IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 661662663664665 824>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 22:52
Originally posted by емил емил напиша:

Со албанците немаме проблем.Факт е кога беше 2001 војната во Македонија  многу албанци дојдоа во Софија (близо до мојата населба) да контролираат проституцијата и наркотиците и многу брзо беа убити од нашиве килери.

Со романците никогаш сме немали проблем ,а со турците што да ти кажам?500 години не успеаа да ни асимилират ,значи и сега во цивилизацијата нема да успеат.
Значи овие од Пустец се наши?А останатото вреди да се коментира колку што имаш познавање од историја и географија.

Килери во Софија ме умре од смеа,што правевте пред една година кога ромине за малку ќе го запалеа градот.Софија е ѓупски град ама има време уште некоја година .
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 22:53

Со албанците немаме проблем.Факт е кога беше 2001 војната во Македонија  многу албанцидојдоа во Софија (близо до мојатанаселба) да контролираат проституцијата и наркотиците и многу брзо беа убити од нашиве килери.

Со романците никогаш сме немали проблем ,а со турците што да ти кажам?500 години не успеаа да ни асимилират ,значи и сега во цивилизацијата нема да успеат.

Не , тоа не ме интересира , туку се прашувам зашто им е ускратено правото на бегалците од Егејска Македонија да веруваат дека имаа барем еден процент македонска крв во своите вени , зашто тоа мора да е тракијска , и тоа 25 % ?

А мислев и дека “ царевоселецот “ со лингвистички вештини ќе влета во темата за бугарскиот апропо македонскиот јазик .

Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 22:57
Ме каниш на дискусија? Исто се пцуе и во Варна и во Охрид, ако тоа ме прашувашнамигнување

Што се однесува до античките Македони, според некои историчари тие биле трако-илирска мешавина со хеленско културно влијание, или пак со хеленска елита.
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:01
Originally posted by Pat Pat напиша:

Ме каниш на дискусија? Исто се пцуе и во Варна и во Охрид, ако тоа ме прашувашнамигнувањеШто се однесува до античките Македони, според некои историчари тие биле трако-илирска мешавина со хеленско културно влијание, или пак со хеленска елита.

Немора да и појаснувам на широката читателска публика дека тоа е теорија на бугарските историчари со која тврдат дека и Македонците од антиката не се Македонци .
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:02
Од каде па сега тоа - темава не е за антички Македонци но племињата кои се обединиле во едно Македонско кралство биле на овие простори многу пред да дојдат Илирите и Тракитезбунетост

За АфроХелените па не пишувам воопшто,тие последни го населиле балкановголема%20насмевка

Изменето од Boogie - 04.Април.2010 во 23:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:03
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Ме каниш на дискусија? Исто се пцуе и во Варна и во Охрид, ако тоа ме прашувашнамигнувањеШто се однесува до античките Македони, според некои историчари тие биле трако-илирска мешавина со хеленско културно влијание, или пак со хеленска елита.

Немора да и појаснувам на широката читателска публика дека тоа е теорија на бугарските историчари со која тврдат дека и Македонците од антиката не се Македонци , и е избегната темата за сличностите помеѓу бугарскиот јазик и јазикот кој го користат денешните Македонци
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:04

Не , тоа не ме интересира , туку се прашувам зашто им е ускратено правото на бегалците од Егејска Македонија да веруваат дека имаа барем еден процент македонска крв во своите вени , зашто тоа мора да е тракијска , и тоа 25 % ? 

Значи кога прабугарите са дошли на Балканите и потоа са пошли кон Охрид и се завладели теа територии ,граѓаните да са бугари. И затоа жителите на теа територии са бугари .А са траки пошто са 1/4 од бугарскиот етнос.Еве ти мапа да правиш сметки 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:07

Значи кога прабугарите са дошли на Балканите и потоа са пошли кон Охрид и се завладели теа територии ,граѓаните да са бугари. И затоа жителите на теа територии са бугари .А са траки пошто са 1/4 од бугарскиот етнос.Еве ти мапа да правиш сметки 

Со карта од 1877 година јас сум значи Турчин , за по една година на станам Бугар , потоа со карта од 1912 Србин и.т.н.?

И картите ли влегуваат во рецептата за Бугар ?

Изменето од eptendosadno1 - 04.Април.2010 во 23:08
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:11
Детееееееее - малку уозбили се со картиве,од ТуркоМонголите до СанСтефан има повеке од 1000 год,1000 год во кои Србите ви се поголем род од тоа што го сакате - ете дури и Цар Душан има син со Бугарка,ама Бугарка од Влашки происход а не од ТуркоМонголски.

Па сега ај објасни ја таа турлитава,Турките ви се браќа,Србите ви се сватови,Монголите ви се татковци абе каде тука и Траките ги најде за Македонците па да не спомнувамголема%20насмевка
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:16
Гледај виолетовата боја плус зеленото врз носот на бугарскиот лав.Тоа е реалната Бугарија.

п.с. Ептендосадно си мислев дека си од Благоевград. Но сега кога ми кажа од каде си навистина не ти прави чест така да пцуеш врз Бугарија.Сепак колку и да е скапана Бугарија она ти дава живот,леб и иднина.Многу ми падна во очите вистина да ти кажам. 

Изменето од емил - 04.Април.2010 во 23:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:21

Гледај виолетовата боја плус зеленото врз носот набугарскиот лав.Тоа е реалната Бугарија.

п.с. Ептендосадно си мислев дека си од Благоевград. Но сега кога ми кажа од каде си навистина не ти прави чест така да пцуеш врз Бугарија.Сепак колку и да е скапана Бугарија она ти дава живот,леб и иднина.Многу ми падна во очите вистина да ти кажам. 

Не сум кажал ништо лошо за Бугарите и Бугарија .
Историчарите и политичарите од Македонија не се Македонија и не се Македонци - ( народот ) , истото важи и за Бугарија .

Инаку имам свои раце и сам си заработувам и сам се хранам . Никој ништо не ми дава , не бери гајле   
Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:32

Немора да и појаснувам на широката читателска публика дека тоа е теорија на бугарските историчари со која тврдат дека и Македонците од антиката не се Македонци , и е избегната темата за сличностите помеѓу бугарскиот јазик и јазикот кој го користат денешните Македонци

Мислам дека намерно или не ги мистифицираш нештата само и само да ме оквалификуваш како царевоселец. Како тргнала работата, тоа веќе го сфаќам и како комплиментсреќа

И бугарскиот и македонскиот јазик се словенски и не толку одамна и тие имале падежи исто како и сите останати словенски јазици. Но бидејќи еден долг период имаме поминато заедно (читај го Мисирков) заедно сме создале еден јазик, а истиот почнал да дивергира во осумнаесетиот и деветнаесеттиот век, особено по бирањето на источното наречје за официјален бугарски јазик. Ние денес имаме  македонски литературен, тие бугарски книжовен, но ако решиме утре да бидеме Пелазгијци, без проблем би можело од двете норми да се направи еден пелазгиски литературен јазик, бидејќи и двата јазика се најсродни и по конструкција и по лексички  фонд.

Изменето од Pat - 04.Април.2010 во 23:33
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:32
Имате ЛП за муабети,немојте да ме терате да бришамголема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2010 во 23:35

И бугарскиот и македонскиот јазик се словенски и не толку одамна и тие имале падежи исто како и сите останати словенски јазици.

Чекај малку - алоооооооооооо - како тоа и двата јазика се словенски кога Бугарите воопшто не се словени,па зар негледаш бре што се пишува у 800 и кусур страници.

Што е со Чувашкиот,Гагаускиот,Татарскиот - тоа се се браќа на Бугаритезбунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 661662663664665 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,445 секунди.