|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 5556575859 229> |
Автор | |||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
80 milionciki ne se nisto vo sporedba na "blagoto " sto go baraat i sto nema da go najdat pod zemjata..
zlatoto e otkopano porano ..
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе успее ли Груевски од сета грдотија на сдсмовското разорувачко транзиционо владеење од Македонија да направи вистинска држава?
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ми се допаѓа |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
којзнае ? .......... можеби е во план да биде алтернатива за Мека ....... за верниците на кои Мека им е премногу далеку ............
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
....i ke bide!....eden den ,...i toa ne taka dalechen!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а што да не биде кога ги исполнува сите критериуми ( бар по изглед ) и уште поважно , доколку е дел од некој коалициски договор во четири очи |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
убавото е алтернативна работа за секој човек посебно, а корисното не е, особено за „сдсмовци“ ко мене |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
во секој случај, додека се занимаваме со „подем на културата“ основни и банални работи прават годишнини...срамота
УШТЕ СЕ РАБОТИ НА ПРОСТОРОТ ПРЕД
ЧАРШИЈА Поплочувањето на платото направи годишнина Платото пред стоковната куќа „Мост“
повторно е оградено со мрежа, а донесени се и нови травертински плочи со
кои треба да се доврши поплочувањето. Во меѓувреме, речиси не остана
здрава плочка од тие што беа поставени пред повеќе месеци затоа што
никој не го обезбеди влезот во чаршијата од возила. - Тоа што е оштетено
ќе се санира. Работите, нормално во зависност од временските услови,
нема да траат повеќе од еден месец - беше се што ни кажа Џенгис Хани,
одговорниот за проектот од Општина Чаир, со оправдување дека не знае
повеќе затоа што бил на одмор. Повеќе информации за тоа зошто работата
се одолжи цела година не добивме ниту од Авни Калаба, одговорен за
односи со јавност. - Да ви кажам рок до кога ќе биде готово не можам,
информациите ги има Хани и од него треба да ги барате - изјави Калаба.
Властите во Општина Чаир, заедно со Град Скопје, го почнаа реновирањето
на плочникот пред една година. Според тврдењата од градските власти,
договорот предвидувал тие да вложат половина од парите, а Општината да
ја даде другата половина и да го изврши поплочувањето на теренот.
Општинарите од Чаир неодамна најавија дека ќе постават уште девет нови
рампи на влезовите во Старата чаршија, кои ќе го забранат движењето на
возилата по калдрмата, но засега ниту рампата што стои на портата кај
Бит-пазар не функционира. |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zalno e navistina ova sto se pravi. Bas deneska gledav na vesti, vo kakva sostojba e bolnicata vo Prilep. Toa ti e bas mesto za da pustis Ghost haunting timovi bre. Se raspagja cela. Pa ne e ni cudo sto umiraat pacientite tuku taka. Mene me cudi kako prifakjaat pacientite voopsto da se lekuvaat vo takva institucija.
I sega prati situacija. Drzavata se pravi mnogu galantna i se rasfrla so pari za ekonomski promotori, od koi ni edna troska nemoze da izvadi, se rasfrla so pari za spomenici, a bolnicite se raspagjaat celosno. Pa neli e da zemes site da gi vrzes na plostad i da im pustis lebarki i staorci da gi lazat i jadat, da osetat malce beda sto e. Neli e da gi piknes vo raspadnatite bolnici da osetat malce surova atmosfera?!?!? Greota e narodot. Tuku ubavo kaza eden moj prijatel. Brodot tone, a tie go stegaat samarot i gledaat da natovarat sto e mozno povekje azno. Vekje ne se ni zanimavaat so problemite na drzavata. Dignaa race, i samo poise se tovaraat. Se trkaat koj povekje profit da ostvari. Sramota i greota e. No edno znam. Pravdata e spora no ke gi stigne. Gospod vrakja, ama vrakja kade sto najvekje boli. Po najmiloto. |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам што се чудиш! Па здравството е приватизирано, и погоди кој го поседува. Нема белки да си конк*рираат на самите себе преку државните клинки?
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da ama situacijata vo Mk e sto 6-70 % od gragjanite nemozat da si dozvolat privatno zdravstvo. Voedno mnogu od privatnite ordinacii ne rabotat so kartoni i sekoja usluga se naplakja. A za zal narodov e isceden vo golema merka. I sega sto treba. Aj ke gi ostavime da ispoumrat tie sto nemaat pari, a bogatite ke ziveat. Sepak treba da se investira i da se renoviraat bolnicite i obrazovnite institucii namesto da se gradi Skopje 2014....
|
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nishto ne bitno !....bitno e samo deka na sekoja raskrsnica ...izrasnale preku nokj metalni banderi ...na koi se vee....neshto ...i koeshto , kaj lugjeto sozdava sprotiven efekt od ona shto ...kretenot si zamisli!
Изменето од Анастеа - 05.Март.2010 во 01:47 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
nambiec
Нов член Регистриран: 05.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nerazbiras ti sto e toa utopija zato taka zboris |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму тоа е поентата. Властодршците и законодавците (поврзани со приватното здравство) немаат интерес од тие што не можат да платат. Тоа е најлошиот облик на капитализам, без трошка социјална компонента - секој сам за себе, тој што не може да плати, нема потреба ни да живее.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 5556575859 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |