|
Депресија и Антидепресиви |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | ||
stigmata
Сениор Регистриран: 06.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dokolku ima bilo koj koristeno asentra da napisi kako e dali e dobra i bilo kakva informacija poz
|
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не би можел да ти кажам за лековите ништо, немам познавања од таа област, но можам да те посоветувам да излегуваш повеќе, да се дружиш повеќе и да бидеш физички активен, сето тоа може да помогне, верувај. |
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
to e ok ama brate vo teska depresija samo si zatvoren i samo sedis ni ti se izlegva ni nisto toj so e vo vakva faza znaj kako mue vervaj
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам како ти е, но, мораш да се избориш брате против тоа. Ќе излезеш малку, не мора на почеток којзнае колку да одиш и каде, доволно е малку, како што вели народот, воздух да те фати малку. И потоа почни и повеќе да се дружиш, малку по малку. Прочитав дека си читал и книги, тоа ти е добар и паметен избор, многу може да помогне. Секако, бегај од депресивни, мрачни книги. И научи да се радуваш на мали нешта, на мали работи, тоа ти е нешто кое може некогаш да те избави многу. |
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sega momentalno sum na asentra eglonil i apcinata mnogu pocnaja da me uspivat a do pred 2 nedeli bese obratno na vecer nemozev da spijam a denski spiev cel den sega mi se sredi spienjeto ama ne mie ubo vo dusata samo lezam katastrofa
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто едноставно не се потрудиш повеќе да ги оттргнеш депресивните мисли со тоа што ќе си најдеш некоја работа или некоја ( едноставно речено ) занимација со која што ќе се чувствуваш поисполнето и посреќно?
Депресијата е највисокиот степен на тага. Таа го оттуѓува човекот од општеството, од другите луѓе околу него. Зошто не пробаш да го возвратиш ударот со силна желба и волја, а не со антидепресиви? Зошто да станеш зависен од лекови, кога можеш едноставно да станеш зависен од нешто многу подобро: од ЛУЃЕ Изменето од Lithium - 07.Март.2010 во 14:09 |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kazete nekoja dobra kniga za citanje samo da e dobra
|
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se e ok ama kajmene bese druga prikaznata izgleda procita rabotev dve godini i otkazav naednas se zatvoriv se ok so zboras pak me povtori epizoda depresija sega momentalno ako ili sum na kompijuter ili vkrevet opadnat sum ti si vo pravo bez apcina ama kaj mene e drug slucaj mora antidepresiv sega mi e problemo i stravot so pocna da me navraka na losi misli od to mi e srav i gledam da se oslobodvam nekako so bilo so da ja smenvam mislata
|
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На подфорумот Уметност, Култура, Традиција има доста предлози. Сепак, избегнувај депресивни книги, побарај нешто повесело, па нека е и од детска литература, како што е "Хари Потер". |
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mokta na podstvesta ja citav dobra kniga e sega ja citam misija uspeh
|
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете ти добар избор, Мисија:успех е одлична книга. Побарај ја и книгата “ИЗБОРОТ“ од истиот писател - Ог Мандино
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
stigmata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |