|
Патување во Грција |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 33> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Опсада на Солун, него како, наш си е
Будала е некој да им ги полни џебовите на “газдиве“ на нашите продавници, кои истата роба ти ја продаваат овдека десеткратно повеќе. За истите пари, од Солун ќе се вратиш со куп работи, кај може нормален човек овде да облече и деца, и себе. За домаќинство да не зборувам, но да потсетам, домаќинките знаат дека на пример “Ариел“ прашак произведен за наш пазар и оној купен во Грција (или др. земја на ЕУ но овде зборуваме за најблиска дестинација) имаат само една задничка работа, а тоа е буквата А. http://www.vest.com.mk/?ItemID=BD00232564EAEC45B5772A6A90F45198 Изменето од maria_magdalena - 19.Јануари.2010 во 12:06 |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе глеј, има и у шутка ако е за тоа
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, секако
|
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Уште ми држи влага последната прошетка во Солун. Истата радост, истата еуфорија, необјасниво чувство. Дрвја полни со мандаринки ги красат улиците на преубавиот град (да беа овде уште зелени ќе ги собереа), галеби и роса која заплискува од морето, утринска прошетка по пристаништето, старбак кафенце...
Преубави улици и продавници, љубезни луѓе...Музика од која затреперува срцето. А тек Цимиски улицата... Одам повторно за десетина дена, да ја вкусам убавината и радоста на животот во земјата за која ме врзуваат преубави спомени |
|||
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нит алишта, нит прашаци нити било кое материјално предметче кое би барало оправдување зошто некој оди таму-не може да се мери со еуфоријата што ја чувствувам при самата прошетка по Солунските улици, покрај морето, музиката, храната која се јаде само таму, мирисите, боите...Грција е романтична.
Човек треба да знае да ужива. (Е сега за вкусовите не се расправа нели, можеби Грција не деува на сите подеднакво, некој оди само по работа, лек, шопинг...друг како мене и за уживање и полнење батерии) |
|||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
of course!.....greece....for ever!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За Шпанија Иалија, нееее ја менувааааааамм |
|||
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сеуште не можам да разберам како може да бидете толку претерано наклонети кон едно место настрана од сите политички коментари, еве конкретно, марија магдалена наброја две земји од истиот медитеран кои, што се однесува до приморјето, имаат скоро иста култура и атмосфера како и Грција
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nikoj ne moze da se sporeduva so ...grcija!....samo poradi, ednostavno......nejzinata blizina! A be,...pa, na juznjacive im e ,..taka da kazesh ,.,.do gazot!
|
|||
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
оти бе? Бугариjа е далеку?!? |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...moreto be,..moreto...tvoeto e 3 pati podaleku,..a i da mi prostish,..ama , ne e kako ova "pod" nas!....za ostrovi nema diskusija!
|
|||
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па немаме острови...
ама си имаме златен песок. |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |