|
Салати |
Внеси реплика | страница <1 23456 26> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам дека некои луѓе ја нарекуваат Урнебес салата, може и во бомбици да се обликува.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти тоа што го наведуваш како Таратур Емил, меѓу народот е попознато како комбинација од свежи краставици, лук и кисело млеко (или павлака).
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
салати а
не знам дали знаете ама има една салата со варени компири, јајца, сирење и павлака и мајонез малку. Се рендаат варените компири, се ставаат во поголем сад, над нив се рендаат тврдо варените јајца, над нив сирење и на крај се премачкува со павлака ( јас и мајонез ставам ) и многу е вкусно И една друга салата со макарони и туна. Само варени макарони се мешаат со туна од конзерва и пак одозгора може да се стави павлака или мајонез |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А рецептата за оригинална ’’Италијанска салата’’ знаете ли ја??
варени макарони(по можност од теа шарениве)
јаблика
и варено мариновано пилешко филе
и малце павлака со мајонез (мешано)
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во сад за салата ставете ги иситнетата туна, исцедениот грав, исецканиот кромид, пиперка и магдонос.
Состојките за преливотубаво изматете ги. Проверете на вкус и полијте ја салатата. Уште еднаш сè измешајте и ставете еден час во фрижидер па послужете. |
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Салата од црвена зелкаПотребни состојки:
Подготвување:Оцетот од јаболкото, шеќерот, еден тимијанот и ловоровиот лист ставете ги да зовријат. Нека се варат малку, па смесата ставете ја на страна да се лади. Зелката ситно исецкајте ја, полијте ја со скоро ладната течност и оставете да стои еден час. Потоа додадете сол и масло, па сè заедно измешајте. Подготвената салата ставете ја во тегла или кутија и до служење чувајте ја во фрижидер. Пред послужување посипете ја со лешници. |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Емил, кажи и некој рецепт за нешто помрсничко....не само за трева...
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги сакам ..скоро сите салати...
но овој период највеќе ..Мимозата....
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makaroni salata
-makaroni najmali -pavlaka -majonez -shunka -pecurki -krastavicki kiseli sol,vageta,crn piper,magdanos |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Francuska salata
-150 g shunka -1 sveza krastavica -150 g orasi -3 pavlaki -150 g rendano sirenje |
||
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ruska salata
- shunka - kiseli krastavicki - pavlaka - majonez - kompir - jajca - morkov(mnogu bitno) - grashok sol,vageta,crn piper -Kompirite i morkovot zaedno se varat so sol.Jajcata ladni se secat.Ne se stava kashkaval. |
||
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Салата од домати со печуркиПотребни состојки:
Подготвување:Печурките се цедат и се полеваат со ладна вода. Кромидот се сече на парчиња, а доматите на тркалца, па се меша со печурките и шунката сечена на парчиња. Се додава јогуртот, се посолува , се става црниот пипер, потоа се додава маслото и на крај се додава магдоносот. |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја многу сакам салата од компири.
Варени компири се ставаат у тацна и одозгора се посолуваат.. и малку кромид се става и оцет. Мљац. Секад баба ми коа прави јадам ко да не сум видела. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |