанот. - Нема врска што не го употребуваш казанот мора да платиш данок, рекол инспекторот! - Нема да платам затоа што јас не добивам детски додаток, рекол Трпе! - Па ти немаш деца за да добиваш детски додаток, му одговорил инспекторот! - Немам деца но имам алат за правење деца!!
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Седнува Трпе во кафана и нарачува пилешка супа.
|
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Малиот Трпе го прашува татко му:
- Тато,јас сум евреј или македонец? - Зошто? - Па,другар ми сака да ми продаде точак,пане знам дали да се ценкам или да му го украдам. |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Доаѓа Трпе камен пијан дома и и вика на Трпана:
- Трпано може ли врз тебе? - Може Трпе! - Бљааааах! |
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трпе седи со друштво. -Еееее на времето колку жени трчаа по менеее.... - А сега не трчаат?? - Па не, престанав да им ги крадам ташните... |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трпе фатил такси, ама имал само 30 денари и го молел таксистот за тие пари до дома да го однесе. |
|||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трпе им раскажува на другарите: = Разговараат две комшики. |
|||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Учителката ги испрашува децата на буква, на буква.
Трпе цело време крева рака, ама оваа никако да го
испраша бидејќи знае дека ќе тресне некоја зелена. Дошла до буквата Ф, само Трпе крева рака а учителката
решава да му даде шанса, бидејќи нема ништо безобразно на таа буква.
Ајде Трпе, кажи збор на Ф? Фичка! Трпе, па не постои
таков збор бе дете. Фостои, фостои...
|
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Живееле некогаш Трпе и Трпана. Биле многу сиромашни
и едвај преживувале. Еден ден Трпана излегла некаде и вечерта се враќа
со 100 евра. Од кај ти се жено овие пари?
Абе мажу бев на едно дрво и едни мажи ми
рекоа да ги раширам нозете. Абе жено ти ги гледале гаќите! Утре дента пак истото. Ја
немало цел ден и вечерта се вратила со 1000 евра. Жено од кај толку пари?! Пак
да не направи така? Да ама овој пат не носев
гаќи.
|
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трпана се породила со двојка и лежи на породилно. Е,Трпе, ги виде бeбињата?Доаѓа Трпе, ги гледа децата, па оди да ја провери Трпана. Трпана го прашува Кажи колку се убави! Убави се како не. Избра кое ќе го земеме? |
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трпе на првиот состанок.
Ја
гледаш реката? Да. Ја
гледаш планината? Да. Ја гледаш месечината?
Да. Е, па, доста романтика,
одиме во кревет.
|
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |