|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 9192939495 97> |
Автор | |
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........Monahot ne se odalecuva od covekot, naprotiv toj mu se vraka. Monahot e onoj koj se odvoil od svetot, a koj so site e soedinet zosto nema "bogoljubie bez coevkoljubie".........
|
|
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Igumen na Bigorski mi prijatel-monasive ne jadat meso.
Popovive jadat sve zivo! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site monasite vo Bigorski se vegetarijanci?
Ne sum znael... ova go opravduvaat so hristijanskata doktrina ili toa e samo niven sloboden izbor? Изменето од Messenger - 07.Април.2010 во 22:12 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site monasite vo Bigorski se vegetarijanci?
Ottamu poteknuvam-kolku znam nieden ne jade meso od niv. a svestenicive monasive gi mrazat...Eve-ni denar ne dale da se obnovi manastirot! |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam dali jadat riba-sum jadel tamu ne me posluzile so takvo nesto!
Jajca mi dale! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi sepak jadat meso (riba), dokolku e tochno onoa shto veli Majkl.
Pa i jajcata ne se vegetarijanska hrana. Изменето од Messenger - 07.Април.2010 во 22:18 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozda jadat jajca, pijat mleko i jadat riba-i toa spaga vo nekoj vid vegetraijanstvo!
Изменето од Messenger - 07.Април.2010 во 22:38 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Messenger - 07.Април.2010 во 22:38 |
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tor, drzhi se za temite i ne mi gi zaveduvaj chlenovuite so shirenje sekakvi nevrzani muabeti... Prvin taka napravi so KINGDAVID, sega i so Majkl.
Temata e "Што претставува монаштвото?" |
|
|
|
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti kazuvam da monasi ne sakaat zeni!
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве еден фото-албум на жена која е редовен посетите на Бигорски манастир:
ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО ВО БИГОРСКИ МАНАСТИР 2010 p.s. треба да сте логирани на ФБ Изменето од Maran Ata - 08.Април.2010 во 06:13 |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дел од Велигденската прослава во Бигорски манастир.
На клипов може да се види делот од Воскресната Богослужба каде символично се претставува како Христос слегува во адот, ги крши адовите врати и ги избавува луѓето од смртта. ПОДИГНЕТЕ ГИ ПОРТИ... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! Изменето од Maran Ata - 09.Април.2010 во 02:43 |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
Внеси реплика | страница <1 9192939495 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |