|
Го гледам излезот но не и крајот ... |
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zata se veli "prosvetluvanje".
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogresho sum razbran ili pogreshno e razbrana funkcijata na forumov . Ne sum tuka na psijiatriska seansa tuku za da razmisluvam glasno . Patot po koj odime e poplocen so mnogu problemi , dilemi , iskushenija i sl. Jas posle pominata odredena distanca sum stignal do tie " plocki " . Nishto strashno . |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
извини ептендосадно1, ама јас тука не изигрувам психијатар. незнам зошто се ставаш во улога да се браниш на некој начин од мене, кога со најдобри намери дискутирам на темата која ТИ ја постави. размилувањето дека некој тебе те анализира е непотребно од твоја страна. фурај си, пушувај си што сакаш и не размислувај како јас или било кој друг гледа на тоа . поентата е да се разбереме, нели? |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Излезот не значи дека е крај, може да биде само почеток на крајот.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga kje se setam na onie nekogashni kompjuterski igri... taman si pomislil oti si izlegol i vekje e kraj, koga toa samo si otishol vo drug, ushte potezhok level.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ко она фармана на фб, невидена гњаважа и перење мозок
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но не се разбираме . “ тие одговори што ги бараш овде на темава, никој неможе да ти ги даде освен ти самиот “, можеби погрешно сум ги разбрал . |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Класичен пример на една стилска фигура - Оксиморон - “ почеток на крајот “ |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крајот е изворот, светлината. Почетокот на патеката која свесно продолжуваш да ја одиш.
(ова не е реплика на ептендосадно1, со него не се разбираме ) *`свесно`-најверојатно потекнува од `светлина` Изменето од connected - 16.Април.2010 во 00:47 |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крајот може и да се определи , да се тргне кон него , онака , “ беш ме брига , животот е мој , еден и единствен “ , но дали имаме храброст за тоа , односно , зашто тоа го немаме ?
Се плашиме ли од крајот ? Изменето од eptendosadno1 - 22.Април.2010 во 00:18 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Chovekot sekogash povekje se plashi od eventualen neuspeh i "kazna" poradi nekakva greshka, otkolku shto se raduva na eventualen uspehot koj bi go postignal ako pojde na nepoznat pat.
Eventualniot neuspeh sekogash ostava povekje vpechatok od eventualniot uspeh. S'e e do nashiot um. |
||
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neuspehot e samo zelba za bolka,neli Mesi?
Sho ubavo si ides na mojata tema kade se krsea kopjata najveke |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Joshua_Tree, nikoj ne veli deka mozhebi nekoj ne chuvstvuva zhelba za bolka... mislam deka sekoj koj doagja na forumov mozhe da go razbere toa, iako ne mora da mu bide blisko bidejki pogolemiot broj lugje nemaat takva zhelba.
I zatoa bi rekol deka neuspehot ne e zhelba za bolka. Ubeden sum deka i ti ne kopneesh za neuspesi, iako mozhebi imash zhelba za bolka. Potochno, ne znam dali ima lugje koi bi sakale da zhiveat za da imaat neuspesi. Oti i da imash tolku silna zhelba za bolka, kje pravish s'e za da ja realizirash, pa neuspehot vo toa nema da te napravi zadovolen. Neuspehot bi znachel nedozhivuvanje na bolkata. Изменето од Messenger - 22.Април.2010 во 14:04 |
||
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aaaaaaaaaaaaa pak bukvaliziraaaaaaas
Abe batali go bukvalizmot veke ednas koga polemiziras so mene...c c c I zatoa sekojpat ke recam deka edno mislis,drugo pisuvas a treto izleguva na kraj...populizam... Изменето од Joshua_Tree - 22.Април.2010 во 13:59 |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |