|
Што е Адвентистичката црква? |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 39> |
Автор | ||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagoj s, nemav namera da te vregjam, tuku bev iritiran shto gi napagjash katolicite, a tvojata crkva ima mnogu slicni raboti so nea.
Interesen ti e odgovorot od tockata 3. Znaci bidejki treba da se zivee od neshto, pa aj da iskoristime nekoj bibliski primer i da go prilagodime kako shto nas ni odgovara, a ne kako shto Bog veli. Toa e tocno ona shto e pagansko vo hristijanskite crkvi, modificiranje na Bozjite principi spored prilikite, shto znaci deka prilikite gi definiraat bibliskite principi. Takvo mislenje e potpolno nebibliski. Ako sakate da ziveete od neshto, zivejte od darovi (koj kolku saka da dade i shto saka da dade), a ne da se mesha desetokot, shto e isklucivo namenet za levitite i sveshtenicite. Dokolku se zive samo od darovi, propovednicite so sigurnost nema da vozat mercedesi, tuku mozebi ke imaat dovolno za nekoe magare (shto e poblisku do bibliskoto ucenje). |
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi imas pravo, nikade ne e sovrseno pa i tuka, sekoj odgovara za sebe. Da gledame na sebe , a za drugite ima koj.! |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Adventistite imaat edno mnogu ubavo radio nameneto za lugjeto od podracjeto na bivsa Jugoslavija. Go slusam cesto i ima mnogu ubava muzika i propovedi. http://glasnade.com/ |
||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Mozebi imas pravo, nikade ne e sovrseno pa i tuka, sekoj odgovara za sebe.
Da gledame na sebe , a za drugite ima koj.!" Tocno taka Blagoj s, sekoj sam da si ja gleda svojata rabota, a ne da se pishuva za drugi denominacii (kako katolickata). Denominaciite ne pomagaat vo nishto, tuku licniot odnos na covekot kon Boga. Dobro e da se spodelat fakti za da lugjeto naucat neshto, no povtorno se se sveduva na licniot odnos na licnosta kon Boga. |
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da blagodaram, i jas go slusam, ima dobri i poucni raboti koji moze da se slusnat. Pozdrav |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na Discovery isto ima mnogu poucni raboti na primer vo emisijata "How its made" nekoj ja gleda ?????
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aha nevidena emisija koga ja gledas se prasuvas koj e tuka gospod imalo na forum teorii deka seto dobro i kreativno go pravi covekot i rakata mu e vodena od gospod a seto loso go pravi covekot a rakata mu e vodena od sotonata koga go procitav tuka na forumot se zgranav, zar navistina milel deka lugjeto se kukli a gi vodat dva kuklari?????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored moeto veruvanje Bog na chovecot mu dal ZDRAV RAZUM za da go koristi kako sto saka, tuka Bozjata rabota prestanuva, od tuka covekot e sam da odi ponatamu....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu toa e doktrinata na evrejstvoto koe poteknuva od Stariot Zavet - tzimtzum.
Bozhjeto povlekuvanje (tzimtzum) e sozdavanje prostor za samostoen razvoj na Kreacijata na koja Toj daril i garantiral sloboda na izbor. Edinstven zakon koj vladee ponatamu e onoj na kauzalnosta - prichina i posledica. Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 22:09 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da morala da se izmisli taa teorija oti bez nea , bajkata za gospod seprisuten i seodgovoren za site aktivnosti na lugjeto bi bila neodrzliva abe i togas pred 2000 godini svestenicite bile lucidni, i se osiguraa od propagjanje na nivnoto veruvanje Изменето од anakin - 15.Април.2010 во 22:11 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum znal deka toa e doktrina ama sto i da e (donekade) ima logika ... |
||
Give me your secrets
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znaesh zatoa shto taa doktrina ne e spodelena od Hristijanstvoto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagoj, temata e "Што е Адвентистичката црква?" , ne e "Shto e New Age?"
Ti vekje so nekolku komentari, edno po drugo, odish nadvor od temata. |
||
|
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Osveti gi vo Svojata vistina.Tvoeto Slovo e vistina.[Jovan 17,17] Tvrdoglavi i so nebrezani srca i usi! Vie sekogas mu se protivite na Svetiot Duh!Kako vasite tatkovci taka i vie![Dela 7,51] |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |