IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Евангелие на Марија Магдалена
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Евангелие на Марија Магдалена

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
ahmar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 712
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahmar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 12:17
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Ne mozam da ne iskomentiram za golemata zabluda koja ja imaat Pravoslavnite i Katolicite i koi ovde ja povtoruvaat kako rasipana ploca deka Crkvata go sostavila Svetoto Pismo. Dosega molcev , no za da ne bidam offtopic ke se prefrlam vo RAZGOVORI ZA RELIGIITE i tamu ke go napisam odgovorot kako nastanal Kanonot na knigite na Svetoto Pismo

Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

А може и да се отвори нова тема „Канонот на Светото Писмо - Стар и Нов Завет“ (или само Нов, како сакаш), па таму да ни ја образложиш православната „заблуда“.

И мислам дека е боље да отвориш нова посебна тема баш и само за оваа "заблуда".
Многу ме интересираат твоите аргументи.
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 14:04
I kade sega otide diskusijata ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 14:44
Jabana, kako i sekogash koga za nekoi raboti CRKVATA vekje odluchila...

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 16:01
Vratete se na temata, dokolku ve interesira i imate neshto konstruktivno da kazhete za Evangelieto na Marija Magdalena.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 19:37
Levi se obrati Petru, govoreći: "Petre, uvijek si bio nagle naravi. Vidim da se prema ženi odnosiš kao prema neprijateljima. Ako ju je Spasitelj učinio dostoj-nom, zašto je onda odbacuješ? Sigurno je Spasitelj dobro poznaje. Zato ju je ljubio više nego nas. Neka nas bude stid, prigrlimo savršenoga čovjeka kao što nam je zapovijedio, i propovijedajmo evanđelje ne smišljajući nika¬kvih drugih pravila ni zakona uz one koje je ustanovio Spasitelj."

Ovaa e eden od najinterasntnite a i najintrigantnite pasusu vo evangelieto na Marija - a sto mislite zasto ???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:29
Ne znam na shto celish, ama ova pokazhuva deka duri i apostolite koi odele tri godini po Isusa bile daleku od sovrshenost, a kamoli nekoi sveti otci posle niv. Zamisli, koga na krajot Isus im veli deka kje gi napushti i kje mu sedne na Boga od desnata strana, za ovie najvazhnoto prashanje e "a na koja strana NIE kje mu sedneme na Boga?"

Zatoa, s'e shto kje se slushne i prochita od bilo koj Crkovno sertificiran, apostol, svetec ili sveshtenik ne znachi deka mora da e tochno ili ispravno.

Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 21:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:48
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ne znam na shto celish, ama ova pokazhuva deka duri i apostolite koi odele tri godini po Isusa bile daleku od sovrshenost, a kamoli nekoi sveti otci posle niv. Zamisli, koga na krajot Isus im veli deka kje gi napushti i kje mu sedne na Boga od desnata strana, za ovie najvazhnoto prashanje e "a na koja strana NIE kje mu sedneme na Boga?"

Zatoa, s'e shto kje se slushne i prochita od bilo koj Crkovno sertificiran, apostol, svetec ili sveshtenik ne znachi deka mora da e tochno ili ispravno.

Tokmu na toa celam deka kako ludje nie ne sme sovrsheni ne mozeme da bideme i da sakame - veruvam deka 12 apostoli se svetci (kako stanale toa, toa e Bozja rabota)no pred da stanat svetci, i tie imale svoi doblesti i mani..Tie barat da bidat privilegirani samo zatoa sto se MASHKI????
ma daj ti se molam, ljubomorno prashuvaat kako moze da ja saka nea povece????
Zarem Bog ne stvoril maz i zena prvin ??
Vo sto e ekskluzivnosta na mazite nad zenite koga neli site sme isti pred boga ????
Zarem Isus nemal pravo da ja osoznae onaa ljubov dadena od Boga pomedju maz i zena ????

Изменето од Templarius - 15.Април.2010 во 21:52
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:25
Originally posted by ahmar1 ahmar1 напиша:

Ne mozam da ne iskomentiram za golemata zabluda koja ja imaat Pravoslavnite i Katolicite i koi ovde ja povtoruvaat kako rasipana ploca deka Crkvata go sostavila Svetoto Pismo. Dosega molcev , no za da ne bidam offtopic ke se prefrlam vo RAZGOVORI ZA RELIGIITE i tamu ke go napisam odgovorot kako nastanal Kanonot na knigite na Svetoto Pismo

А може и да се отвори нова тема „Канонот на Светото Писмо - Стар и Нов Завет“ (или само Нов, како сакаш), па таму да ни ја образложиш православната „заблуда“.

Sto se cudis brate ahmar? Covek se uci dodeka e ziv.

Ke otvoram nova tema pa ke gi izlozime tamu  nasite gledista i se nadevam deka ke imame konstruktivna diskusija.

Sto se odnesuva do temata za "evangelieto" na Maria Magdalena veruvam brate ahmar  deka tuka imame zaednicki stav deka toa e apokrifno evangelie i ne e verodostojno .  среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 23:30

Originally posted by ahmar1 ahmar1 напиша:

Sto se cudis brate ahmar? Covek se uci dodeka e ziv.Ke otvoram nova tema pa ke gi izlozime tamu  nasite gledista i se nadevam deka ke imame konstruktivna diskusija.Sto se odnesuva do temata za "evangelieto" na Maria Magdalena veruvam brate ahmar  deka tuka imame zaednicki stav deka toa e apokrifno evangelie i ne e verodostojno .  среќа

A zashto veruvas deka cetirite vo Biblija se verodostojni ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 23:37

Toa e moe mislenje Templarius, mozebi ne se slozuvas so mene, ama taka e.

Jas ne velam deka nema nekoi  vistiniti raboti vo tie apokrifni evangelija ili tocni informacii, no cetirite Evangelija vo Biblijata se harmonicni megju sebe za razlika od apokrifitnite koi si protivrecat samite edni so drugi i na onie na Evangelieto.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 23:44

Toa e moe mislenje Templarius, mozebi ne se slozuvas so mene, ama taka e.Jas ne velam deka nema nekoi  vistiniti raboti vo tie apokrifni evangelija ili tocni informacii, no cetirite Evangelija vo Biblijata se harmonicni megju sebe za razlika od apokrifitnite koi si protivrecat samite edni so drugi i na onie na Evangelieto.

Vo red go pocituvam tvoeto veruvanje, a za harmonijata mozam samo da kazam deka cetirite evangelija vo Biblijata ne se sl*gaat na primer sekoe ima kraj koj ne se sl*ga so drugite ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:17
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

А замисли кога нештото ќе е слушнато или напишано пет века откако се случило, како што е во случајот со овој текст? голема%20насмевка
Дури не само што ќе се прашаме дали се е точно или не, туку и дали воопшто се случило. А кога ќе размислиме подобро, веднаш ќе кажеме дека не може некој кој живеел пет века по некој настан, во ниту еден случај, да знае подобро од оној кој имал можност барем да ги запознае сведоците на тој настан.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:19
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ovaa e eden od najinterasntnite a i najintrigantnite pasusu vo evangelieto na Marija - a sto mislite zasto ???

A истотака интересен е и коментарот на Исус дека Марија Магдалена ќе ја престори во машко, за да може да влезе во Царството Небесно? Дали тоа не е во спротивност со тоа кое во текстов го изговорил Петар, под претпоставка дека навистина го изговорил, а сведокот после пет века на некој начин открил?!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2010 во 13:34
Kada je blagoslovljeni to izgovorio, sve ih je pozdravio, rekavši:
"Mir s vama. Primite moj mir. Ne dajte da vas na krivi put zavedu oni
koji kažu: 'Gledaj ovdje!' ili 'Gledaj ondje!' Jer, Sin Čovječji je u vama.
Slijedite ga! Tko ga traži, naći će ga. Idite, stoga, i propovijedajte
evanđelje o kraljevstvu. Ne 9 smišljajte drugih pravila uz moja, i ne donosite
zakone poput zakonodavaca, kako vas isti ne bi ograničili." I kada
je to rekao, on otiđe.
No, oni se ražalostiše, i zaplakaše, govoreći, "Kako da odemo među
nežidove i propovijedamo evanđelje kraljevstva Sina Čovječjega? Ako
nisu poštedjeli njega, kako će poštedjeti nas?" Tada ustane Marija, pozdravi
ih i reče braći svojoj, "Ne plačite i ne tugujte, i ne budite neodlučni,
jer njegova će milost biti s vama i štititi vas. Radije slavimo njegovu
veličinu, jer on nas je pripremio i učinio ljudima." Kada je Marija to
rekla, njihova se srca okrenuše Dobru, i oni počeše raspravljati o [Spasiteljevim]
riječima.

Ekskluzivnosta na Marija kon Isusa koja predizvikuva lljubomora kaj drugite moze da se vidi i ovdeka ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.