|
Кој не претставуваше на „Мистер Свет 2010 |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важно: Јас као јас сум поубав од него
Дали ја претставувал Македонија со цело срце ? Тоа е под знак прашалник ...
ne deka ne si go znae majchiniot jazik --- se trudeshe na makedonski jazik da se iskazhe ---- Сигурен сум и да го знае неговиот мајчин јазик никаде не би го зборувал ...
Се на се со еден збор .... Срамота !
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mani mani
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МИСТЕРОТ НА МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ДВАЕСЕТ НАЈУБАВ ВО СВЕТОТ...... Скопјанецот Иван Никшиќ (23) кој го освои деветнаесетото место на изборот за Мистер на светот 2010, кој се одржа во корејскиот град Инчоен. Нашиот претставник, манекен од модното студио "Моделс ин", оваа година ја претставуваше Македонија на изборот за најубав маж, во конк*ренција со уште 74 претставници од целиот свет.Во Кореја останал 17 дена. Се дружел со претставниците од повеќето земји, посебно со оние од балканските, но најдобар другар му бил претставникот од Либан, Абдула Рахман. На изборите за Мистер на светот, познато е дека се случуваа и скандали од типот по некој геј да си ја проба среќата со некои од натпреварувачите. Но, овој пат вели Иван, такво нешто немало. "Барем мене не ми дојде некој геј. Се дружевме сите и беше незаборавно", вели тој. Секој ден им бил испланиран. Шетале по музеи, театри, ресторани, еден ден биле на скијање, секој ден уживале во сауна, базен..."Имавме и натпревари. Бевме поделени во екипи, секоја екипа по пет натпреварувачи, и се натпреварувавме меѓу себе, која екипа ќе ја направи најдобро поставената задача. Така еден ден готвевме, еден ден имавме игра на преживување-секој од нас одбираше вежби. Еднаш бевме специјална единица ајкули-па трчавме по плажа, правевеме склекови, се качувавме по јаже и по дрва. Ни беше супер. Единствено не сакав да возам картинг. Она што го доживеав таму навистина ќе ми остане за цел живот", вели Иван. Пред изборот за Мистер, имале и модна ревија на која носеле облека за кралеви и принцеви. И тоа, вели Иван, за него било вистинско доживување. На изборот пак, тој се преставил со своја лична гардероба и облека од "Мак џинс". "Горд сум што влегов во потесниот избор. Идејата за да ја претставувам јас Македонија беше од сопственичката на 'Мис М' Лидија Велковска која ја поседува лиценцата и која ме натера да се пријавам на кастингот. Се пријавив и за среќа ме избраа мене. Задоволен сум од организацијата, сè беше толку професионално, од тргнувањето од Скопје до враќањето", вели Иван. Приватно, Иван Никшиќ работи како професионален возач на комбе во една скопска фирма. Долги години работел по познатите градски кафулиња и дискотеки. Студира на факултетот за физичка култура. Не сака да ни открие дали има девојка. "Ако навистина има ќар од оваа професија, тогаш би продолжил да се занимавам со манекенство или да бидам модел", вели Иван. извор....,,Вест,, 23.04.2010 год |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БУРНИ
РЕАКЦИИ НА ИНТЕРНЕТ ЗА ПРЕТСТАВУВАЊЕТО НА ЗЕМЈАВА
Нашиот Мистер зборувал на српски и со грешки..... извор........,,ВЕСТ online,,Јулија Илијевска
завршен цитат...... Бијонсе, насловот е корегиран токму да се спречат тензиите на темава. Нема причина да го повторуваш. Изменето од Анастеа - 23.Април.2010 во 18:00 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колегите на Иван во изборот на Мистер на светот 2010 год во Инчоен Кореа... Изменето од bijonse1 - 23.Април.2010 во 17:38 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Победникот на избор на Мистер на светот 2010 кој се одржа во Кореа ирецот Камал Ибрахим..... Камал Ибрахим (24) од Ирска е мистер на светот за 2010, избран на годинешниот избор во Кореја.Работи како ТВ презентер во својата земја, сака да стане пилот, а во слободно време свири гитара и пијано. Изменето од bijonse1 - 23.Април.2010 во 17:51 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Второто место му припадна на Јосиф Карас преставникот од Чешка.. Изменето од bijonse1 - 23.Април.2010 во 17:52 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Третото место е на преставникот од Нигерија, Кенет Околи. "Мистер на светот" е најпрестижниот машки светски избор за убавина. Годинава учествуваа и претставници од сите балкански земји........ каде и нашиот Иван кој е 19- ти.......Браво !!! Изменето од bijonse1 - 23.Април.2010 во 22:49 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mister Honduras 2010 ...... Carlos Saúl Orantes, (20)..... Islas de la Bahía.. |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се` е кажано. Ама глуп и неписмен се различни работи. Ама пак, не е до него. Јас се чудам кој глупаци го имаат избрано и испратено него, кога не знае МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК. Кое срце го покажал тој и која македонштина, кога не го знае МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК? |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку лесно се фрла со дрва и камења Прво за кого или каде ја дал изјавата? Зошто е помалку достоен за преставник на Македонија само затоа што зборувал на свој мајчин јазик?
За мака на злобниците детево е убаво и сигурну му престои некоја убава кариеричка во светот на модата. Мора ли се да се расипе со национализам/ каде ли тргнал светот? |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Преставникот на Македонија на изборот за Мистер на светот Иван Никшиќ , Изменето од bijonse1 - 23.Април.2010 во 18:28 |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е национализам, едноставно е. Која држава ја претставува, треба да го говори јазикот на таа држава. А, ако праел муабет на германски, што прајме тогаш? |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |