|
PRASANJE NA NAJKON-DAJKON |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Февруари.2010 во 11:52 |
:-))
zdr treba da preporacam fotoaparat. imam nekolku pikovi. eden e nikon d3000. me nervira sto plastikanerot koristi naponski karticki ama toa nekako i se preboluva ama me interesira sto e so negoviot CCD senor (koj pretpostavuvam deka go pravi shalabajzeranata sony?) dali nekoj znae ili ima iskustvo so i okolu kamerava? blagodaram |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
??????????????
|
|
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku, prasanjevo mi e seriozno...
|
|
|
|
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najseriozno
A zarem ima i drugi opcii (konk*rencija)? Canon 1000D, so objektivceto bez stabilizator, racunaj deka ne postoi. Mozebi shalabajzeranata sony Alfa e druga opcija? |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok
baram nekoj da mi kaze iskustvo - kako se ponasa CCD senzorot. fala |
|
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто те буни тоа што има CCD сензор? Тоа мене ми изгледа како предност а не како мана. Тој тип на сензор по начинот на бележење на сигналот е поблизок до филмот отколку CMOS сензорот. |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Длабината и точноста на боите се подобри кај CCD, отколку кај CMOS. Инаку Д3000 е одлично фотоапаратче за цената.
Недостатоци се тоа што не фокусира со стари објективи, нема инфо-екранче горе и не контролира безжични блицови. Според ова, подобар модел би бил D80 или D90. |
|
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tochno CCD e prednost. A d90 e druga klasa choveche. Poskap e 250% od d3000... Jas bi d90 sekako, toa e odlicno nesto, ama ne se sporeduva so klasata shto ja bara sasho! Ako mozhesh da investirash vo d90 idi na toa, nema da zgreshish. Odlicen aparat, ako ne d3000 e tamanska :)!
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za d90 ne mi treba sovet :-)
ne e za mene, kako sto kazav, treba da predlozam, kako sto zabeleza Mario,9okata e nadvor od $rangot. da ne zabega diskusijava sea kako sto obicno biva, nekoj ke pobara sovet za P&S idijotce a site da mu kazeme zemi si DSLR... i, mene mi e jasno CCDto kako e na teorija, prasuvam patalci ...dali nekoj ima iskustvo so aparatov? dali na primer go renda noisot podobro od 4/3 telata? do koj iso range e upotrebliv? takvi nesta pls |
|
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Realno do ISO 800 nema da ima problem. Kako sto kazuvas ova e za covek sto nema da obrabotuva nesto mnogu u PS. Korisniot range na D3000 e otprilika kako toj na D40x, D60, D80 (isti senzor) taka da realno do ISO 800 e sosema OK. Nad toa moze, ama ili konverzija vo B&W (izgleda odlicno) ili neat image i kompanija. Teloto e Ok za svojata klasa, fokusot e podobar od serijata D40 - D60 - D40x, ima pristoen VF. Vsusnost neli, zavisi i od goleminata na printot, ako e za do 13x18 i ISO 1600 ke bide OK. |
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уместо тело, предложи некој солиден објектив што ќе стои напред, да не ја прави најчестата грешка на кит објектив...
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIKON imaat prekrasni KIT objektivi, a cim e za preporaka- preporacaj go, nema da zgresis, ni ti, a ni toj sto kje go zeme, poso kolku sto gledam ako nekoj ceka da mu se preporaca aparat, sekoj DSLR kje mu bide MNOGU
|
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se sl*gam. DSLR moze da mu bide mnogu. Ne vredi da zeme DSLR so kit objektiv i da ispuca 50,000 pozi so nego. Bolje togash zemi si dobar PROSUMER.... ima odlicni PROSUMERI sto imaat odlicno ostra fotka niz pogolemiot svoj raspon. E sea toa nad iso200 kje ima poise nojz, ama barem kje ima dobar raspon, i taka i taka ako nekoj ti bara da mu preporacas, znaci deka nema da printa i takvi raboti. Moj sovet e dobar prosumer manesto dslr pod uslov da ne planira da vlozuva vo idnina...
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |