IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што е Адвентистичката црква?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е Адвентистичката црква?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 39>
Автор
Порака
sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2010 во 16:19
Blagoj s, nemav namera da te vregjam, tuku bev iritiran shto gi napagjash katolicite, a tvojata crkva ima mnogu slicni raboti so nea.

Interesen ti e odgovorot od tockata 3. Znaci bidejki treba da se zivee od neshto, pa aj da iskoristime nekoj bibliski primer i da go prilagodime kako shto nas ni odgovara, a ne kako shto Bog veli. Toa e tocno ona shto e pagansko vo hristijanskite crkvi, modificiranje na Bozjite principi spored prilikite, shto znaci deka prilikite gi definiraat bibliskite principi. Takvo mislenje e potpolno nebibliski. Ako sakate da ziveete od neshto, zivejte od darovi (koj kolku saka da dade i shto saka da dade), a ne da se mesha desetokot, shto e isklucivo namenet za levitite i sveshtenicite. Dokolku se zive samo od darovi, propovednicite so sigurnost nema da vozat mercedesi, tuku mozebi ke imaat dovolno za nekoe magare (shto e poblisku do bibliskoto ucenje).
Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2010 во 16:36
Originally posted by sk sk напиша:

Blagoj s, nemav namera da te vregjam, tuku bev iritiran shto gi napagjash katolicite, a tvojata crkva ima mnogu slicni raboti so nea.

Interesen ti e odgovorot od tockata 3. Znaci bidejki treba da se zivee od neshto, pa aj da iskoristime nekoj bibliski primer i da go prilagodime kako shto nas ni odgovara, a ne kako shto Bog veli. Toa e tocno ona shto e pagansko vo hristijanskite crkvi, modificiranje na Bozjite principi spored prilikite, shto znaci deka prilikite gi definiraat bibliskite principi. Takvo mislenje e potpolno nebibliski. Ako sakate da ziveete od neshto, zivejte od darovi (koj kolku saka da dade i shto saka da dade), a ne da se mesha desetokot, shto e isklucivo namenet za levitite i sveshtenicite. Dokolku se zive samo od darovi, propovednicite so sigurnost nema da vozat mercedesi, tuku mozebi ke imaat dovolno za nekoe magare (shto e poblisku do bibliskoto ucenje).

Mozebi imas pravo, nikade ne e sovrseno pa i tuka, sekoj odgovara za sebe.

Da gledame na sebe , a za drugite ima koj.!
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 00:42

Adventistite imaat edno mnogu ubavo radio nameneto za lugjeto od podracjeto na bivsa Jugoslavija. Go slusam cesto i ima mnogu ubava muzika i propovedi.

http://glasnade.com/
Кон врв
sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 09:15
"Mozebi imas pravo, nikade ne e sovrseno pa i tuka, sekoj odgovara za sebe.

Da gledame na sebe , a za drugite ima koj.!"

Tocno taka Blagoj s, sekoj sam da si ja gleda svojata rabota, a ne da se pishuva za drugi denominacii (kako katolickata). Denominaciite ne pomagaat vo nishto, tuku licniot odnos na covekot kon Boga. Dobro e da se spodelat fakti za da lugjeto naucat neshto, no povtorno se se sveduva na licniot odnos na licnosta kon Boga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 11:25
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Adventistite imaat edno mnogu ubavo radio nameneto za lugjeto od podracjeto na bivsa Jugoslavija. Go slusam cesto i ima mnogu ubava muzika i propovedi.http://glasnade.com/

Da blagodaram, i jas go slusam, ima dobri i poucni raboti koji moze da se slusnat.
Pozdrav
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 19:54
Na Discovery isto ima mnogu poucni raboti na primer vo emisijata "How its made" nekoj ja gleda ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 20:05
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Na Discovery isto ima mnogu poucni raboti na primer vo emisijata "How its made" nekoj ja gleda ?????

aha nevidena emisija
koga ja gledas se prasuvas koj e tuka gospod

imalo na forum teorii deka seto dobro i kreativno go pravi covekot i rakata mu e vodena od gospod

a seto loso go pravi covekot a rakata mu e vodena od sotonata

koga go procitav tuka na forumot se zgranav, zar navistina milel deka lugjeto se kukli a gi vodat dva kuklari??????
голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 21:56
Spored moeto veruvanje Bog na chovecot mu dal ZDRAV RAZUM za da go koristi kako sto saka, tuka Bozjata rabota prestanuva, od tuka covekot e sam da odi ponatamu....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:07
Tokmu toa e doktrinata na evrejstvoto koe poteknuva od Stariot Zavet - tzimtzum.

Bozhjeto povlekuvanje (tzimtzum) e sozdavanje prostor za samostoen razvoj na Kreacijata na koja Toj daril i garantiral sloboda na izbor. Edinstven zakon koj vladee ponatamu e onoj na kauzalnosta - prichina i posledica.

Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 22:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:10
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Tokmu toa e doktrinata na evrejstvoto koe poteknuva od Stariot Zavet - tzimtzum.

Bozhjeto povlekuvanje (tzimtzum) e sozdavanje prostor za samostoen razvoj na Kreacijata na koja Toj daril i garantira sloboda na izbor.

da morala da se izmisli taa teorija
oti bez nea , bajkata za gospod seprisuten i seodgovoren za site aktivnosti na lugjeto bi bila neodrzliva

abe i togas pred 2000 godini svestenicite bile lucidni, i se osiguraa od propagjanje na nivnoto veruvanje

Изменето од anakin - 15.Април.2010 во 22:11
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 22:12

Bozhjeto povlekuvanje (tzimtzum) e sozdavanje prostor za samostoen razvoj na Kreacijata na koja Toj daril i garantiral sloboda na izbor. Edinstven zakon koj vladee ponatamu e onoj na kauzalnosta - prichina i posledica.

Ne sum znal deka toa e doktrina ama sto i da e (donekade) ima logika ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 15:23
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne sum znal deka toa e doktrina ama sto i da e (donekade) ima logika ...

Ne znaesh zatoa shto taa doktrina ne e spodelena od Hristijanstvoto.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 13:54
Blagoj, temata e "Што е Адвентистичката црква?" , ne e "Shto e New Age?"

Ti vekje so nekolku komentari, edno po drugo, odish nadvor od temata.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 14:26

Osveti gi vo Svojata vistina.Tvoeto Slovo e vistina.[Jovan 17,17]

Tvrdoglavi i so nebrezani srca i usi! Vie sekogas mu se protivite na Svetiot Duh!Kako vasite tatkovci taka i vie![Dela 7,51]
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.