|
Вистината |
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Автор | |
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистината е тоа што секогаш претпочитаме да ни го кажуваат, а сепак, од вистината најчесто остануваме повредени.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za sekojdnevnite praktichni potrebi, vistinata e seto onoa shto e subjektivno ubedlivo za momentalnoto nivo na percepcijata kaj chovekot.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не прави се што можеш, не давај се што имаш, не кажувај се што знаеш....
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ниту една вистина...
не е иста со друга вистина... |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I toa e edinstvenata apsolutna vistina!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистината е таа дека вредам толку колку земам плата
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vistina li e se okolu nas....
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистината е афирмација на своето вистинско ЈАС
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo sega, za da ja definirame vistinata kako afirmacija na vistinskoto JAS, kje treba da go definirame koe e toa vistinsko JAS?
|
|
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако мислиш дека треба, зошто не се обидеш сам да го дефинираш? не дека не сакам или нема да се обидам, но сакам да видам како ти ќе го сториш тоа |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ostavi me mene ponastrana... Ti reche deka Вистината е афирмација на своето вистинско ЈАС, a ne jas.
|
|
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
штом не реплицираш, признаваш дека е тешко да се дефинира,нели?
да бев некој поет можеби ќе ја доловев суштината, но ај да се обидам да ти го направам ќефот, да видам за што ќе се „фатиш“ подоцна, затоа што не ти ја знам поентата. срочено накратко, еве како јас го дефинирам Вистинското Јас В.Ј. е рефлексија во огледалото на спознанието. Кога велам спознание, мислам на осознавање на својот идентитет преку разум, интелект и емоции. Инаку, незнам кој друг збор би го употребила. В.Ј. е еден вид на состојба на својот личен идентитет кој се одликува со спознание, свесна состојба на битисување, дигнитет, самоувереност, баланс... Светлината од изворот поминува низ В.Ј. без да ги прекрши своите зраци. Таа се манифестира преку него. Тоа вели: „Знам кој сум, знам каде одам и каде припаѓам“. Неговата егзистенција потекнува од Изворот има уште многу што да се пишува, но само ќе кажам нешто за крај, има една изрека која вели: „Птицата не пее затоа што има одговор, туку затоа што има песна“. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Beautiful...!
А некои од ними дури и умираат пеејќи, но дали имаме уши да слушнеме дека песната е одговорот ?! Изменето од spiros - 16.Април.2010 во 17:38 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova se vika evala i aferim A ti kade pripagas? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Внеси реплика | страница <12345 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |