|
Дебата во живо: Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Niko777, ama si se iznamachil da me uverush vo neshto zad shto ne sum zastanal...
Ne jas, tuku marsovec zboruva za nekakvi prirodni zakoni (za koi s'e ushte ne sum siguren shto tochno misli i zatoa vednash mu rekov deka mozhe sekoj moment da me demantira vo natamoshnite pretpostavki), a jas govoram za bozhenstvenoto vo chovekot. Inaku, jasno mi e vo shto veruvash ti i shto znachi Biblijata za tebe. Toa e vo red, s'e dodeka ti e jasno oti drugite lugje imaat podednakvo pravo i sloboda da veruvaat porazlichni od tebe i so toa mozhebi da bidat vo potpolna zabluda. Neka ne te s'kldisuva toa mnogu... vprochem zatoa se govori za veruvanja, a ne za nauka. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Shto stana so najavenata debata?
Se odrzha ili ne se odrzha? Koj pobedi ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
лично мислам НЕ ........ не постои ........
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, се одржа. Немаше бирање победник, ниту пак дебатата имаше таков карактер. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жал ми е Messenger,
ги мачат луѓето со непотребни работи. - со лажни ритуали - (без разлика дали се црвени јајца, џеџење во јога, или носење крстови…) - со лажни богови - (без разлика икони на мртовци, слонови, змии, крави,…) - со лажни ветувања - ги тераат да плаќаат секој месец, да даваат десетоци, да "отплаќаат карма"... - а на тие што се поинтелегентни им даваат дебели конфузни книги да читаат. - сега уште и на дрвата ќе им се клањаат, "еко" природа и што све не измислија… И многу луѓе живеат во грч, бидејќи осеќаат дека све друго е посилно од нив самите. А никој не ги води кон Семоќниот Господ Исус Христос Кој ја создаде Вселената, Кој целата Своја МОЌ им ја нуди бесплатно. Ниту ритуали му се потребни, ниту храмови, ниту пари, ниту злато. Све матерјално е Негово, освен нашите обременети осамени срца. Само Покајание од СРЦЕТО им треба. Библиското Христијанство го НУДИ решението. Имало два пара стапалки во песокот и Господ рекол, "гледаш СЕКОГАШ бев со тебе". Верникот видел понатаму и рекол, "ама зошто тука има само еден пар стапалки ? зар ме остави ?". Господ му рекол, "Не, таму ТЕ НОСЕВ во Своите РАЦЕ". Еве ти една реченица во која се повикани "СИТЕ" во (Матеј 11:28-30). 25 Во тоа време, Исус одговори и рече: „Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си го открил на децата. ...28 ”Дојдете при Мене сите, кои се трудите и сте обременети, и Јас ќе ви дадам одмор. 29 Земете го Мојот јарем на себе и научете се од Мене, зашто Јас сум кроток и понизен по срце; и ќе најдете одмор на своите души; 30 зашто Мојот јарем е пријатен и Моето бреме е лесно.” (Матеј 11:28-30) 19 Јас ги укорувам и казнувам оние, кои ги љубам; затоа биди ревностен и покај се! 20 Еве, стојам на вратата и чукам; ако некој го чуе Мојот глас и ја отвори вратата, ќе влезам при него и ќе вечерам со него, и тој со Мене. 21 На оној, кој победува, ќе му дадам да седне со Мене на Мојот престол, како што и Јас победив и седнав со Мојот Татко на Неговиот престол. (Откровение 3:19-21) Поздрав, |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I kako zavrshi? Do kakov koncenzus se dojde? Ima Bog ili nema Bog? Ili sekoj si ostana na svoeto? |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozhuvam. Isus beshe tokmu protiv seto toa. |
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A da ja osvezime malku temata :
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hahaha, jako e ova |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali nekoj ja sledeshe ovaa debata?
Mozhe li da dobieme nekakov kus osvrt za nejziniot tek i zavrshetok? |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga go prasale Albert Ajnstajn dali veruva vo BOG, toj izjavil: "Mojata religioznost se sostoi vo smerno pocituvanje na edno beskonecno Bitie so visa priroda, koe sebesi ni se otkriva vo mali poedinosti sto mozeme da gi predocime so svoite slabi i nedovolni setila. Da se znae deka ona sto e za nas nesfatlivo postoi vo stvarnosta, posvedocuvajki ni se na nas kako najvisa Mudrost, toa e najbleskava ubavina. Toa cuvtsvo se naogja vo centarot na sekoja religioznost. Vo toj smisol jas i pripagjam na cetata na religioznite lugje ." |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I toj bil na debatata?
|
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hahaha mozno e , prasaj go Evangelos |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес секој ГАЗДА е БОГ за неговите вработени, мобинг- ма ајде се шегувате, кој знае што е тоа.
Рмбај рајо, такаречи за џабе.Многу богови се изродија, Господ да ни е напомош!.......... |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |