![]() |
|
Македонизам versus Бугаризам, историско филозовски |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 22> |
Автор | ||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Да, Да бе (ама ник си избрал, не можам ни да бе да напишам) за тоа апсолутно се согласувам дека е невидена глупост, ама уште поголема глупост е онаа на вашиот „Доц.“ Пламен Павлов кој што пак си ги сака античките Македони за себе, т.е. ни ги оспорува нам, ние сме македонисти нели, а вие сте биле вистинските антички Македони
![]() |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
што преферираш
1. Да ви кажеме директно дека ова глупост невидена 2. Да ви намекнем индеректно дека е глупост невидена 3. Да ви кажеме - бравост и да оставиме цел свет да се смее 4. Да ви кажеме - Уште, уште, уште 5. Да се правиме дека не сме го виделе 6. Нешто друго Аj стави си преференциата Изменето од да бе - 09.Март.2010 во 22:37 |
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
Што е бе Бугарчиња, се ситите ли? Ќе го кажам следново, не чекај...
МОЛБА ДО МАКЕДОН Македон брат ми, ова што го постираа Бугариве , а за што јас ќе коментирам можеби и не му е местото тука, ако не му е те молам најди му место, но не бриши го. Значи вака: навистина, во последно време на одговорни места кај нас се најдоа луѓе без никаков вкус за естетика, кои што од нашиот автентичен фолклор прават кичерајски циркус, мешаат баби и жаби, мешаат времиња и што ли не, не обезличуваат пред светот, и тоа е така според мене. АРНО АМА Сега ќе ви покажам што е бугарска работа, порано мислев дека тоа е само некаква дискриминација кон Бугарите, ама сега се уверив дека сепак този жираф е жираф. Читајте внимателно: со ова можеме да се тешиме. Може и дискусија да разврземе за ова, доколку се согласуваат нашите гости од Бугарија, се разбира. Изменето од Pat - 09.Март.2010 во 21:34 |
||
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Да не навлегуваме во политиката, ама и ти си свесен, да не наведувам за политичката моќ на Грција врз Бугарија, под нејзината папуча неколкупати јавно ве стави, последниот пример е најсвеж, кога моравте а ги молите да ги тргнат блокадите, не кој било, туку вашиот премиер ги молеше. ![]() Сепак ова е историја, не е политика, назад на темата! |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
ДВДата беа со нередовни документи. Тоа беше една акција незнам од каде и кои замислена да се оправда разгромот на изборите.
Една недела пред изборите бугарската митница блокира неколку стотин (илјади?) ДВД на границата и заради тоа Виножито имаше 0, 0?% на изборите. Ако не биле лошите Бугари сигурно и пратеници ќе имаше. А каде биле произведени? |
||
![]() |
||
|
А вие како не сте, Виножито сами си го сопреа рекламниот материјал на бугарската граница. Ако не сте забележале, тие луѓе таму се борат против елинизација, а вие им помагате, ама на Грците. ![]() На еден грчки форум еден Грк беше напишал- ви ја поделивме земјата со Бугарите и уживаме во тоа. Тоа ти е ![]() Изменето од Македон - 07.Март.2010 во 14:17 |
||
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Не знам што ти е тоа прачичко, туку ќе ти одговорам, иако не сум јас тема овде. Нема да видиш кој ми е прадедото, затоа што со Zora na Slobodata, веќе почнавме да ја средуваме таа работа, па во најскоро време очекувам да ја нема таа гнасна лага. Шештево не било под бугарска власт, тоа чинам е јасно. Голема благодарност до него за помошта! ![]() |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Od kade be TurkoMongolin da e pradedo na Makedonec - si zgresil mnogu
![]() ![]() |
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
![]() а што са мислеле кумовете кога са ставили името Нешо на прадедо ти и Борис на прачичко ти ![]() и уште чекам да видам коj ти е дедото општинар во Шестеово за времето на БГ окупациата |
||
![]() |
||
|
Погрешно! Ставот го формирале и кога Бугарите биле под Грчката Црква, па и пред тоа. Знаеш и самиот што мислеле кумовите, дури и името кога му го давале на оној кој го крстиле! |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Добро, ама ставот против Бугарите Грците го формирале главно од судирите со бугарските комитаџии, а добро знаеме кои се тие.
|
||
![]() |
||
|
Сега и јас како тебе ќе кажам, сте биле дел од нив- сега веќе не сте. ![]() Затоа и Грците реагирале така како што реагирале во минатото, а и сега. |
||
![]() |
||
|
Немој така, двајца тука не направиа големи браќа со Грците па ти ќе им го скршиш ентузиазмо!
|
||
![]() |
||
|
Вие најдовте да зборувате? Се држевте за полите на грчките свештеници со векови, се срамевте од своето име, се велевте Грци, половината си говореа грчки дома. А и како испадна од најновите работи, Грците покрај културолошки, образовно, па и политички ве воделе. Не ме чуди што Венелин ве прекорувал дека плачете по нив...
Да, го знам материјалот, Недела си говорела со таа другата, па тоа било голем доказ дека Грците го поттикнале македонзимот. Навистина, многу важен материјал. А никаде не говориш дека кога Македонците ќе кажеле дека се Македонци, Грците велеле дека се Бугари. Тоа некако го премолчуваш. Ама затоа јас сум тука, а јас не молчам. А за тоа кој се нервирал што говорел нешто пред толку години, подобро и не говори, ако Грците ти кажам денес што мислат за вашиот народ, нема да бидеш многу среќен. Дури и на грчки знам да го кажам истото! |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |