Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
Македон
Сениор
Caesar Constantinus
Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
|
Испратена: 26.Март.2010 во 00:59 |
Pat напиша:
Македон напиша:
[QUOTE=Pat] Голема лага! Јас го имам романот Преспанските камбани, издаден е во СР Македонија, во 1965 година.
|
Тогаш ти си еден од ретките. Да не го имаш и „Илинден“, бидејќи таму е спорниот цитат?
|
Не. Јас не сум обожавател на Талев. Сепак, не почитувам фашисти кои потоа стануваат комунисти.
|
|
Platenik
Сениор
Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
|
Испратена: 26.Март.2010 во 02:08 |
Pat напиша:
Platenik напиша:
Секој со својата петрокрака или крст на челото.
Јас напротив се гордеам со мојата етничка и национална припадност. Тоа посебно доаѓа до израз кога некој се обидува да ми го негира моето самосознание. Компромис со бугаризираните и Грците неможе да има. Прагот на толеранција веќе одамна е поминат.
Кој што се срами од тоа што е, се разбира дека има алтерантива. Да го отфрли она од што се срами и да го прифати она со што се гордее, она што го исполнува, го прави среќен.
| Никој не сака ништо да ти одземе на тебе, тоа само во твојата глава го има. Инаку не знам каков црн Фердинанд те мачи тебе, јас на пример се гордеам што сум од родот на Самуил, Теодосиј Синаитски, Теодосиј Гологанов, Кирил Пејчиновиќ, Гоце, Даме, Сугарев, Ѓорче, Шапкарев, Прличев, Џинот, Миладинови, Мисирков, Лозарите (Пулески ми е сомнителен) Димо Хаџи Димов, Димитар Влахов, Тодор Александров ( и Михајлов ќе го има во музејот на ВМРО. правилно ) Шатев, Шаторов, Брашнаров, Ченто итн. Да не беше царевоселецот ти денес ќе си останеше горд Југословен, можеби тоа е тоа што те мачи. Југословенството беше совршена рамка за едно тесноградие. |
Пази сега, колку и да имало недостатоци во југословенската федерација, сепак во рамките на тој систем Македонија ја има постигната својата полна афирмација. Во секој поглед.
Во една таква консталација, луѓето пред се биле Македоенци, а потоа југословенски државјани. Се разбира во таков случај јас би ја одбрал таа алтернатива отколку таа што ти ја нудиш, односно бугарската опција, според која Македонците се Бугари.
Македонците небиле Бугари и неможеле да бидат Бугари. Бугарите биле азиско племе кое се населиле на тие простори.
Со оглед дека бугарската политика на многумина не им пречи, туку ги прави горди, тогаш нема зошто да се кажуваат за Македонеци, едноставно нека прифатат и кажат дека се бугарско малцинство од Македонија.
Сигурен сум дека не ги изгледа клиповите кои ги приложив, а и да си ги изгледал, според твоите изјави, верувам дека неможеш да видиш ништо негаторски, нито навредливо. Напротив, веројатно те правата погорд.
Сите тие личнисти кои ги наброја се Македонци по род. За жал само последните двајца на списокот се Бугари по убедување, кои се ставиле во функција на туѓите интереси. Значи според Талев, тие се само добри Бугари, а не добри Македонци.
Да се зборува за минатото нетреба само да се научи историјата, туку истата првенствено треба да се разбере.
Ќе те молам во иднина да се обидеш да ме заобиколувш, всушност исто како што побарав од еден мој добар пријател кој беше роден Македонец, стана голем Југословен, за да на крајот го “затвори кругот“ и се осозна како Бугарин од Македонија.
Од таквите, на кои македонската кожа им е тесна, Македонија неможе да крене глава. Врховисти, бугарофили, гркомани, србомани..... заблудени Македонци.
Изменето од Platenik - 26.Март.2010 во 02:54
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Platenik
Сениор
|
Испратена: 26.Март.2010 во 02:25 |
val напиша:
Platenik напиша:
val напиша:
Platenik напиша:
...
Во духот на темата, Платеникот ќе изјави:
Онај кој ги застапува интересите на Албанците, Бугарите, Грците или Србите може да биде само добар Албанец, Бугарин, Грк или Србин , ама не и Македонец.
....
|
Sorry, Plateniche. Samo te naddopolniv (za da e spazen principot na ekvidistancija) i gi podrediv po azbuchen red (mnogu sum pedantichen ;-).
Mi se chini, shto ova ne menuva nishto. Se soglasuvash?
|
Ценам педантност, прецизност, ажурност.... .
BTW, само да напоменам дека, изјавата е универзална, секој може да ја примени по сопствена желба и убедување.
|
Izvini, ama pusti pedantizam - gi zaboravivme vlasite, ciganite i t.n.
Zatoa ti predlagam slednovo:
Онај кој ги застапува интересите на Македонците може да биде само добар Македонец, ама не и Македонец.
:)
Вака можит? ;-) |
Точно така, секој еден кој ги застапува македонските интереси е само добар Македонец. Сите оние кои не се етнички Македонци, а несакаат да се поитиоветуваат со македонското етничко име, а ги застапуваат интересите на македонската ддржава и народ се само лојални и добри македонски државјани.
Е ре, з’ш да неможит?! Се се мојт и нишчо не е тешко кога се сакат!
Гледам Македон ти го корегирал постот, ако не ти е мака испрати ми го по ЛП избришаниот дел, онај кој бил зацрвенет.
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
val
Група
Регистриран: 14.Март.2009
Поени: 42
|
Испратена: 26.Март.2010 во 10:57 |
Platenik напиша:
val напиша:
Platenik напиша:
val напиша:
Platenik напиша:
...
Онај кој ги застапува интересите на Албанците, Бугарите, Грците или Србите може да биде само добар Албанец, Бугарин, Грк или Србин , ама не и Македонец.
....
|
Sorry, Plateniche. Samo te naddopolniv (za da e spazen principot na ekvidistancija) i gi podrediv po azbuchen red (mnogu sum pedantichen ;-).
|
BTW, само да напоменам дека, изјавата е универзална, секој може да ја примени по сопствена желба и убедување.
|
Онај кој ги застапува интересите на Македонците може да биде само добар Македонец, ама не и Македонец.
Вака можит? ;-) |
Точно така, секој еден кој ги застапува македонските интереси е само добар Македонец. Сите оние кои не се етнички Македонци, а несакаат да се поитиоветуваат со македонското етничко име, а ги застапуваат интересите на македонската ддржава и народ се само лојални и добри македонски државјани.
....
|
Ма тоа стана сосема различна фраза од таа на Гоце според Талев, бе.
А и има некои нелогичности во неа. Например, немакедонски држав'анин ги застапува интересите, или пак неко' си мноогу лош Албанец, Б'лгарин, Влах, Грк, Србин, Турчин, етц., ако ги застапува интересите, одма става добар и т.н.
Извини, Платениче, ама мора да направим нешто...
Затоа ти предлагам:
"Онај кој ги застапува интересите може да биде само добар, ама не и Македонец."
|
|
Platenik
Сениор
|
Испратена: 26.Март.2010 во 11:51 |
val напиша:
Platenik напиша:
val напиша:
Platenik напиша:
val напиша:
Platenik напиша:
...
....
|
|
|
Вака можит? ;-) |
....
|
Ма тоа стана сосема различна фраза од таа на Гоце според Талев, бе.
А и има некои нелогичности во неа. Например, немакедонски држав'анин ги застапува интересите, или пак неко' си мноогу лош Албанец, Б'лгарин, Влах, Грк, Србин, Турчин, етц., ако ги застапува интересите, одма става добар и т.н.
Извини, Платениче, ама мора да направим нешто...
Затоа ти предлагам:
"Онај кој ги застапува интересите може да биде само добар, ама не и Македонец." |
Во ред, се сложувам, го потврдувам предлогот.
Што да се прави демократија, рамковен договор....., а пустото и лошите и добрите се државјани.
Едно не ми е јасно што ќе правиме со оние што сакаат да си бидат Македонци, ама Бугари?!
|
|
|
eptendosadno
Сениор
Регистриран: 07.Декември.2009
Поени: 1185
|
Испратена: 29.Март.2010 во 14:18 |
Pat напиша:
eptendosadno напиша:
Pat напиша:
Се разбира дека немаш, не ни очекував да имаш
родољуб, да? |
Јас напишав дека се борел за СЛОБОДАТА НА МАКЕДОНИЈА , а секој што се бори за слободата на својата земја е родољуб , нели ?
ВМРО се бореле за независна Македонија, а Соколовиќ не. Од каде на каде Соколовиќ е „родољуб“?
Потребен е коментар за твоето “читања на евангелието“ ?
Линкот кој ми го посочи содржи зборови :
“ Цепенков М.
Македонско народно творештво , Скопје 1972 год.“
Од биографијата на Конески дознаваме дека :
Во 1967 станува член на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и е нејзин прв претседател (до 1975).
Бил председател на МАНУ кога во Македонија е публикувана книгата на Цепенков , “ Македонско народно творештво “ .
И тоа Вие “ Царевоселците “ го есапите како типичен гест на еден србоман , човек што ја искрвувал историјата , кој криел историски информации и.т.н.
Секако , историјата сепак на крај ќе пресуди |
Само да те прашам, ги имаш ли ти читано истите? Ги имаш ли читано предговорите, белешките и упатствата како да се читаат неки делови. Тоа е доста интересно.
Е да, а како се борел Соколовиќ за слободата на Македомија, сорабоувајќи со Турците против ВМРО? |
Да сум ги читал , но за разлика од некои јас се обидувам да не завземам страна туку да бидам неутрален за да можам пореално да “ судам “ .
Ги повторувам аргументите на кој не вешто избегнуваш да ги негираш .
Нема улица , сокак или биле нешто такво со името на некој роднина на Конески , дедо , татко , чичко , ни еден “ србоман “ , според критериумите на МАНУ за србомани , нема прогласено за преродбеник , национален херој , биста , патрнонен празник и сл.
Втор аргумент . Македонската историографија зборува за институционални пропаганди од Романија , Грција , Бугарја , Србија , Турција и др. и како доказ дека истите дејствувале на територијата на Македонија посочува докази , како што е и доказот за просрпските и пробугарските паравоени чети на територијата на Македонија и.т.н.
Би ти објансил , но не сум сигурен дека ќе има ефект .
Изменето од eptendosadno - 29.Март.2010 во 14:19
|
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|
Pat
Сениор
Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
|
Испратена: 29.Март.2010 во 20:27 |
Platenik напиша:
Пази сега, колку и да имало недостатоци во југословенската федерација, сепак во рамките на тој систем Македонија ја има постигната својата полна афирмација. Во секој поглед.
Во една таква консталација, луѓето пред се биле Македоенци, а потоа југословенски државјани. Се разбира во таков случај јас би ја одбрал таа алтернатива отколку таа што ти ја нудиш, односно бугарската опција, според која Македонците се Бугари.
Македонците небиле Бугари и неможеле да бидат Бугари. Бугарите биле азиско племе кое се населиле на тие простори.
Со оглед дека бугарската политика на многумина не им пречи, туку ги прави горди, тогаш нема зошто да се кажуваат за Македонеци, едноставно нека прифатат и кажат дека се бугарско малцинство од Македонија.
Сигурен сум дека не ги изгледа клиповите кои ги приложив, а и да си ги изгледал, според твоите изјави, верувам дека неможеш да видиш ништо негаторски, нито навредливо. Напротив, веројатно те правата погорд.
Сите тие личнисти кои ги наброја се Македонци по род. За жал само последните двајца на списокот се Бугари по убедување, кои се ставиле во функција на туѓите интереси. Значи според Талев, тие се само добри Бугари, а не добри Македонци.
Да се зборува за минатото нетреба само да се научи историјата, туку истата првенствено треба да се разбере.
Ќе те молам во иднина да се обидеш да ме заобиколувш, всушност исто како што побарав од еден мој добар пријател кој беше роден Македонец, стана голем Југословен, за да на крајот го “затвори кругот“ и се осозна како Бугарин од Македонија.
Од таквите, на кои македонската кожа им е тесна, Македонија неможе да крене глава. Врховисти, бугарофили, гркомани, србомани..... заблудени Македонци. |
Мислам дека се самозалажуваш со тоа дека во Југославија првин сме биле Македонци а потоа Југословени. Дека не било така ќе ти дадам само еден звучен пример- Ристо Шишков. Што се однесува до заобиколувањето, ова е јавен форум и секој може да си ги изразува своите мислења и ставови, јас не сум ти ни тој пријател, ни сум твој роднина па да бидам засегнат од вакви емотивни испади. И ќе коментирам за било што и од било кого, тоа си е мое право, се дури некого не навредувам, така би си ја заслужил суспензијата. Е сега, убаво би било кога тоа се однесува на сите членови и сразмерно, ама тоа најдобро модераторите си го знаат.
Изменето од Pat - 29.Март.2010 во 20:36
|
Zero Tolerance For Silence
|
|
Pat
Сениор
|
Испратена: 29.Март.2010 во 20:31 |
eptendosadno напиша:
[QUOTE=Pat] [QUOTE=eptendosadno] Да сум ги читал , но за разлика од некои јас се обидувам да не завземам страна туку да бидам неутрален за да можам пореално да “ судам “ .
Нема улица , сокак или биле нешто такво со името на некој роднина на Конески , дедо , татко , чичко , ни еден “ србоман “ , според критериумите на МАНУ за србомани , нема прогласено за преродбеник , национален херој , биста , патрнонен празник и сл.
Втор аргумент . Македонската историографија зборува за институционални пропаганди од Романија , Грција , Бугарја , Србија , Турција и др. и како доказ дека истите дејствувале на територијата на Македонија посочува докази , како што е и доказот за просрпските и пробугарските паравоени чети на територијата на Македонија и.т.н.
Би ти објансил , но не сум сигурен дека ќе има ефект . |
Па што да се прави, сепак Конески морал да се задоволи и со тоа што го постигнал- подобро врапче на дланка отколку гулаб на гранка. Треба да се има в предвид дека сепак не му успеало да ја воведе српската азбука. А зошто не успеал, мислам дека е очигледно- сепак ние Македонците не ги сакаме толку многу Србите и српштината колку што некои се обидуваат тоа да го прикажат така. Што се однесува до разбирањето, мислам дека многу добро се разбираме, ама нека остане така, бидејќи Македон ми изрече забрана да не ти се приближувам на повеќе од десет метри
|
|
|
eptendosadno1
Сениор
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ
Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
|
Испратена: 30.Март.2010 во 01:46 |
Pat напиша:
eptendosadno напиша:
[QUOTE=Pat] [QUOTE=eptendosadno] Да сум ги читал , но за разлика од некои јас се обидувам да не завземам страна туку да бидам неутрален за да можам пореално да “ судам “ .
Би ти објансил , но не сум сигурен дека ќе има ефект . | Па што да се прави, сепак Конески морал да се задоволи и со тоа што го постигнал- подобро врапче на дланка отколку гулаб на гранка. Треба да се има в предвид дека сепак не му успеало да ја воведе српската азбука. А зошто не успеал, мислам дека е очигледно- сепак ние Македонците не ги сакаме толку многу Србите и српштината колку што некои се обидуваат тоа да го прикажат така.Што се однесува до разбирањето, мислам дека многу добро се разбираме, ама нека остане така, бидејќи Македон ми изрече забрана да не ти се приближувам на повеќе од десет метри |
Ми наликува како сценарио на некој футуристички евтин источно германски филм од 50 - сетите со наслов “ НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ “ . Демек добрите не му дозволиле на злобниот Цар да прави нешто што не требало , нели ?
Незнам дали си приметил од поновата македонска историја дека бугароманите и бугарофилите секогаш се криеле позади легалната општествена активноста наречена “ заштитата на македонската слобода , култура и посебност од србоманите “ - Белград .
Па во недостаток на србомани во заедницата во која живеат , односно во недостаток за постоење причина за нивната “ патриотска должност “ они ги “пленат“ и јавно ги прозиваат фановите на фонетската азбука , Брена , Цеца , Партизан , Ж. Јоксимовиќ , Десанка Максимовиќ , Дивац и.т.н. .
Сум ги читал Србиновски и другите од “ Наше Дело “ , сум го гледал своевремено тој филм , и што е најважно , го разбрав филмот
|
|
Pat
Сениор
|
Испратена: 30.Март.2010 во 11:32 |
eptendosadno1 напиша:
Ми наликува како сценарио на некој футуристички евтин источно германски филм од 50 - сетите со наслов “ НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ “ . Демек добрите не му дозволиле на злобниот Цар да прави нешто што не требало , нели ?
Незнам дали си приметил од поновата македонска историја дека бугароманите и бугарофилите секогаш се криеле позади легалната општествена активноста наречена “ заштитата на македонската слобода , култура и посебност од србоманите “ - Белград .
Па во недостаток на србомани во заедницата во која живеат , односно во недостаток за постоење причина за нивната “ патриотска должност “ они ги “пленат“ и јавно ги прозиваат фановите на фонетската азбука , Брена , Цеца , Партизан , Ж. Јоксимовиќ , Десанка Максимовиќ , Дивац и.т.н. .
Сум ги читал Србиновски и другите од “ Наше Дело “ , сум го гледал своевремено тој филм , и што е најважно , го разбрав филмот |
Всушност, мене ми е многу интересно кога Драган ПавловиИЌ- Латас вели „ние Македонците“ и потоа го тупи со српски филмови, српска музика, со приказни за тоа како Македонците најмногу ги сакале Србите, а јас како нели, бугарофил, не можам да изгледам ниту еден бугарски филм на некоја телевизија. А пак за азбуката- и јас сум за фонетска азбука бе, ама за таква во вистинскиот смисол на зборот, каде што секој глас ќе си има своја соодветна буква, а не да не лажат со бесмислици дека сме имале вокално Р, а кое ние го немаме. P.S. Турбофолкот ми е одвратен- ама тоа затоа што сум србофоб
Изменето од Pat - 30.Март.2010 во 12:08
|
|
|
eptendosadno1
Сениор
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ
|
Испратена: 30.Март.2010 во 15:41 |
Pat напиша:
eptendosadno1 напиша:
Сум ги читал Србиновски и другите од “ Наше Дело “ , сум го гледал своевремено тој филм , и што е најважно , го разбрав филмот
| Всушност, мене ми е многу интересно кога Драган ПавловиИЌ- Латас вели „ние Македонците“ и потоа го тупи со српски филмови, српска музика, со приказни за тоа како Македонците најмногу ги сакале Србите, а јас како нели, бугарофил, не можам да изгледам ниту еден бугарски филм на некоја телевизија. А пак за азбуката- и јас сум за фонетска азбука бе, ама за таква во вистинскиот смисол на зборот, каде што секој глас ќе си има своја соодветна буква, а не да не лажат со бесмислици дека сме имале вокално Р, а кое ние го немаме.P.S. Турбофолкот ми е одвратен- ама тоа затоа што сум србофоб |
Тебе ти е “интересно“ што дете кое го родила Македонка , кое е родено во Македонија и таму е школувано , раснело , твори , плаќа данок и.т.н. и себе се идентификува со Македонците ?
Приказната е нешто како онаа на прецедателот на САД , нели , но тоа не ти е интересно ?
Мислам , не си на форумов да ти давам дијагнози или квалификации и сепак е темата Бугароман,Бугарофон,МакедоноБ`лгарин , па со истиот “ интересен “ феномен би ја отворил дилемата , колку во Бугарија има Македонци воопшто и дали истите се Македонци Бугарофили и сл. ?
|
|
Pat
Сениор
|
Испратена: 30.Март.2010 во 15:54 |
eptendosadno1 напиша:
Тебе ти е “интересно“ што дете кое го родила Македонка , кое е родено во Македонија и таму е школувано , раснело , твори , плаќа данок и.т.н. и себе се идентификува со Македонците ?
Приказната е нешто како онаа на прецедателот на САД , нели , но тоа не ти е интересно ?
Мислам , не си на форумов да ти давам дијагнози или квалификации и сепак е темата Бугароман,Бугарофон,МакедоноБ`лгарин , па со истиот “ интересен “ феномен би ја отворил дилемата , колку во Бугарија има Македонци воопшто и дали истите се Македонци Бугарофили и сл. ? |
Забележав дека на тебе делењето квалификации ти оди многу лесно. Што би рекол „Бугарот од Царево Село“, кога недостигаат аргументите, започнуваат навредите. Тоа за Обама, што сакаш да кажеш? Би било интересно да се направат споредби на некои историско-политички процеси во Америка при нивното осамостојување со оние кај нас и во периодот пред втората светска војна, како и во оној после истата, како и во 1991. Ќе се изненадиш од фактот дека родољуби- Македонци биле токму оние кои ти најверојатно би ги ампутирал од македонскта историја. А пак за „детето“, ако тој е Македонец, тогаш нека се однесува како таков. Никој не пие нафта во Македонија.. Абе што да ти кажам, сакале некои или не, нештата полека се придвижуваат во Македонијава. Само ние Македонците треба малку да се напрегнеме да разбереме на пример некои уметници, кои секогаш се најсуптилните критичари на општеството. Како на пример Милчо Манчевски. Интересни работи, интересни.....
Изменето од Pat - 30.Март.2010 во 15:55
|
|
|
eptendosadno1
Сениор
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ
|
Испратена: 30.Март.2010 во 16:06 |
Pat напиша:
eptendosadno1 напиша:
Мислам , не си на форумов да ти давам дијагнози или квалификации и сепак е темата Бугароман,Бугарофон,МакедоноБ`лгарин , па со истиот “ интересен “ феномен би ја отворил дилемата , колку во Бугарија има Македонци воопшто и дали истите се Македонци Бугарофили и сл. ? | Забележав дека на тебе делењето квалификации ти оди многу лесно. Што би рекол „Бугарот од Царево Село“, кога недостигаат аргументите, започнуваат навредите.Тоа за Обама, што сакаш да кажеш? Би било интересно да се направат споредби на некои историско-политички процеси во Америка при нивното осамостојување со оние кај нас и во периодот пред втората светска војна, како и во оној после истата, како и во 1991. Ќе се изненадиш од фактот дека родољуби- Македонци биле токму оние кои ти најверојатно би ги ампутирал од македонскта историја.А пак за „детето“, ако тој е Македонец, тогаш нека се однесува како таков. Никој не пие нафта во Македонија.. Абе што да ти кажам, сакале некои или не, нештата полека се придвижуваат во Македонијава.Само ние Македонците треба малку да се напрегнеме да разбереме на пример некои уметници, кои секогаш се најсуптилните критичари на општеството. Како на пример Милчо Манчевски. Интересни работи, интересни..... |
Етимолошки “ комунистот “ произлегува од commune а “ Царевоселците “ од Делчево
А токму е темата за “ царевоселците “ и нивните фобии , аргументи , активности , начин на однесување сл.
Јас само ги посочив идентичностите со одредени персони , пишман Македнци со оние кои владеат со техника и методика за начинот како треба да се однесува еден вистински Македонец .
Мислам дека едно време на “ царевоселците “ им падна на ум да се полага за МАКЕДОНЕЦ пред комисија , но тоа не помина .
|
|
Pat
Сениор
|
Испратена: 30.Март.2010 во 16:23 |
eptendosadno1 напиша:
Етимолошки “ комунистот “ произлегува од commune а “ Царевоселците “ од Делчево
А токму е темата за “ царевоселците “ и нивните фобии , аргументи , активности , начин на однесување сл.
Јас само ги посочив идентичностите со одредени персони , пишман Македнци со оние кои владеат со техника и методика за начинот како треба да се однесува еден вистински Македонец .
Мислам дека едно време на “ царевоселците “ им падна на ум да се полага за МАКЕДОНЕЦ пред комисија , но тоа не помина . |
Воопшто не ме засегаат твоите инсинуации, и не знам за какви комисии зборуваш, арно ама како што реков, за нечија жал, а за моја среќа, Македонците не пијат нафта, и тоа се почесто го манифестираат, иако можеби сега за сега тоа изгледа како да е под површината. За некој да биде Македонец, треба да се однесува како Македонец, со големо М, а не со мало, како што се пишува на пример „шумадинец“ Е сега, некои пишуваат со големо, затоа што поголемо М - поголема маска Меѓутоа, не проаѓа другар. Не проаѓа! Ако сакаш да се вратиме на темата....
Изменето од Pat - 30.Март.2010 во 16:24
|
|
|