|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 661662663664665 824> |
Автор | |||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Килери во Софија ме умре од смеа,што правевте пред една година кога ромине за малку ќе го запалеа градот.Софија е ѓупски град ама има време уште некоја година . |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не , тоа не ме интересира , туку се прашувам зашто им е ускратено правото на бегалците од Егејска Македонија да веруваат дека имаа барем еден процент македонска крв во своите вени , зашто тоа мора да е тракијска , и тоа 25 % ? А мислев и дека “ царевоселецот “ со лингвистички вештини ќе влета во темата за бугарскиот апропо македонскиот јазик . |
|||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ме каниш на дискусија? Исто се пцуе и во Варна и во Охрид, ако тоа ме прашуваш
Што се однесува до античките Македони, според некои историчари тие биле трако-илирска мешавина со хеленско културно влијание, или пак со хеленска елита. |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немора да и појаснувам на широката читателска публика дека тоа е теорија на бугарските историчари со која тврдат дека и Македонците од антиката не се Македонци . |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од каде па сега тоа - темава не е за антички Македонци но племињата кои се обединиле во едно Македонско кралство биле на овие простори многу пред да дојдат Илирите и Траките
За АфроХелените па не пишувам воопшто,тие последни го населиле балканов Изменето од Boogie - 04.Април.2010 во 23:03 |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи кога прабугарите са дошли на Балканите и потоа са пошли кон Охрид и се завладели теа територии ,граѓаните да са бугари. И затоа жителите на теа територии са бугари .А са траки пошто са 1/4 од бугарскиот етнос.Еве ти мапа да правиш сметки
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со карта од 1877 година јас сум значи Турчин , за по една година на станам Бугар , потоа со карта од 1912 Србин и.т.н.? И картите ли влегуваат во рецептата за Бугар ? Изменето од eptendosadno1 - 04.Април.2010 во 23:08 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Детееееееее - малку уозбили се со картиве,од ТуркоМонголите до СанСтефан има повеке од 1000 год,1000 год во кои Србите ви се поголем род од тоа што го сакате - ете дури и Цар Душан има син со Бугарка,ама Бугарка од Влашки происход а не од ТуркоМонголски.
Па сега ај објасни ја таа турлитава,Турките ви се браќа,Србите ви се сватови,Монголите ви се татковци абе каде тука и Траките ги најде за Македонците па да не спомнувам |
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледај виолетовата боја плус зеленото врз носот на бугарскиот лав.Тоа е реалната Бугарија.
п.с. Ептендосадно си мислев дека си од Благоевград. Но сега кога ми кажа од каде си навистина не ти прави чест така да пцуеш врз Бугарија.Сепак колку и да е скапана Бугарија она ти дава живот,леб и иднина.Многу ми падна во очите вистина да ти кажам. Изменето од емил - 04.Април.2010 во 23:18 |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сум кажал ништо лошо за Бугарите и Бугарија . Историчарите и политичарите од Македонија не се Македонија и не се Македонци - ( народот ) , истото важи и за Бугарија . Инаку имам свои раце и сам си заработувам и сам се хранам . Никој ништо не ми дава , не бери гајле |
|||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека намерно или не ги мистифицираш нештата само и само да ме оквалификуваш како царевоселец. Како тргнала работата, тоа веќе го сфаќам и како комплимент И бугарскиот и македонскиот јазик се словенски и не толку одамна и тие имале падежи исто како и сите останати словенски јазици. Но бидејќи еден долг период имаме поминато заедно (читај го Мисирков) заедно сме создале еден јазик, а истиот почнал да дивергира во осумнаесетиот и деветнаесеттиот век, особено по бирањето на источното наречје за официјален бугарски јазик. Ние денес имаме македонски литературен, тие бугарски книжовен, но ако решиме утре да бидеме Пелазгијци, без проблем би можело од двете норми да се направи еден пелазгиски литературен јазик, бидејќи и двата јазика се најсродни и по конструкција и по лексички фонд. Изменето од Pat - 04.Април.2010 во 23:33 |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имате ЛП за муабети,немојте да ме терате да бришам
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чекај малку - алоооооооооооо - како тоа и двата јазика се словенски кога Бугарите воопшто не се словени,па зар негледаш бре што се пишува у 800 и кусур страници. Што е со Чувашкиот,Гагаускиот,Татарскиот - тоа се се браќа на Бугарите |
|||
Внеси реплика | страница <1 661662663664665 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |