|
Празникот на Жената |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За секој 8-ми март, скроз без пари останувам.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Школскиве мои другари викаат дека ќе си го сменеле полот за ден-два.
Само на 8ми март. Ја не купувам поклони, само на мајка ми и викам онака, среќен осми март, и убаво ќе ја гушнам. И боље тоа, него ли да и купувам глупости... Кои само прашина ќе фаќаат. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neam nekoe posebno ,,cuvstvo
|
|
lipicaner
Група Регистриран: 28.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чудна е човековата психа, невидлива а видлива. Ке одам обратно од Марија 1. Ги сакам празниците затоа што тоа ми е прилика во ова брзо живеење да се собереме семејно на трпеза (другите денови секој руча кога ке стаса дом бидејки работното време од 8: 30 до 17 часот ручекот го претвори во вечера) 2. Учителките и 8 Март. Зошто некој мисли дека на учителките им дошло ама баш до тие подароци кои се купуваат на импровизирани тезгички, на пазари, во маркети ставени на продажба токму за таа намена. Зарем некој мисли дека учителките ’’со алчен сјај ’’ се радуваат на ефтините колонски води,кинеските марами, стаклените чиничиња во разни бои, гипсани вазнички обоени со водени боици кои оставаат трага на рацете и да не набројувам што се се купува и подарува ? Зарем некој во својата глава не може да утуви дека и учителките имаат свој стил на живеење, дека имаат свој стандард на користење ствари, парфеми? Толку ли е тешко да разберат мајките (кои купуваат демек под страв од омразата на учителката, а пред детето зборуваат и го рушат авторитетот кој тоа кутрото се труди да го почитува) дека на учителките им е тешко да се разберат ТОКМУ со мајки кои зборуваат а купуваат дека најтешко е да се справиш токму со ТАКВИ од проста причина што ако го вратат подарокот кој тие го купиле ке следува коментар- А што сака таа, да и купам кристал? Колку ке биде лесно за сите, а посебно за учителките кога мајките нема да купуваат, а учителките не ке мораат да глумат ’’алчен поглед’’ за да не го навредат детенцето чија мајка наумила да купи (ама после тоа да зборува затоа што тоа и е во крвта, ако не за ова ке најдат за друго да зборуваат) 3. Околу пијаните/запотени жени. Личната хигиена, облекувањето, однесувањето на јавни места, во кафани е култура на живеење (и не важи само на 8 Март). Таа што б`зди, б`зди секој ден и секаде. 4. Купувањето подарок на свекрвите (вечна болка на жените кои незадоволството од бракот, неисполнувањето на сонот за контролирање, сепарирање и носење кај својата мама на трофејот кој успеале да го уловат) е само уште еден начин на семејно живеење. Кога снаите ке научат дека ’’свекривата’’ е мајка на оној со кој легнуваат секоја вечер и (ај да бидам малку вулгарна) и дека треба да знаат дека во она 13 сантиметарско (просечна големина) парче месо по кое посегаат за да си ги задоволат сексуалните потреби е во суштина ’’ свекрвино месо и тело’’. Секоја нормална жена на своето дете му кажува дека баба е мама на тато и дека заради тоа таа се почитува и и се искажува благодарност што родила таков тато кој мама и децата го сакаат/ и тој нив ги сака. Се останато се враќа како бумеранг, она што се зборувало за свекрвата се зборува и за ’’милата снаичка’’ кога ке стане свекрва. Празниците (а со тоа и 8 Март иако колку да делува препотентно мене секој ден ми е 8 Март) не се комуњарска работа туку напротив тоа се семјно собирање, дружење. Не е важно дали тоа ке се нарече 8 Март, Ден мајката/таткото, важно е да се слави, човек да биде весел. А подарок, добрите зборови, љубов, гушкање може да бидат фантастичен подарок и да приредат огромна радост, а може дијамантски прстен ама од несакана особа да приреди уште поголема фрустација. Не е важен подарокот, важно е кој го подарува. И како пс Јас синоќа бев на прослава и немаше потени жени бидејки секоја дискретно си излегуваше и си се забришуваше со влажни марамици, а и излегувањето надвор ( на ладно) на цигара во паузите од чочеците не дозволи да се осети некоја б`зданица. Веројатно и од друштвото е. Кој каде се движи такви му се впечатоците |
|
Ecy0
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
каков празник бе................
само еден цвет ќе и дадам на мајка ми и ништо поиише. и еден ефтин “парфем“ на класната........ |
|
• Come as you are, as you were
As I want you to be As a trend, as a friend, as an old enemy Take your time, hurry up The choice is yours, don't be late. Come As You |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почит, внимание, љубов и цвеќе, а не скапи подароци си посакаа жените во Македонија за 8-ми март, пренесува македонската агенција Макфакс. Според Македонците 100 денари за една роза, купена во последениот момент е доволен подарок за сопругите, мајките и девојки им. Сопствениците на цветарски продавници очекуваат поголемо барање околу празник и велат дека цените нема да бидат повисоки од вообичаено. Од туристичките агенции велат дека најголем интерес за патување има кон Рим, Париз, Амстердам, Тунис и Египет, но повеќето жени ќе останат дома. Повеќето ресторани и кафичи во земјата не се имале резервации три дена пред празникот, а некои го припишуваат на влезот на законот за забрана за пушењето на јавни места. По повод празникот 8-ми март дамският клуб на жените од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија / СДСМ / организираат денес марш под мотото "100 години борба - за 4 години 100 чекори назад", истакнува македонската агенција. |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денот на мајката што го спомна Марија Магдалена, можеби е малку поинтимен но финансиски не е ништо поскромен од 8 Март што се празнува кај нас.
Мајките се изнесуваат на ручеци и вечери од семејствата, им се купуваат поклони и им се испраќаат картички.
Во основа не се замарам со празници воопшто, лично не ми значат ништо,заборавам дека постојат.
Сепак е убаво да се има некој ден во годината кога жените можат да си дадат повод да се соберат и опуштат, без кревање многу прашини околу тоа.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.a1.com.mk/video-home.asp?VideoID=1441
Еве ги вистинските следбенички на Цеткин и Луксембург. СДСМ-овките ги бараат своите права кои им ги одземал Груевски. Се бунат против семејните вредности на патријархалното семејство, а што сакаат-Господ не знае. Повик: од сите земји-обединете се. Kuoooook |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог да чува.
Сакаат рамноправност, ама океј им е кога им идат по ќеиф бидејќи се жени... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На сите жени, испотени, неиспотени, намирисани, ненамирасани, домаќинки, учителки, службенички, работнички, инженерки итн. им го честитам празникот 8ми Март
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na mama i kupuvam obleka , retko si dozvoluva nesto za sebe
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес е Меѓународниот ден на жената. Денеска би требало да празнува секоја жена – мајка, ќерка, девојка, професорка, колешка. Во последно време......празникот како да губи од своето значење, а не би требало.........
Факт е дека е убаво да подарувате по нешто на драгите жени во вашиот живот кога нема повод, но не значи да избегнете да подарите нешто кога навистина има повод за тоа.
Денес имате вистинска шанса да ги израдувате саканите личности од женскиот пол со симболичен подарок. Што да одберете? Еве неколку предлози: Цвеќе. Ако веќе сакате да трае подолго, одлучете се за саксиска варијанта... Книга... Парфем... Леонидас чоколадни бонбони... Козметичка чанта (со купка, шампонче, стик и сл)... Чанта... Секси долна облека... Убави чаши за вино, со шише вино кое ќе го дегустирате заедно... Честитка во која ќе напишете нешто убаво и од срце... Паричник... Најважно: подарете многу љубов...!!! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На сите девојки и жени Среќен празник
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |