IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВИСТИНСКИОТ Пастир и броевите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВИСТИНСКИОТ Пастир и броевите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2010 во 09:51
Точно пред две недели – саботата околу 9 часот – кучето на комшиите почна така да лае што мојот син мораше да се пожали за истото, доаѓајќи во собата (втор кат) кај што бев јас и ја пишував темата >>Четортата заповед: САБОТАТА!<<.

Одкако синот отиде во неговата соба (која што се наоѓа исто на вториот кат) тој повторно се врати и видно возбуден одприлика рече вака : - Тато, долу пред раскрсницана има паднато нешто како поштански пакет ... отидов да видам што е тоа ... ах, како би било добро кога би биле внатре едно 150 000 - рече тој - па да им ги пратиме на луѓено кај што имаше земјотрес пред некој ден! Додека тој слегуваше надолу, видливо почна да паѓа снег. Набрзо после тоа - кога тој со еден поштански пакет во рацете се врати дома - снегот паѓаше со еден таков маркантен интензитет што јас морав да го земам апаратот и да ја сликам таа прекрасна глетка. Доаѓајќи по скалите кон мене, мојот син странично го подотворил пакетот за да види што има внатре, а јас кога го видов тоа почнав да му укажувам колку е важно човекот да биде стрплив и да не и дозволи на радозналоста да го совлада та да чепка во туѓи работи.

Во тие моменти мојата жена дојде кај нас во собата за да види што се случува, а јас целиот вчудовиден и укажав на бројките кои што беа напишани на најдениот пакет. Таа на првпоглед не забележа ништо посебно, но неколку моменти подоцна свати ...

Неколку минути после наоѓањето пакетот беше доставен на неговата дестинација кадешто морав да направам и неколку слики, за што - ако е ВОЛЈА БОЖЈА - некогаш понатака.

Што мислиш ти брате КингДавиде (?), дали паѓањето и наоѓањето на пакетот – 9 дена пред 11иот роденден на мојот син, кој само 9 зајдисонца после неговото раѓање (1999 година) беше опериран на срце од страна на човекот кој (календарски гледано) на сабота 9ти Јануар (оваа година) беше избран за човек на годината 2009 во швајцарија - е случајно?

Божји Благослов до сите!

п.с. Само неколку секунди после наоѓањето на пакетот, мојата жена во рацете ја имаше контролната карта на синот - со кого до лани моравме на секоја втора година да одиме на контрола - и со мала зачуденост ми го покажа датумот кој за контрола ни беше доделен од страна на болницата.

п.п.с. Германскиот збор за случај е zufall и всушност се состои од 2 збора.

Првиот е zu, што значи при, кон, кај, ... а вториот е fall и значи пад, падне, паѓа, ...!      

Изменето од spiros - 20.Март.2010 во 11:10
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2010 во 18:35

Brate spiros, milo mi e sto go napisa prodolzenieto na sluckata , bas me interesirase sto se slucilo .

Dali e slucajno ili ne? Covekot sto samiot go doziveal toa najdobro go znae .

I jas sum doziveal mnogu takvi raboti samo sto ne bea povrzani so brojki.

"Slucajot e Bozji psevdonim vo site poedinecni priliki koi Toj ne gi odbral za otvoreno da gi potvrdi so svojot potpis."

Samuel Taylor

Pozdrav do tebe brate spirose
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 00:10
Здравје, среќа и пред се' Дух Светол БОГ да ти умножи брате тебе, на твоите најмили, твоите блиски и далиечни пријатели, но и на твоите непријатели.

Саботата, само што го допишав постот на оваа тема (кој што беше 14ти по ред), во рака држев една книга која е преполна со слики од тибетанци а се направени од еден (релативно) познат фотограф кој се вика Phil Borges. Неможам да ти објаснам брате зошто или како, но, од над стотина книги баш таа книга срцево ја одбра. Внатре помеѓу прекрасните фотографии ми упадна во око и прекрасните текстови кои (меѓу другото) Далаи Лама лично го пишувал. Но. во уводот на книгата смеев да дознаам дека кога 14от Далаи Лама имал 14 години, неговото царство било окупирано од кина.
Брате КингДавиде, знаеш ли дека има луѓе кои велат дека бројот 14 е број кој укажува на стрпление и на Цар Давид?
Брате КингДавиде, што мислиш ти(?) дали првата светска војна која после она што се случи во сарајево 1914та година од страна на Гаврило Принцип, има некаква врска и со паѓањето на источните царства (кинско, тибетско, непалско, ...) Те молам види во Св.Пр. Даниел 2:44.

Поздрав

п.с. Вечерва дваесеттина минути после 22 часот се вратив од терен. Досега во фирмава кај што работам само 2 пати сум бил на терен, првиот пат минатиот петок а денес вториот пат. Колку случки ми се случија само денес кои на мистичен начин се повржани со одредени броеви ... чудо едно! Немаше да пишувам за тоа, но, на втората програма на телевизија одеја вести кадешто го споменаја Барак Обама кој денеска потпишал договор со 22 пенкала кои ги поделил на неговите помошници кои му помагале во реформата на здравсвеното осигурување ...

Изменето од spiros - 24.Март.2010 во 00:23
in Time & Eternity!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 00:31

Interesni raboti kazuvas brate spirose. Koj sum jas da ti protivrecam ako si ti ubeden vo toa?

Jas ne znam da gi tolkuvam broevite ,takvo nesto me mi se slucuvalo, barem ne dosega.

Nemam pojma deka brojot 14 e povrzan so Car David i trpenieto.

Inaku, se soglasuvam so tebe deka posle Prvata svetska vojna vo 1914 godina mnogu raboti se slucuvaat so zacuduvacka brzina.

P.S. A sto oznacuva brojot 22 spored tebe? Gledam deka mnogu go spomnuvas toj broj.

BOG neka te blagoslovi i tebe, brate spirose
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2010 во 16:29
И мене ме интересира значењето на фамозниот број 22
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2010 во 16:15
И мене исто така , сестричке!

Јас сум убеден дека ако со ВЕРА во ЉУБОВТА БОЖЈА (заЕДНО) бараме, засигурно ЕДИНСТВЕНИОТ ќе ни овозможи да најдеме!

Дали некој знае нешто повеќе за 22те Христови доблести?

Јас верувам дека БОГ во Христа е ЉУБОВ и дека тоа е првата и најважната доблест!

Пред некој ден купив помада (нивеа 250 грамска), поголемо паковање одкоја имаше три различни “модели“. На едниот модел имаше Давидова Ѕвезда а на другите две срца. Кога ги избројав “кристалите“ од кои беше направено срцето на едниот од двата “модела“ со срце, тогаш се решив да ја земам таа.

Ќе се потрудам да прикачам и “мои“ слички од помадите, но дотогаш еве една од мрежа.

Шалом

п.с. Дали сте знаеле дека во последната книга на Библијата која има 22 глави - наречена Христово Откровение на Св. Јован Богослов - 22 пати се споменува зборот дванаесет?

Ќе може ли некој да пронајде и објави на кое место за последен пат се споменува тој збор?

Ве сакам сите (!), а посебно ве сакам вас кои со цело срце се надевате на поВТОРното појавување ХРИСТОВО!

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 15:03
Јас имам слушнато/читнато дискусии кои се однесуваат на анатомија и број 22 како некаков идеал..за нешто...Секако, ништо не е случајно

Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2010 во 19:53
Спиросе може ли да ни кажеш нешто повеќе за 22те Христови доблести? Фала однапред!
Марија, кога ја спомна анатомијата... Да Винчи открил дека ако се подели да речеме должината на целата рака од рамето до крајот на прстите со должината од лактот до крајот на прстите ќе добиеш 1,41. И ако земеш друг дел од телото (ногата или целото тело) ќе добиеш 1,41.
1+4+1=6 а аритметичка средина од ова е 2!
Секој што е заинтересиран за нумерологија најтопло му го препорачувам филмот 23 со Џим Кери. Обавезно гледајте го до крај па ќе дискутираме. Посебно обрнете внимание на самиот крај.
Вера, надеж, љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2010 во 22:37
Алдра, во Епистел до Галатјаните 5:22 се првите 9 - од вкупно 22те доблести - за кои се зборува во Новозаветните списи. Мене лично сите по број не ми се познати, но подолу ќе прикачам едно дело на германскиот сликар, графичар и математичар Албрехт Дурер, па ако некој од членовите добро го владее латинскиот јазик, тогаш засигурно би можел да ни помогне и да ни ги наброи и останатите доблести на Победникот!

...

Што уште е интересно да се каже е дека Еврејската азбука има баш 22 букви, а дека на кинески и јапонски баш вака изгледа бројот 22 : 二十二   

Генијален е Живиот БОГ (!), зарем не?   

На што те подсетува кинескиот и јапонскиот број 22?
Мене на она што е запишано во Епистел до Евреите 13:8.

Поздрав

п.с. Фалати за информацијата со филмот 23 (со Џим Кери), но каде би можел да го најдам?

п.п.с. И јас имав гледано еден филм со еден информатичар кој поради љубовта ќе се откаже од голема пара. Тој ќе ја изгуби меморијата но ќе има клуч и неколку предмети што ќе му помогнат за спасение. Исто беше нешто со 22 но го заборавив како се викаше ...

Изменето од spiros - 30.Март.2010 во 23:00
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 00:40
За филмот... па не знам побарај го на интернет посебно на некоја од PTP серверите (Ares, Torrent), ако не можеш тогаш би се договориле како да ти го доставам. Како и да е мораш да го гледаш!
Вера, надеж, љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 18:50
Спирос и сите останати заинтересирани за Библиска нумерологија, повелете на овој сајт http://www.biblecode.com/ верувам дека ќе ви се допадне теоматиката (од Теос-Бог и математика).
Вера, надеж, љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 19:24
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Спирос и сите останати заинтересирани за Библиска нумерологија, повелете на овој сајт http://www.biblecode.com/ верувам дека ќе ви се допадне теоматиката (од Теос-Бог и математика).

Што мислиш АлДра за Библискиот Код? Сум разговарала со многу Христијани за ова и мислењата им се воглавно поделени (јас сама не сум ја читала самата книга).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 19:54
Марија, и јас не сум ја читал книгата. Меѓутоа овде ќе ги изнесам моите лични мислења за Библиската нумерологија и тајните кодови.
Најпрвин, Бог е суверен Владетел и може да направи што сака и јас во тој поглед не можам да Го ограничам. Не можам да кажам дека Бог не ставил кодови, но сигурен сум дека доколку ги ставил тоа го сторил со цел. Бог не би сторил нешто кое не е телеолошки оправдано. Доколку се вистинити тврдењата тоа е доказ дека Бог е генијален! Бог можеби одбрал некои луѓе да ги ,,улови’’ со Неговата генијалност. На пример некои луѓе се многу заинтересирани за мистицизам, други се на високо интелектуално ниво а Единствениот Бог има што да им понуди на сите.
Второ, Библиските кодови можат да бидат инструмент за измама на некои луѓе. Мислам дека е можно да се направи алгоритам според кој ќе излезе дека во Библијата е пророкувано дека АлДра ќе пишува на форумот идивиди. Со различни алгоритми може да ,,прочитаме’’ дека Буш е Сатаната, дека Обама е Антихристот или слично. Затоа мора многу внимателно да се пристапува на оваа тематика.
Трето, Бог сигурно не сака ние премногу да забегуваме во Библиската нумерологија. Христос не дојде за да направи од нас мистици кои ќе бидат консумирани од нумерологијата, туку дојде за да не спаси и од нас да направи Божји чеда. Основната порака во Библијата е многу јасна, толку јасна што може да ја сфати и мало дете. Згора на тоа, во Библијата наоѓаме практични водилки за секојдневното наше живеење. Она што Бог сметал дека ние треба да го знаеме многу јасно го искомуницирал со нас. Нема потреба христијанинот премногу да се оптоварува со тајните кодови и со Библиска нумерологија. Доколку некој е посебно заинтересиран за оваа тематика му препорачувам да и пристапи со крајна внимателност и резерва. Поздрав!
Вера, надеж, љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 21:20
Originally posted by spiros spiros напиша:

И мене исто така , сестричке!

Јас сум убеден дека ако со ВЕРА во ЉУБОВТА БОЖЈА (заЕДНО) бараме, засигурно ЕДИНСТВЕНИОТ ќе ни овозможи да најдеме!

Дали некој знае нешто повеќе за 22те Христови доблести?

Јас верувам дека БОГ во Христа е ЉУБОВ и дека тоа е првата и најважната доблест!

Пред некој ден купив помада (нивеа 250 грамска), поголемо паковање одкоја имаше три различни “модели“. На едниот модел имаше Давидова Ѕвезда а на другите две срца. Кога ги избројав “кристалите“ од кои беше направено срцето на едниот од двата “модела“ со срце, тогаш се решив да ја земам таа.

Ќе се потрудам да прикачам и “мои“ слички од помадите, но дотогаш еве една од мрежа.

Шалом

п.с. Дали сте знаеле дека во последната книга на Библијата која има 22 глави - наречена Христово Откровение на Св. Јован Богослов - 22 пати се споменува зборот дванаесет?

Ќе може ли некој да пронајде и објави на кое место за последен пат се споменува тој збор?

Ве сакам сите (!), а посебно ве сакам вас кои со цело срце се надевате на поВТОРното појавување ХРИСТОВО!

Спирос, имам едно прашање до тебе: што те наведе да ги изброиш ѕвездичките од амбалажата на “Нивеа“ и какво значење за тебе има тоа? Дали ако на пример се работеше за друг број ќе ја купеше кремата? Дали кога купуваш други артикли ги броиш деталите на амбалажата и дали, доколку одговорот е потврден, добиениот број е пресуден дали ќе го купиш производот?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.