|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 637638639640641 824> |
Автор | ||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па што значи чиј е Самуил? Тоа е се едно да ме прашаш дедо ми чиј дедо е - МОЈ ИЛИ НА СЕСТРА МИ, имајќе предвид дека таа живее во неговата куќа и по твојата логика би требало да е дедо САМО НА НЕА. Добро ама ... ПС се што било на нашите предци со сестра ми е наше. Кога таа се омажила за друг веќе си има свое, кое не е и мое. Изменето од Каснакоски - 12.Март.2010 во 20:15 |
||||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ма го знам тоа , но ме мрази сега да ги вадам цитатите на бугаркста историографија во која тие активности добиваат поинква конотација . Незнам како да го поедноставам целово и би ти објаснил најкратко . Вака , дали ја знаеш приказната за св Сава и Бугарскиот Цар . Повторно , ме мрази да ги барам тие пикантерии , но доколку ги пронајдеш , тогаш правејки компарација , св Сава - Растко е повеќе бугарски светец од св. Климент . Изменето од eptendosadno - 12.Март.2010 во 20:14 |
||||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Емил, ова не се татарчиња бе, ова се наши деца http://www.nccedi.government.bg/page.php?category=73&id=1080 Изменето од Pat - 12.Март.2010 во 20:14 |
||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ама за мене си е Св.Борис Покрстител. Добар одговор , само незнам на кое тоа прашање одговараш |
||||
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Немој да ми растураш среќата
Јас сум си татар ,100% турко-монгол-цигано-татар
|
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сава нема никаква врска тука. Немој да бегаш. Во житието се си е напишано само некој треба да го прочита. Ептендосадно е кога повеќе пишуваш одколку читаш. |
||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Он е само поданик на Византија и на нејзината политика , и ништо повеќе .
На ова му викавте негирање, нели? Е што ако кажеме дека Борис е значаjна фигура за словенството? Ке бидете помалку македонци, или? Ама се знае, бугарин ли е, или лошо, или ништо. Изменето од lav4eto - 12.Март.2010 во 20:41 |
||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е сега, тука те чекав. Да ја земеме Америка како пример- Џорџ Вашингтон е Англичанец, зар не? Арно ама не е и англиска историска личност. Т.е. е, ама Англија во никој случај не може да и ја оспорува на Америка, како што вие тврдите дека нашата историја започнува од 1945. Па ние не сме паднати од марс, човеку! А исто така имам и посебен муабет со тебе на темата за јазикот, ама подоцна малку. |
||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Никој не може сериозно да тврди тоа за 1945. Не правиш разлика меѓу историја воопшто и историја како посебна нација.
А во врска со Вашингтон, кој ви го оспорува Колишевски? |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Eве ви линк за мојата родина Татарија
|
||||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу примитивно , многу подмукло и ниско . Цитирам тоа што сум го прочитал , го цитирам Лавиштето : Кога работи во Плиска и Преслав нема врска, ама никаква со бугарите! Ашколсун, логично, нема што... И можеме да го наречеме бугарски, да, зошто Борис го стави таму и по негова порака работи, и работи за бугарите и нивната држава. Бидејки ја знам историјата на црквата во Плиска , Преслав , Охрид , го прашувам јавно : Е токму тоа ме интересира . Каде пишува дек Борис некого некаде поставил , кој историски извор го користите во Бугарија ? Теофилакт (1055 - 1107) не е современик на Борис I (? - 907) , он се јавува како “ хронолог “ после 200 години . Секако , можеби имаш и објснување зашто не користат хронолози кои се СОВРЕМЕНИЦИ на Борис , а ? Но ајде , ќе го прифатиме Теофилакт како веродостоен историскиизвор , и го давам цитатот кој ми го посочивте : 53. По ова, бидејќи вистинскиот Божји помошник Михаил, кого нашиот приказна нарече порано и Борис, не престануваат да насочува сите свои мисли за тоа како да создаде на светите мажи целосна можност за Божјото дело, откако Бог му најавува оваа мисла, тој одвои Кутмичевица од Котокиј, поставил нејзиниот за гувернер Домета, како го ослободил од областта пред блаженија Климент на Домени или поскоро домен на Климент, а уште поточно да кажеме, ги предал еден на друг: едниот како послушен во сè, а другиот - да си служи со првиот како со помошник при своите одлуки. Климент се испраќаат за учител во Кутмичевица и се издаваат наредба до сите жители на оваа земја да прифатат Светецот со почит, да му обезбедат преизобилно и повеликодушна се, да го удостојат со дарови и со видливите нешта да разгласи помеѓу сите богатството на љубовта, што е вгнезден душата. 54. И за поголемо нас’рчение (на другите) сам Борис предал како дар на триблажения Климент три куќи во Девол , се одликува по својот раскош и припаѓаат на комитски род. Освен тоа, му подарил и места за одмор околу Охрид и Главиница За разлика од византиските властодржци кои на Кирил и Методија и на нивните следбеници им давала задачи да извршуваат мисии , во дадениов случај , според мене , Борис УГОСТИЛ , УГОСТУВАЛ поданици на Цариградската Црква , поданици на византискиот Цар . Кога работи во Плиска и Преслав нема врска, ама никаква со бугарите! Ашколсун, логично, нема што... И можеме да го наречеме бугарски, да, зошто Борис го стави таму и по негова порака работи, и работи за бугарите и нивната држава. Плиска , Преслав , Охридската архиепископија ? Ма дај Ве молам , имајте усул , не се губите во времето и просторот . Јас ја разбирам вашата желба , но барам од вас да го разберете и мојот сарказам . Изменето од eptendosadno - 12.Март.2010 во 23:28 |
||||
|
||||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е што ако кажеме дека Борис е значаjна фигура за словенството? Писмото го создава Византија , словенскиот јазик во црковните обреди го воведува Византија , Борис не е Хан на Византија ,нели ? |
||||
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Platenik, не знам веќе колку пати ти повторив, односно како што велиш ти, ти препорачав да не го доведуваш во прашање идентитетот на Каснакоски и компанија, независно што правеле, сегашноста е факт, која ниту ти, ниту никој не може да им ја негира, како што и тие не ја негираат нашата сегашност, за што знаат што се добива. А и Авганистанците, Чеченците и Абориџините верувам дека не се ништо помалку вредни од другите луѓе, впрочем, тоа не е и мерило за тоа кој колку вреди.
Патем не говори Каснакоски за сега, говори за некогаш и некој, кој можеби и бил таков каков што велиш ти. Преку ова не поминувам. Суспендиран си два дена! Изменето од Македон - 13.Март.2010 во 14:57 |
||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Борбата на Македонска Славиниjа со Туркомонголите:
Македонска Славинија е првата држава на македонските Словени и воопшто, прва словенска држава во светот, создадена во 7 век... ...Тома Славјанинот кренал бунт против Византија, таа ги замолила Бугарите да го задушат бунтот на Македонската Славинија; „реки крв“ потекле од убиствата на Бугарите што ги извршиле врз жителите на Македонска Славинија... ...Во 9 век, дел од Македонија, пред се северна, централна и источна Македонија потпаѓаат под бугарска власт. И под власта на Бугарите, македонските склавинии ја задржале внатрешната самоуправа, а на бугарите биле должни да плаќаат данок... --- Бреееj за први пат сум прочел за хероjската борба на Македонците против Бугарити.. |
||||
Внеси реплика | страница <1 637638639640641 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |