|
Жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Мажи, љубете ги своите жени, како што и Христос ја возљуби Црквата и Се предаде Сам Себеси за неа,
за да ја освети, очистувајќи ја со водно капење во словото, и да ја претстави пред Себе славната Црква, која нема дамка, ниту брчка, или нешто слично, за да биде света и непорочна. Така и мажите се должни да ги љубат своите жени како своите тела. Кој ја љуби својата жена, се љуби себеси. Зашто никој никогаш не го замразил своето тело. Но го храни и го стоплува како и Христос Црквата. Зашто, ние сме членови на Неговото Тело - од Неговото месо и Неговите коски. 'Затоа човекот ќе ги остави татка си и мајка си и ќе се прилепи кон својата жена, и двајцата ќе станат едно тело.' Оваа тајна е голема - а јас зборувам гледајќи на Христос и на Црквата. И така, секој од вас да ја љуби својата жена како себеси, а жената да го почитува својот маж." ( Efesjanite 5:25-33) |
|
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kingu, ubavo ova shto si go ispostiral, ama faktite kazhuvaat poinaku. Pred malku na i-netov prochitav neshto na ovaa tema, pa da vidime:
Откритија Мажот го открива зборот и го измислува разговорот, жената го открива разговорот и го измислува дрдорењето, мажот го открива земјоделството и ја измислува прехраната, жената ја открива прехраната и ја измилсува диетата, мажот го открива пријателството и ја измислува љубовта, жената ја открива љубовта и го измислува бракот, мажот ја открива жената и го измислува сексот, жената го открива сексот и ја измислува мигрената, мажот ја открива работата и ги измислува парите, жената ги открива парите и сè оди во п. м. Изменето од Marko sk - 24.Февруари.2010 во 00:20 |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jako e ova Marko . Samo zenata ne e bas pretstavena vo najdobro svetlo neli? Mora da go pisuval toa nekoj maz. P.S. Inaku gore citiranite stihovi od Biblijata vo mojot post ja pokazuva kakva e ulogata na mazot i zenata vo brakot i kakva e vozvisena polozbata na zenata vo Biblijata, ama najcesto ne e taka vo zivotot, za zal. Dokolku se sledat ovie soveti od Biblijata ke ima harmonicen i skladen brak, ako ne se sledat ke bide kako pesnata vo tvojot post |
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |