IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Депресија и Антидепресиви
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Депресија и Антидепресиви

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 23:24
п.с.
немојте да паничите ако се чувстувате малку депресивни овој период, можеби и не е до вас, кој сака да знае повеќе нека се запознае со ПРОЛЕТНИОТ ЗАМОР
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2010 во 16:47
Stigmata ти честитам на променетите ставови кон позитива..Бравос..гледаш дека можеш ти.....прво го смени ставот (од тоа дека нема излез, кон тоа дека има излез), па сега е на ред да го смениш и однесувањето, да внесеш промени во секојдневниот живот...но се по ред...кога ќе си спремен тогаш.....

Мене ме интересира ако не ти е тешко и непријатно и ако сакаш да споделиш со нас....да ни раскажеш на кратко како ти поминува еден ден...на пример вака:

Станувам во.....часот. после станувањето правам......тоа и тоа....појадувам (најчесто....тоа и тоа...).

Потоа.....ит итн итн.....и на крај

Легнувам во ...часот и заспивам (лесно, тешко, веднаш..размислувам за тоа и тоа...)

Значи ако и само ако тоа не задира премногу во твојата интима....

Поздрав...ја имаш мојата целосна поддршка....
МИР со сите
Кон врв
stigmata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2010
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigmata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2010 во 19:36
mnogu spijam eve veke eden mesec mi e poremeteno spienjeto navecer gledam filmoj do 6 sabajle i legnuvam do 6 porucek spijam to mie problem mora da go resam sega ne sum narabota vamu tamu citam knigi odmaram televizija ova ona pred nekoj period sakav da bidam samo sam nemozev luge da podnesam sega e poinaku malce gledam poke pozitivno a opkruzen sum so negativci ponekogas gledam da gi eliminiram da se druzam so pozitivni luge mene mi trebat pozitivni oti so negativni poke zapagam vo depresijata znajs kakvi se lugeto ako nesto ti se slucva poke te zapagat vo toa da tie potesko ama na kraj samo pozitivno razmisluvanje i napred to e to pozdrav do site na ova tema
nikada nije bilo kao sto je bilo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2010 во 00:36
Аааааа....гледам јас си аздисало бе човече (хиххих)....Ајт да се зафатиш нешто да работиш..физички да се измориш.....
На пример провери дали ви останале дрва неисцепени, ако помина зимата исцепи ги...
Или искречи ја твојата соба..
Или кажи по дома дека од утре усисавање и бришење прашина (или одбери си други домашни работи) се исклучиво у твој домен и никој не смее да ти ги чепне...па секое сабајле после будењето смукалката и крпата за прашина твои најверни другарчиња....

Ем ќе помогнеш по дома, ќе направиш некои луѓе среќни (тој што чисти ќе олабави малце), ем ќе се осеќаш корисен...ем стварно ќе бидеш корисен..ахахха

Иди на пазар..еве колку и да не ти се иде во прво време присилувај се, а после ќе осетиш колку забавно тоа може да биде и ќе ти се иде сам....Одреди си ден во неделата, на пример секој ВТОРНИК идеш на пазар...до најблискиот пазар иди пешки...не се товарај премногу..Прашај по дома што е неопходно и купи што ти треба некое витаминче повеќе не ќе да е на одмет...

Ако живееш во куќа и имаш двор, дали би сакал да засадиш нешто во него? Ете на пример три цвеќиња...твои ќе си бидат..за нив ти гајле ќе береш....или дрво...(ова во случај ако имаш малку сила)..Ако пак имаш многу..тогаш зафати се со средување на дворот.....
Ако си во зграда среди го подрумот.....

Секое утро откако ќе станеш од спиење уште додека си во кревет помисли си.....Ти благодарам Господи што и денеска сум жив...што и покрај се Ти ме сакаш и ми даваш уште денови за живот. Помогни ми овој ден да бидам подобар од вчерашниот. Со Твојата сила се е полесно..помогни ми...јас ти ветувам дека денеска нема да се жалам на се и сешто, ќе се трудам да не бидам безволен и мрзелив, а Ти помагај ми во се.....

Е така стигмата.....се надевам некој од предлозиве ќе ти се види полезен, а и не се потребни премногу физички и материјални средства за нивно исполнување....

Те чекаме утре со нетрпение да ни раскажеш што се си сработил......само напред...

Изменето од polzavce - 26.Март.2010 во 00:40
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2010 во 00:37
Ако ти е за утеха и јас пијам едни апчиња за алергија..не да се спие од нив...леле мајко....хихиххи...
МИР со сите
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 14:07
Originally posted by stigmata stigmata напиша:

mnogu spijam eve veke eden mesec mi e poremeteno spienjeto navecer gledam filmoj do 6 sabajle i legnuvam do 6 porucek spijam to mie problem mora da go resam sega ne sum narabota vamu tamu citam knigi odmaram televizija ova ona pred nekoj period sakav da bidam samo sam nemozev luge da podnesam sega e poinaku malce gledam poke pozitivno a opkruzen sum so negativci ponekogas gledam da gi eliminiram da se druzam so pozitivni luge mene mi trebat pozitivni oti so negativni poke zapagam vo depresijata znajs kakvi se lugeto ako nesto ti se slucva poke te zapagat vo toa da tie potesko ama na kraj samo pozitivno razmisluvanje i napred to e to pozdrav do site na ova tema
da da kako shto kaza polzavceсреќаmalku treba da se zanimavash so rabota i nekoi drugi aktivnosti a ne da prajs od nokta den i obratno i se ke bide vo redсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 16:18
Туку знаеш што размислив Анита....

Убави се нашите совети..но стигмата веројатно знае што треба да направи, но НЕМА СИЛА....

Е сега, идејата е како да го поттикнеме, да му помогнеме самиот да се мотивира да го направи тоа...да почне да ги практикува советите.....

Пр. како да оди на пазар, кога нема волја од кревет да стане?????
МИР со сите
Кон врв
TheCook Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2010
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TheCook Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 16:22
Pijam diazepami,bromazepami i leksiliumi ...i toa onaka za dzabe mislam deka sum zakacen baram pomos
Кон врв
stigma04 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2661
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 19:08
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Убави се нашите совети..но стигмата веројатно знае што треба да направи, но НЕМА СИЛА....

Е сега, идејата е како да го поттикнеме, да му помогнеме самиот да се мотивира да го направи тоа...да почне да ги практикува советите.....

tuka si vo pravo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 19:11
polzavce sega sum stigma04 oti na stigmata nemozev da se logiram i sega ovaj nik go koristam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 21:56
Originally posted by TheCook TheCook напиша:

Pijam diazepami,bromazepami i leksiliumi ...i toa onaka za dzabe mislam deka sum zakacen baram pomos
sovetuvaj se so psihijatar dali tie apcina se dobri mozi ke ti dadat podobra terapija nemoj nisto sam od raka da si zemvas
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 23:16
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

da da ne sme za da ,,dejstvuvame kako psiholozi ili psihijatri,no sepak sekoj sovet e dobredojdenсреќаinaku stigmata04среќаmorash da se izborish malku za da uspeeshтагаpatot e tezok ...no ti treba da ,,STANESH,,даголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 23:17
Originally posted by TheCook TheCook напиша:

pa ne gi pij tolku збунетостpojdi na doktor ke ti dade soodvetna terapija i malku ti samiot potrudi se да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 23:46
anita fala za dobro namernite soveti pozdrav
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.