IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Суеверие
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Суеверие

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 22>
Автор
Порака
YODA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 205
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај YODA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2006 во 01:18

Ко је луд нек верује!!!!!!

и то...
Кон врв
preselnica_mk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Април.2006
Локација: Spain
Поени: 103
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај preselnica_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2006 во 16:42
Bev sueverna, ama sega nesakam da bidam, pokusavam da iskorenam se..........poradi mnogute sueverija se cuvstvuvav nogu loso i se plasev nogu, taka da, zivot bez sueverija e podobar i polesen!!!
Razmisluvaj pozitivno!!
Кон врв
joki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Август.2005
Поени: 2548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2006 во 19:27
јас сеа се обидувам да го трнам то суеверјето,....дефинитивно не можам да го искоренам...али некако станав имуна на некој работи...али на некој...уше сум фрики аут...
Точачиња.
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2006 во 01:43
хехехе.... абе ај 
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
Freya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2006
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Freya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2006 во 01:59
 Ко помала бев суеверна но сега веќе не сум.
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2006 во 20:02
вистина е дека суеверјето внесуват тешкотија во секојдневниот живот...тој шо не е не знајт како е да се тресиш дали си напрајл се како шо мислиш дека е најдобро...или ти се појавила црна мачка па чекај несреќа...пу мајкаму...таква сум...и гадно  е...али се трудам
Точачиња.
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2006 во 19:51

Originally posted by joki joki напиша:

вистина е дека суеверјето внесуват тешкотија во секојдневниот живот...тој шо не е не знајт како е да се тресиш дали си напрајл се како шо мислиш дека е најдобро...или ти се појавила црна мачка па чекај несреќа...пу мајкаму...таква сум...и гадно  е...али се трудам

za ova si potpolno vo pravo....ama kako i za fobiite smetam deka lek e odenjeto kontra.....za licnost koja e sueverna toa e tesko....ama sepak od iskustvo ti kazvam gledaj da zaboravas na site raboti koi mislis deka se precka za rabotite da se onakvi kakvi sto sakas da se....ednostavno zaboravaj....poso toa ti e vekje teska navika.....

and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2006 во 15:46
не можам да не сум...буквално се околу мене ми покажвит каков ќе ми е денот...вчера ми беше најлошиот ден во животот...знаеф...почнав со една караница...неубо ми почна денот и знаев дека така ќе ми продолжит...сфе беше каша попара...гадно...
Точачиња.
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2006 во 15:51
не сум... и никогаш не сум била...суеверие е чисто замарање на себеси, мозокот и психата со замислени работи...
е сеа 100 пати повторена (гласно или во себе) лага станува вистина

Motivation is game in my hands
Кон врв
nate^ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Август.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nate^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2006 во 22:08
sueverna sum i se plasam od crni macki i crni devojki i deka sum crna koga ke se vidam sabaile vo ogledalo od pamet se vadam
Кон врв
Dana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 3018
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2006 во 22:38
Ne sum.
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 09:06
Otruen e narodot so sueverie koe najmnogu doagja do izraz koga ke se rodi bebe ili na nechija svadba ili pogreb...da ti se zgadi od trista babibi-devetini i chisti glupostiOuch
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 12:01
Originally posted by beleg beleg напиша:

Otruen e narodot so sueverie koe najmnogu doagja do izraz koga ke se rodi bebe ili na nechija svadba ili pogreb...da ti se zgadi od trista babibi-devetini i chisti glupostiOuch
Tocno beleg, neverovatno se sueverni.Zamisli trebav da odam na povojnica (taka se vika neli koga se ragja bebence), bidejki mazot na mojata prijatelka bese od zapadniot del na MK, t.e mijak znaci del od Mavrovo do Debar..jas morav da cekam da doji odredeniot den za poseta, zosto kaj niv denovite bile taka receno rasporedeni.A kako na denovi ubavi i denovi loshi(Bog da cuva ama se ima)Vo odredeni denovi se odelo za mashko dete, zensko dete, ako odish so ponada(ova e nivni izraz)znaci poseta na bolen, ke go cekash odredeniot den.Ne daj Boze da pojdish vo sabota toa e den za mrtvite...togash si im dishman...Mili Boze...dokade ke se odi so ovie sueverija pred se za mene se ostanati paganski raboti...Mlad svet a veke zatruen so vakvi sueverija.No ne samo so ova, tuku so nekakvi pretskazuvanja na idninata, gledanje vo karti, tolkuvanje na sonishta i sto kako ke se sluci..Daleku od toa, ni koga mi tolkuvale son pri zaebancija neli, nesto od toa stanalo vistina, ni koga mi gledale na karti mi ja pretskazale idninata...taka da ne sum sueverna a najmalku veruvam vo vakvi paganski raboti ostanati od minatoto koga se izmisluvale po selata i prikazni deka shetaa nekoj vampir noke( a nikoj ne go videl, duri smeshno ) i uste sto ne...
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 12:41
a ako imas bebe i gi ostavis pelenite nadvor na zajdisonce ke se sluci nesto losoLOLnikogas ne sum veruvala vo ova...a majkata mislam ako izleze na zajdisonce nadvor mlekoto ke i sekne....znam mnogu vakvi raboti od folklorot ama ne mi teknuva vo momentov
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.