|
Змии |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Змија зависна од цигари......
Змија во Тајван е вистински пример дека и животните како и луѓето може да се навлечат на цигари. Прво почнала да ги ’довршува’ отпушоците на сопственикот, а сега веќе ’збеснува’ кога нема да добие цигара. Тригодишната змија По, како и нејзиниот 33-годишен сопственик Шо Лау се зависни од цигари. И додека на Шо дневно му се потребни 20 цигари, змијата се задоволува и со две. „Еднаш фрлив отпушок и По го стави во устата. Изгледаше како да и е убаво да ја држи цигарата. Малку по малку, па сега не може без цигара наутро и една навечер. Станува нервозна кога немам цигари“, вели Шо................... |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Питон изеде коза
Немаше шега за питонот долг пет метра кога дојде на вечера во К*ранда. Он проголта коза тешка 35 кила. Козата исчезнала од градот к*ранда, северен Квинсленд, Австралија пред три недели, а сопственичката Моника Спах открила ’кај се крие’ кога нашла питонот со голема испакнатина на стомакот. Соседот на сопственичката, Јури Хагедорн ја набљудувал змијата која три дена ја голтала козата и дури ставил железна ограда околу неа. „Овој питон веќе долго време е присутен во соседството. На неговото мени најчесто имаше кенгури што по своите димензии се слични со козите“, изјави Хагедорн. Според Патрик Купер, кустос во локалниот музеј, овој вид змии неретко знаат да посегнат на по голем плен. „Големите питони можат да изедат и до три кенгури “, нагласи Купер, додавајќи дека смета оти питоните ги јадат и животните што ќе настрадаат на патиштата. Изменето од емил - 26.Февруари.2010 во 17:47 |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
змии не се толку отровни
Всушност,
многу мал број змии имаат отров, со кој ја убиваат жртвата. На светот
постојат околу 3,000 различни видови на земски змии познати за
научниците, а само околу 250 имаат отров. Изменето од bijonse1 - 13.Март.2010 во 15:36 |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вино од змија и вино од скорпија може да најдете, каде ако не, во
Азија. Земјите како Виетнам, Тајланд, Камбоџа....
Лесно се прави...... безбоен ликер од оризово вино, неколку тревки, и се разбира кобра или скорпија... Се остава да ферментира неколку месеци.... и на здравје....... Пијалоци од ваков калибар можат да се најдат низ цела Азија, а популарноста и побарувачката за истите е огромна.... Којзнае, можеби ќе стигнат и во Европа некој ден...... Цената за вакво вино изнесува 50 евра....... а јас би дала и 100 само за да не го пробам....... Изменето од bijonse1 - 10.Март.2010 во 17:28 |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mrazam zmii, ne znam kako nekoj uziva vo gledanje na zmii.............
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bash e ubavo da si ,...zmija!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamba
Сениор Регистриран: 22.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
temata e za najopasni zmii otrovnici
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tuka spaga kobrata zvecarkata i naj opasnata e crnata mamba
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamba dolga e 2m i poveke zmijata napaga bez da bidi predizvikana skoka vo visina od 1 metro ima 7 zabi i otrov smrtonosen za nepolni 3 minuti po kasnuvanje doaga smrt pretezno e po drvata na granki se hrani so gluvci i nekoj zmii mali zivotni mnogu e agresivna odma napaga i nema spas ni za luge ni zivotni pretezno go napaga sekoe zivotno so mu e vo blizina bez da ja predizvika lani se iamse sluceno od drvo mambata da usmrti 30 kravi vo eden den potoa bese ubiena i naj opasnoto e toa sto koga ke ja ubise crnata mamba koga ke dojde drugata mamba si ja povlekva zmijata i vo ocite na ubienata zmija go gleda ubieco i go bara vo seloto toa e fakt nema beganje od mambata
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
crnata mamba i kraj netreba da pisam poveke
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://img206.imageshack.us/img206/6158/1258112375fe35cc2mcv4.jpg
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mamba
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |