![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 207208209210211 295> |
Автор | ||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Јас би рекол дека првиот закон на Њутон повеќе ти одговара, кога си во всемирот, нема отпор, безводушен простор, па без проблем се движиш. Но вториот закон сигурно подобро ја одлсикува реалноста. Веројатно масата ти е многу голема, штом забрзувањето ти е практично рамно на нула. Нема таква сила што ке те помести. Затоа само привидно е дека и третиот закон е применлив, односно дека на силата, одговараш со иста сила. Што се однесува до Аримедовиот принцип, комплетно е применлив, во неприродна средина сигурно таа иста средина те прави многу полесен. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|||
и не само, jас сум во хармониа со сите природни принципи и еспашешали со пронципот на Хаjзенбер - таман да ме фанеш и ОПССС - нема ме - надвор сум - демек - ОФТОПИК сум Изменето од да бе - 24.Февруари.2010 во 15:27 |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Демек, Фантом! |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|||
Да Бе
|
||||
![]() |
||||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|||
Не знам Емил колку е упатен, ама кога доjде реч да споделам едно лично искуство:
во еден сосема неважен разговор и споредуваjки бугарскиот jазик со македонскиот / ми рекоа дека се скоро идентични. да подцртам ---тоа не го кажувам jас а сосема индиферентен , незаинтересиран човек од хрватска националност/ , слушнав еден расказ за судбината на една македонка / патем---ми рекоа дека сме слични jас бугарката со неа- македонката , чисто надворешно/. Та...жената била на одмор во Хрватска, на еден од островите, кадето и останала до ден- денешен. Оти сопругот така, без многу зборови одлучил дека веке не jа сака ни неа, па ни и децата си...и просто си заминал за Македониjа. Та таа храбра жена / капа скидам/ со две деца живее како подстанар во свои блиски / фала ти Боже дека има уште луге и не им плакjа наем/, бара хрватско државлjанство / оти нема каде и каj кого да се прибере/, и свака и част си е нашла работа , оти очито е паметна и интелигентна жена па завршила висша економска школа. И оти една плата си е просто една плата, жената / Секоjа чест/ преку целата година чува секое чеколадо, секоj бонбон, секоjа ситница, та да може децата и за Божик да не останат со празни раце. Стварно---скидам и капа! Се надевам дека ке имам задоволството и честта да jа упознам. ![]() ![]() Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 23:38 |
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
И каква врска има приказната со дипломатскиот фронт Македонија-Бугарија?
Тоа што раскажувачот ти потенцирал дека јазиците ни се скоро идентични (а кое ти не го кажуваш)? Btw, во Бугарија нема вакви или слични случаи? |
||||
![]() |
||||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|||
Мислам дека врската и сама jа виде. И воопшто не потенцирах на сличността / ако и тоа да има врска со фронтот, нели?/...
Да, многу важно е дека тоа за сличността не го кажувам jас , туку луге които познават по добро вас отколку нас. И се сосема индиферентни кон историjата на бугаро-македонските односи. Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 23:46 |
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
Од скоро идентични станаа слични?
Секако дека не го кажуваш ти ![]() Сеуште не можам да ја видам врската, има нешто ново и актуелно? Изменето од Анастеа - 24.Февруари.2010 во 23:49 |
||||
![]() |
||||
|||
Ооо, пардон---моjа грешка.
![]() Просто... Си зборуваме за еманципациjата...и за Спаска... |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Во однос на животот на жената не би коментирал, тоа си е нејзина работа, секоја чест за неа, не ги знам подробностите, нема да говорам за тоа. Во однос на сличноста која ја забележал Хрватот,, има многу Грци кои ич не се заинтересирани ниту за еден сосед или проблем, ама затоа пак Бугарите ги сметаат за мошне слични со ........верувам знаеш кои ( така и ден-денес ги викаат Бугарите ). Зарем тоа докажува нешто, ако веќе тргнуваме од такви споредби? ![]() Изменето од Македон - 25.Февруари.2010 во 01:16 |
||||
![]() |
||||
|||
бегаш од вистинскиот коментар, а? ![]() |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Па ти дадов прекрасна споредба, сосема идентична ситуација, па ако се сметаш, како што прочитав за праведна и директна, тогаш, како што го прифаќаш тоа што за нас го рекол некој, прифати го и тоа што некои го рекле за вас. ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
мене омилен сосед ми е исландиjа
|
||||
![]() |
||||
|||
Што зборуваш ти? Па вие немате соседи, нели?! Вие сами со себе граничите. По основ, Бугарија од Атлантикот до Пацификот, Исланд ќе може да се третира како сосед на Бугарија. |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 207208209210211 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |