|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 676677678679680 824> |
Автор | ||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ете од бугарска гледна точка ова е парадокс |
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти си ја имаш мувата на капата. Кој воопшто спомна дека Македонците се супериорни во однос на Јапонците или Кореанците?! Кој воопшто има спомнато дека Татарите се понизок народ?! Вие сте тие кои, ако некој дојде до констатација дека Бугарите имаат туркомонголско потекло, се чувстуваате навредени. Јас немам заблуди за македонскиот народ, а со овие контакти преку форумиве и јавните гласила веќе немам никакви заблуди и за бугарските граѓани, кои се преокупирани со Македонија и нејзината историја. Не ми оговори кое е официјалниот став на Бугарија, туркомонголи си сте, словени ли сте? Ако сте Словени, тогаш името ви е грешно. Ако името вие точно тогаш јазикот ви е грешен. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ам официално сме комплицирани бе |
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Од македонска гледна точка бугарскито прарадокс, како и да гледаш е парадокс. Дали во прашање се тезите и теориите, словенобугарската етногенеза или пак бегалците тоа е школски пример преку кој ќе може да се објасни погоре споменатиот термин. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас би рекол дека не е толку комплицирано колку што го комплицрате. Зошто е тоа така, само вие би требало да знаете. Можеби и тука премногу очекувам. Изменето од Platenik - 12.Април.2010 во 17:36 |
||||
|
||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Чоеко, 820 страници од таа тема са попити со Цвиjичовиот расизам. Темата се казва: Бугари - 100% ТуркоМонголи. По презумциjа во вашето општествено сознание поимот ТуркоМонгол е навредлив и означава припадник на нисшата раса. Не е достаточно да биде Турк или Монгол или Татар, оти не е достаточно навредливо. Требе да крстоска од двете: Турко-Монгол. И се разбира - мизерните Турко-Монголи са соседите од исток. Само че тие мизерни Турко-Монголи са: 1. Едноверци со вас 2. Едноезични со вас 3. Едногенетични со вас --- Знам, што ке спориш по третата точка, удобно забравjки за ханот Кубер и за Турките-вардариоти. Ама од истаната нема бегане. Отговори си зошто институтот Игенеа ви дава 5 % турски (хунски) гени, а истиот институт дава 0 % турски (хунски) гени за нас? Нашите требеше да бидат барем 70% ако верваме на Цвиjич. |
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ej верно бе, што бидна со игеанеата
|
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Какви Срби, какви бакрачи? Каков Цвијиќ те спопаднал? Дај ослободи се од тој комплекс на инфериорност спрема Србите. Од уста не ги вадите. Несамо што јас со “мојата“ теорија го тврдам, туку и Игенеа го тврди истото, дека вие не сте туркомонголи. Нејсе, вие имате одлучено да го носите бугарското име без да иамте етничка асоцијација од тие кои ви го дале името. Со други зборови името кое го носите е политчко, а не етничко. Што не е јасно тука? Јас држам до тоа, ако некогаш сме биле ист народ, едните станале Бугари, а другите останле она што одсекогаш си биле, Македонци. Мнозината во Бугарија се со македонски етнички корени, но за жал по сила на приликте тие се бугаризарни. Се би било добро доколку секој еден си остане на она што верува дека е. Проблемите ескалираат кога бугаризираните си земаат за право да ги бугаризраат и тие кои одбиле да бидат бугаризирани. За волја на вистината официјалниот став на бугарската историографија е дека Бугарите се од турко-алтајско потекло. Дали Бугарија треба да го промени својот официјален став?! Кога некој ги споменува татарите или монголите, не е со цел да ги обезвредни нив, туку да ве обезвредни вас кои сте го прифатиле нивното име, иако немате ништо со нив. Тоа е повеќе укажување на нелогичноста. Кога работите стануват грди и жестоки, тогаш квалификациите сосема друг призвук. Тогаш пардон нема. Истоверци се многу народи! Истојазични се многу народи! Генетските истражувања покажуваат дека сепак несме со исти гени! |
||||
|
||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога некој ги споменува татарите или монголите, не е со цел да ги обезвредни нив, туку да ве обезвредни вас кои сте го прифатиле нивното име, иако немате ништо со нив.
Оксиморон? Да бе... Ако ви поверват кутрите Монголи и Татари - и тие ке се обидат оти ги понижувате сравневаjки ги со плазмодиите -Бугари. |
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Никој нив не ги срамнува, тие се Бугарите. Тие самите го тврдат тоа и имаат основа за тоа. Каква основа имате вие? |
||||
|
||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Немало бугари пред 19-иот век?
Годината е 1794, сепак... |
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
доста бе
таман се бев навикнал дека сум резултат од руските интереси на запад материализирани од графот Игнатиев |
||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во ова книга во делот за бугарите читаме:
"Од ден на ден благосостојбата на Бугарите се повеќе се намалува, бидејќи император Василиј годишно напаѓа Бугарија и во една од борбите, коjа било во лето Господно 1014, безброј Бугари убил и 15.000 фатил живи, како ужасно ги казнил со вадење на очите, поради што Самуил се заболеал и починал. " "По толку славни победи над Бугарите император Василиј добил името Вулгароктон, сиреч "Победник на Бугарите." "И така, под нивниот (на византиjците) јарем Бугарите биле цели 20 години. Некој си Петар, го нарекуваат Делjан, на некој Константинополски жител слуга, како избегал од градот, пристигнал во Бугарија и се претставил за син на Роман, внук на Самуил. Тој лесно убедил озлобените Бугари да го прогласат за крал, по што почнале безпоштедно да колат сите Грци во овие покраини. Обиделе се царските вождови да усмираат бунтовните Бугари, но нивните напори се покажаа како залудни. " |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи Волгар и Болгар му е иста работа,абе ке се вратиме на моето кога ТуркоМонголите ке бидат највиновни за денешното Волгаризирање |
||||
Внеси реплика | страница <1 676677678679680 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |