![]() |
|
ВЕРСКИ ВЕСТИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 86> |
Автор | |||
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Лицемерие е една христијанска деноминација да настапува во името не целото христијанство, како вашето православие на пример.Дури при тоа воопшто да не се срами наместо христијанин да се нарече како православец. Е тоа во Исламот го нема!
![]() |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Ova vekje se razdeluva od umot i preogja vo revanshizam i baranje nekakva uramnilovka po sekoja cena. Ne deka ja branam gradbata na crkvata ili sum protiv muslimnanite, tuku sum konkretno protiv gradba na bilo kakov verski objekt na ploshtadot so koj samo bi se rasipala ubavata shirochina i so sila bi se stavil nekakov religijski pechat, nebare toa kje e nekakov dokaz za bilo shto. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
||
Нормално дека се разделува од умот, кога безумници и безрбетници ни прават проекти под закрила на едноумието кое што владее во македонија. ИВЗ во која спаѓам и јас е јасна: -Или ниеден или двата верски објекта. Никако поинаку! Другото останува на владата. |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Ne se davaat ultimatumi na vladi.
![]() Toa se pravi na drug nachin... so lobiranje. OK, ima vreme, kje nauchite. ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Догмата која стои зад оваа религија е таа: око за око заб за заб. Друго, во Стариот Завет, за потомците на Ишмаел се вели “оти ќе рита како осле“... Според тоа, иако нема потреба, ИВЗ по секоја цена ќе бара: или двата објекта или ниеден. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
||
Хехе, фала што ни кажа. Само што ние веќе излобиравме. И тука и пред странските фактори. Владата има голем укор од меѓународниот фактор за тој проект. Ќе имаш прилика да се увериш во тоа. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Око за око,заб за заб е Библиска , ваша религиозна догма. Исламската е око за око заб за заб, но ако можеш прости, бидејќи простувањето е подобро. ![]() Нели убаво, демократски, верски, недискриминирачки звучи? ![]() |
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Jas se soglasuvam so deshad deka ne treba na plostad da ima ni Crkva, ni Dzamija. |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() Камо среќа јас и ти да ја водевме државава, имаше мед и млеко да тече. |
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Se soglasuvam so tebe deshad, no na takvite kako nas ne im dozvoluaat da dojdeme do pozicii od kade ke mozeme da odlucuvame za dobroto na narodot. Pozdrav do tebe ![]() ![]() ![]() P.S. Sakam da kazam deka ovie politicarive denes i od pozicijata i od opozicijata, i od makedonskata i od albanskata strana tolku se samobendisani sto ne se vo sostojba da izlezat od sebe i da sogledat sto moze da donese nekoja odluka i kakov moze da bide rezultatot. Gradenjeto na Crkva neminovno ke vodi i do gradba na Dzamija, posle toa ke ima baranje za gradenje 5 Crkvi od drugata strana na Vardar, itn, pa ke ima baranje za 5 dzamii od ovaa strana na Vardar .... toa nema kraj. No, da ne navleguvame vo politika... Ic razum da se nemalo i na dvete strani. ![]() Изменето од KINGDAVID - 16.Февруари.2010 во 23:46 |
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
![]() Ако ИВЗ и МПЦ имаат свои пари, нека градат џамии и цркви ама не на плоштад, бидејќи после тоа плоштадот нема да биде плоштад. Нека изградат таму каде навистина нема такви објекти а верниците имаат потреба. |
|||
![]() |
|||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
||
jas pak im,, palam sveka ,, na mediumite bidejki edna od blagodetite na denensnoto opstestvo e moznosta da se bide informiran, sto dava vo sekoj slucaj cuvstvo na sloboda a so toa i moznost za izbor.......
jas nikade i ne rekov deka zalam sto MEDIUMITE IZVESTIJA, naprotiv mnogu mi e milo,sto lugjto imaat prilika da se zapoznaat,so situacijata vo GRACANICA, ......i toa kako edna crkva zaveduva red.........pa i samite posledici kako na pr...turkanicata...
JAS REKOV...deka ,,ODREDENI,, mediumi ne ja dadoa celosnata slika,za zal bidejki nekoi ja prenesuvaat vesta ,a ne ja istrazuvaat licno,............
a rekov deka nekoj objavi insinuacii i dezinformacii, za vladikata, VO odredeni mediumi--i tie ja prenesoa.........ZNACI KRIVECOT NE SE MEDIUMITE, a i mojata cel bese da ukazam deka vo cel toj proces,oderedeni SILI se zamesaa kako uste poveke bi GO iskomplicirale PRIVREMENOTO NAZNACUVANJE ZA ADMINISTRATOR VO RASKO-PRIZRENSKATA EPARHIJA:::::........
a sto se odnesuva do vestite za muslimanskite teroristicko-ubilacki delatnosti,nema pricina zosto da ne veruvam bidejki licno sum gi gledal,a bogami i poveketo od lugjeto na balkanskoto podracje ,go pocuvstvuvale toa kako sekojdnevie pred,10-tina god.........taka da iskreno vo mene takvite vesti ne budat somnez,za razlika od edna,, tepacka,, na monasi koja ne se slucuva cesto---neli?????
vo sekoj slucaj .....pozdrav do site ,
salom
|
|||
![]() |
|||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
||
.................. Изменето од aladin - 17.Февруари.2010 во 13:50 |
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Со жалење констатирам дека воопшто не си го разбрал мојот коментар, но ете, тоа е еден од недостатоците на електронското комуницирање. Коментарот не беше лично упатен до тебе, туку беше коментар на веста која ја приложи. Имено, јас воопшто не те нареков тебе лицемерен, туку оние кои си ги вадат очите меѓусебно (коментар кон веста која ја приложи за нетрпението меѓу сунити и шиитии нивни крвави пресметки) а кога ќе им притреба статистика за бројноста на муслиманскиот умет-делуваат демек, единствени. Секако, мир и благослов и на тебе, и читај посмирено па нема да има недоразбирања. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |