|
Бугарин,бугарофон,мак.Бугарин во Македони |
Внеси реплика | страница <1 3637383940 81> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:23 | |
Сакаш да кажеш дека само го потполнил и се искажал како таков Очигледно поубаво ке ти биде на Мода и Убавина,таму ке може да фантаэираш |
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:27 | |
бе како бе 90% несакаат ништо опши кога во химната пеете за Георги Делчев, Дамjан Груев, Питу Гули, етц |
||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:28 | |
Зборуваш многу апстрактно, без конкретни имиња. А и не ми одговори за Петар Делјан. |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:29 | |
Свидетелство од бугарска гимназиjа во Пловдив, а инаку знаеш каде се школувал, каде после бил учител, каде бил кмет и т.н.
И се искажал не еднаж за бугарин, како и сите деjци на ВМРО. А фантасти има много овде, jас не сум од нив. |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:41 | |
Пат, Во принцип несакам да зборувам со Македонци кои држат до бугарската опција и не им пречат нивните ставови. Да се разбереме, за да нема подоцна недоразбирање, истиот однос го имам и кон секој онај кој ќе држи просрпски позиции. Најприродно се чувстував во македонската кожа, а и убаво ми стои. Напротив, јас зборувам конкретно, а не апстрктно. Бугарската политика кон Македонија е многу јасно дефинирана, а процесот на бугаризација, не само на македонскиот народ, е уште подобро докумнетиран. Точно знам кој бил Петар Дељан! Изменето од Platenik - 02.Април.2010 во 16:42 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:45 | |
Јас пак энам дека повеке од илјада пати се искажал эа непријател на Бугарската пропаганда и обидите эа девалвација на Македонскиот етникум.Впрочем ако учел во Турско училиште не е турчин или ако учел во Француско училиште тогаш е Француэин. Чудни луѓе сте вие Бугарите,едни Гагауэи энаат кои се и што се а вие никако да приэнаете дека сте нивни браќа |
||
lav4eto
Испратена: 02.Април.2010 во 16:49 | |
Толку ли е тешко да се сфати дека целата бугарштина ја базирате врз
делата на Македонците. Јас негледам дека премногу се потресувате околу
бесарапските, српските, добруџанските.... бугари. Одтаму ништо вредно
не излегло кое би можеле да го користите за заштита на бугарштината.
Голема грешка, заради омразата кон сичко бугарско... Само од добруџанските бугари се стотици значаjните фигури во општествено-политичкиот живот. Си слушнал за Димитар Списаревски? А за бесарапските е доволно да споменем Генерал Иван Колев Ама првом е убаво малце да се прочита. |
||
lav4eto
Испратена: 02.Април.2010 во 16:52 | |
Каде се искажал тоа? Кога бил во бугарското разузнаване? Или кога бил кмет на Драма и Приштина? Или кога пишал своите книги, каде секаде спомнува бугари и бугарско население? И затоа избриша статиjата од Фокус? |
||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:53 | |
Мислам дека е време да се престане со таа параноја која не се однесува толку на Бугарите и „бугарофилите и бугарашите во Македонија“, туку на македонската историја. Македонската историографија сака едноставно да прескокне еден дел од сопствената историја. Таа желба е рецидив, но се уште опасен таков, оставен по влијание на САНУ. Затоа и те прашав дали знаеш кој бил Петар Делјан. Единствено нашата и српската историографија имаат одредени парадоксални спротивставености во однос на Петар Делјан, од очигледни причини. Е сега, прифаќаш ли да зборуваме за конкретните парадоксалности, со конкретни имиња, конкретни извори и аргументи, или ќе продолжиш да ме игнорираш како нели, анатемисан „бугараш“ и ќе продолжиш со апстрактни недоречености. П.С. Го напиша Петар ДеЉан, како кај Србите....Интересно... Изменето од Pat - 02.Април.2010 во 17:04 |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Испратена: 02.Април.2010 во 16:54 | |
Односот е 9:1 и тука сум многу дарежлив. Да не се македонските дејци револувионери, преродбеници ќе нема за што да пишувате. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Испратена: 02.Април.2010 во 17:01 | |
Абе имаме един град - се вика Сливен - градот на 100 воjводи |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 02.Април.2010 во 17:53 | |
Ма нормално Македонското дека не ти е поэнато,само лаги ширеле твоите од Пирина преку Бело Море эад Охрид и од Сушица преку Јабланица и Кораб се до Герман и Билино
Но на лагите им се кратки ноэете па бргу ги фаќаат и потоа капитулираат |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Испратена: 02.Април.2010 во 18:19 | |
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
lav4eto
Испратена: 02.Април.2010 во 18:49 | |
Има доволно примери од секоj временски период за деjци од сите краишта на Бугариja. И как почточно го пресметна 9:1? И македонските револуционери и преродбеници сите себе си сметале за бугари, и како такви се декларирале, и jазикот своj го нарекувале бугарски. Така да нема потреба да ги делиме, за нас тие се едно. А од стара Бугариjа само колку воjводи, офицери и обични луге учестваат во македонското движение - чет и броj немаат. Ако можеш да проголтнеш за момент своjта ненавист кон се што е бугарско, изгледаj го клипот. Тоа е само дел, ништожен дел. |
||
Внеси реплика | страница <1 3637383940 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |