IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 207208209210211 295>
Автор
Порака
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 15:17
Originally posted by да          бе да          бе напиша:

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Главата ми е горе, во облаци, ама нозете цврсто стојат на земја.
главата ме интересира - да jа гледам през оптиката

Ни оптички помагала неможат да ти помогнат да дојдеш до главата.

Задоволи се со земјени работи, падот ќе ти биде побезболен. Закон на гравитација.
Не треба да се гледа толкоз просто на Вселенските законисрека што има и други закони освен законот на гравитациатаЕве, Законот за Гравитацита во комбнациа со третиот закон на Нjутон или со законот на Архимед ми дозволуват да се движам слободно во 3те измерениjазадоволство

Јас би рекол дека првиот закон на Њутон повеќе ти одговара, кога си во всемирот, нема отпор, безводушен простор, па без проблем се движиш.

Но вториот закон сигурно подобро ја одлсикува реалноста. Веројатно масата ти е многу голема, штом забрзувањето ти е практично рамно на нула. Нема таква сила што ке те помести.

Затоа само привидно е дека и третиот закон е применлив, односно дека на силата, одговараш со иста сила.

Што се однесува до Аримедовиот принцип, комплетно е применлив, во неприродна средина сигурно таа иста средина те прави многу полесен.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 15:24

Originally posted by платеникот рече платеникот рече напиша:

Јас би рекол дека првиот закон на Њутон повеќе ти одговара, кога си во всемирот, нема отпор, безводушен простор, па без проблем се движиш.

Но вториот закон сигурно подобро ја одлсикува реалноста. Веројатно масата ти е многу голема, штом забрзувањето ти е практично рамно на нула. Нема таква сила што ке те помести.

Затоа само привидно е дека и третиот закон е применлив, односно дека на силата, одговараш со иста сила.

Што се однесува до Аримедовиот принцип, комплетно е применлив, во неприродна средина сигурно таа иста средина те прави многу полесен.

и не само,

jас сум во хармониа со сите природни принципи и еспашешали со пронципот на Хаjзенбер - таман да ме фанеш и ОПССС - нема ме -  надвор сум - демек - ОФТОПИК сум

Изменето од да бе - 24.Февруари.2010 во 15:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 15:40

Originally posted by платеникот рече платеникот рече напиша:

Јас би рекол дека првиот закон на Њутон повеќе ти одговара, кога си
во всемирот, нема отпор, безводушен простор, па без проблем се движиш.

Но вториот закон сигурно подобро ја одлсикува реалноста. Веројатно
масата ти е многу голема, штом забрзувањето ти е практично рамно на
нула. Нема таква сила што ке те помести.

Што се однесува до Аримедовиот принцип, комплетно е применлив, во
неприродна средина сигурно таа иста средина те прави многу полесен.
и не само,jас сум во хармониа со сите природни принципи и еспашешали со пронципот на Хаjзенбер - таман да ме фанеш и ОПССС - нема ме -  надвор сум - демек - ОФТОПИК сум

Демек, Фантом!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 15:42
Да Бе
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:36
Не знам Емил колку е упатен, ама кога доjде реч да споделам едно лично искуство:
во еден сосема неважен разговор и споредуваjки бугарскиот jазик со македонскиот / ми рекоа дека се скоро идентични. да подцртам ---тоа не го кажувам jас а сосема индиферентен , незаинтересиран човек од хрватска националност/ , слушнав еден расказ за судбината на една македонка / патем---ми рекоа дека сме слични jас бугарката со неа- македонката , чисто надворешно/. Та...жената била на одмор во Хрватска, на еден од островите, кадето и останала до ден- денешен. Оти сопругот така, без многу зборови одлучил дека веке не jа сака ни неа, па ни и децата си...и просто си заминал за Македониjа. Та таа храбра жена / капа скидам/ со две деца живее како подстанар во свои блиски / фала ти Боже дека има уште луге и не им плакjа наем/, бара хрватско државлjанство / оти нема каде и каj кого да се прибере/, и свака и част си е нашла работа , оти очито е паметна и интелигентна жена па завршила висша економска школа. И оти една плата си е просто една плата, жената / Секоjа чест/ преку целата година чува секое чеколадо, секоj бонбон, секоjа ситница, та да може децата и за Божик да не останат со празни раце.
Стварно---скидам и капа!
Се надевам дека ке имам задоволството и честта да jа упознам.не%20вреденѕвезда

Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 23:38
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:41
И каква врска има приказната со дипломатскиот фронт Македонија-Бугарија?
Тоа што раскажувачот ти потенцирал дека јазиците ни се скоро идентични (а кое ти не го кажуваш)?

Btw, во Бугарија нема вакви или слични случаи?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:43
Мислам дека врската и сама jа виде. И воопшто не потенцирах на сличността / ако и тоа да има врска со фронтот, нели?/...

Да, многу важно е дека тоа за сличността не го кажувам jас , туку луге които познават по добро вас отколку нас. И се сосема индиферентни кон историjата на бугаро-македонските односи.

Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 23:46
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:47
Од скоро идентични станаа слични?
Секако дека не го кажуваш тинамигнување, инаку зошто тогаш посебно би го потенцирала со црвено...

Сеуште не можам да ја видам врската, има нешто ново и актуелно?

Изменето од Анастеа - 24.Февруари.2010 во 23:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:49
Ооо, пардон---моjа грешка.голема%20насмевка Малку недоскив--- Скоро Идентични.
Просто...
Си зборуваме за еманципациjата...и за Спаска...
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 01:16
Originally posted by pagane pagane напиша:

Не знам Емил колку е упатен, ама кога доjде реч да споделам едно лично искуство:
во еден сосема неважен разговор и споредуваjки бугарскиот jазик со македонскиот / ми рекоа дека се скоро идентични. да подцртам ---тоа не го кажувам jас а сосема индиферентен , незаинтересиран човек од хрватска националност/ , слушнав еден расказ за судбината на една македонка / патем---ми рекоа дека сме слични jас бугарката со неа- македонката , чисто надворешно/. Та...жената била на одмор во Хрватска, на еден од островите, кадето и останала до ден- денешен. Оти сопругот така, без многу зборови одлучил дека веке не jа сака ни неа, па ни и децата си...и просто си заминал за Македониjа. Та таа храбра жена / капа скидам/ со две деца живее како подстанар во свои блиски / фала ти Боже дека има уште луге и не им плакjа наем/, бара хрватско државлjанство / оти нема каде и каj кого да се прибере/, и свака и част си е нашла работа , оти очито е паметна и интелигентна жена па завршила висша економска школа. И оти една плата си е просто една плата, жената / Секоjа чест/ преку целата година чува секое чеколадо, секоj бонбон, секоjа ситница, та да може децата и за Божик да не останат со празни раце.
Стварно---скидам и капа!

Во однос на животот на жената не би коментирал, тоа си е нејзина работа, секоја чест за неа, не ги знам подробностите, нема да говорам за тоа.
Во однос на сличноста која ја забележал Хрватот,, има многу Грци кои ич не се заинтересирани ниту за еден сосед или проблем, ама затоа пак Бугарите ги сметаат за мошне слични со ........верувам знаеш кои ( така и ден-денес ги викаат Бугарите ).

Зарем тоа докажува нешто, ако веќе тргнуваме од такви споредби?трепкање

Изменето од Македон - 25.Февруари.2010 во 01:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 13:42
Originally posted by Македон Македон напиша:

Стварно---скидам и капа!

Во однос на животот на жената не би коментирал, тоа си е нејзина работа, секоја чест за неа, не ги знам подробностите, нема да говорам за тоа.
Во однос на сличноста која ја забележал Хрватот,, има многу Грци кои ич не се заинтересирани ниту за еден сосед или проблем, ама затоа пак Бугарите ги сметаат за мошне слични со ........верувам знаеш кои ( така и ден-денес ги викаат Бугарите ).

бегаш од вистинскиот коментар, а?хи,%20хи...
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 15:01

Originally posted by Македон Македон напиша:

Стварно---скидам и капа!

бегаш од вистинскиот коментар, а?хи,%20хи...

Па ти дадов прекрасна споредба, сосема идентична ситуација, па ако се сметаш, како што прочитав за праведна и директна, тогаш, како што го прифаќаш тоа што за нас го рекол некој, прифати го и тоа што некои го рекле за вас.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2010 во 09:34
мене омилен сосед ми е исландиjа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2010 во 09:44

мене омилен сосед ми е исландиjа

Што зборуваш ти? Па вие немате соседи, нели?! Вие сами со себе граничите.

По основ, Бугарија од Атлантикот до Пацификот, Исланд ќе може да се третира како сосед на Бугарија.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 207208209210211 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.