|
Бугарин,бугарофон,мак.Бугарин во Македони |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 81> |
Автор | ||||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Испратена: 09.Април.2010 во 19:35 | |||||
Паисиj не е напишал ништо подобно. Ако не докажеш со цитат тврдението си и соответно не си поправиш постот, ке помолим модераторите и администраторите да те накажат за национална обида. |
||||||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Испратена: 09.Април.2010 во 19:46 | |||||
“... и се срами да се наречат Бугари....Но поради што ти глупави човече, се срамиш од својот род....Грците се мудри и културни, а Бугарите се прости и глупави
Како не ви е срам Бугари и бугарофили , јас ли да ве учам за Паисија . Срамота ! |
||||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Испратена: 09.Април.2010 во 19:47 | |||||
Ха, е според твојата логика оди вака: „ти можеш да бидеш син на татко ти, ама не смееш да се презиваш како него“ - тоа е направено во македонската историографија- така ли е или не е така? А зошто е тоа така- можеби затоа што потенцијалните „фили“ и „царевоселци“ биле и се уште се најбројното население во Македонија, па ајде ќе им смислиме нешто. Кои грчки херои кај Прличев, ајде да видиме. Ти човек, ја имаш ли читано воопшто неговата автобиографија? Овој ли Путник? „Македонско грчките востанија“- мислиш на востанијата на македнските Грци? на Коте и Каравангелис и Павлос Мелас? Епа ајде кажи ни нешто повеќе за Мажовски Чудно совпаѓање е и тоа што и Охридско-Дебарското востание е кренато во соработка со македонските Албанци. Меѓутоа за молчењето за тоа востание се виновни повторно „царевоселците“ нели? Туку ајде да видиме, како би го ревидирал ти пристапот кон македонската историографија? |
||||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||||
чоли
Испратена: 09.Април.2010 во 19:53 | |||||
Ааа, не не бегаj по флангот. Припамнам ти: "...,Бугар било навреда за населението од Македонија, било срамота" А сега кликни на линкот на Историjта на Паисиj и опитаj с бутонот "find" да намериш думите со корен "Македон" - има jа само 2 пати, но не во контекстот во коj се опитваш да манипулираш и да навредуваш... |
||||||
eptendosadno1
Испратена: 09.Април.2010 во 19:58 | |||||
Самиот се изјаснивте дека сте ПРИСТРАСЕН , дека сте “фил “ , иако јас тоа од поодамна го знам . Тука завршува полемиката дали сте во право или не , дали објективно ги толкувате историските настани и личности . Ти давам време да се стабилизираш и да почнеме од почеток . Јас како човек кој сака да знае за македонската историја а ти како “ фил “ кој би ми бил опонент и коректор . Ова е Војвода Путник |
||||||
eptendosadno1
Испратена: 09.Април.2010 во 19:59 | |||||
“... и се срами да се наречат Бугари...Грците се мудри и културни, а Бугарите се прости и глупави ...“ Немам повеќе коментар . |
||||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Испратена: 09.Април.2010 во 20:01 | |||||
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=48101542427&id=17&prilog=0&setIzdanie=21954
пасивни комити Се развила жестока борба во која партизаните биле по уличките, а комитаџиите пукале од куќите и таваните. а де - коj коj e |
||||||
чоли
Испратена: 09.Април.2010 во 20:03 | |||||
Типично за адепт на Цвиич.. |
||||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Испратена: 09.Април.2010 во 20:07 | |||||
Колку сум јас „фил“, толку си и ти. Затоа биди конкретен и пиши си слободно „бугарофил“ Епа ајде, да почнеме, само за тоа мислам дека ќе треба да се отвори нова тема, бидејќи твојата филија не е соодветна за оваа тема. Јас сум секогаш за реципроцитет со почит, колега Изменето од Pat - 09.Април.2010 во 20:19 |
||||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||||
eptendosadno1
Испратена: 09.Април.2010 во 23:27 | |||||
Не , не го цитирав Цвијич туку Паисија , нешто си се збинил . Тоа што констатациите се повторуваат не е моја вина и не се моја констатација за фактичката ситуација во Македонија во тој еден век разлика помеѓу делото на Цвијиќ и Паисија . |
||||||
val
Група Регистриран: 14.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Испратена: 10.Април.2010 во 12:55 | |||||
Господине Ептендосадно1, Ве молам да jа направите разликата мег'у Вашите два "цитата" од Паисиевата Историjа. Еве, да Ви подскажам: Во првиот се прави намерна злоупотреба со изворот, кое што е еден од методите на пропагандата Како што го спомена и господинот Чоли, Македониja jа има 3 пати во Историjа Словенобугарска, но нито еднаш во смисолот, коj што Вие се обидувате да наметнете. Се надевам на Вашата почтеност! |
||||||
eptendosadno1
Испратена: 10.Април.2010 во 14:07 | |||||
Јас учтиво би ве замолил да ја прочитате таа историја и да ми посочите каде прави разлика Паисија помегу Бугар и Словен , и дали таа воопшто постои во неговите дела ?
Прочитајте ја во целост со поголемо внимание и кажете каде он им се обраќа на словените од Македонија а каде на словените од Тракија . Толку ! Изменето од eptendosadno1 - 10.Април.2010 во 14:07 |
||||||
val
Група Регистриран: 14.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Испратена: 10.Април.2010 во 16:36 | |||||
Не, не, господине Ептендосадно1, jас учтиво Ве молам да бидете така почтен и да споделите Вашето толкуване на "Историjа ..." со акцент на Македониjа за да достигнете до:
Со цитати Ве молам! |
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 10.Април.2010 во 17:46 | |||||
Не ти е срам да бараш цитати
Пасиј е основен учебник за бугарите,таман работа ако не знаеш што пишува |
||||||
Внеси реплика | страница <1 4950515253 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |