|
Дали амбициозноста и среќата одат заедно ??? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slab e samo onoj koj ja izgubil verata vo samiot sebe!
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја гледам и читам темава два дена и се мислам дека нешто правиме превид сите во коментарите.
Мислам дека во погрешна насока заминавме сите,се нешто ме тера да мислам дека воведниот пост од Замислена сака да праша нешто друго и има сосема поинаква цел во него.
Но што?-Или пак грешам јас?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fiks jas mislam deka sepak ova e tema vo filozofija pa sto i da se kaze sigurno ima nekoja smisla, oti filozofirame neli
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да Мај веј филозофираме сите.
Но мислам дека тргнавме во погрешна насока,изоставивме една многу битна работа тука да ја споменеме.
Ја изоставивме љубовта,вистинската љубов,среќата без љубов не оди.
Само тогаш амбицијата ќе биде вистинска и оправдана,кога зад себе ќе ја има вистинската љубов како иницијална запалка,која ќе ја турка напред.
Ако вистинската љубов е нешто најчисто и најблагородно,тогаш таа ќе биде смерницата на движење на нашата амбиција,само со нејзина помош амбицијата ќе најде исправен пат,кој ќе биде чист,вистински и праведен.
Според мене без љубов не може да има чиста,вистинска и праведна амбиција.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro odime site so diskusiite. Kade odime so nasata ambicioznost Pa verojatno do edna najvisoka skala koja posle vodi nadolu, nadolu, nadolu oti na vrvot ima mesto samo za malkumina, a sekogash ima zelba za kacuvanje gore i avtomatski so prenatrupanost pocnuva da se pagja...pagja |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zhelbata da se sozdava i da se postigne nekakov rezultat e vo red. Vo sushtina toa e manifestiranje na Kreacijata preku nas.
Ambicijata, dokolku e del od toa e OK, no ako stane opsesija da se postigne neshto po sekoja cena, togash so nea se gazat site drugi vrednosti i mozhe lesno da mine vo frustracija i histerija. A toa vekje ne e srekja, neli? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми текна на една моjа колешка...бивша...толку амбициjа...а сите и "новаторски" идеи беа плагиат.
смешна амбициjа. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Фикс....
Многу е добро..и сосема нормално ..човек да е амбициозен...
...Млад ..амбициозен..сигурен во себе.... И јас сум амбициозна.....
и се стремам кон погорното скалило.................
но не ги заборавам и другите вредности во животот........
Мислата ми беше...... Дали Вреди..???... за некоја постојана, ај да речам и нереална амбиција.... дали вреди заради тоа да се ,,прокоцка,, животот....и како што спомна некој погоре...да се заборават сите други убавини што ни ги носи животот....???
Времето одминува многу побрзо од што приметуваме.... и еден ден
се свртуваш наназад..... имаш ...се.... всушност..немаш ништо....
.... си останал сам со својата ....амбиција.......
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uf koga stanuva zbor za ambiciite nemozam da se odredam tocno za edna teza.Vo odredeni slucai gi opravduvam vo drugi slucai pak ne gi opravduvam ambicioznite luge, mislam onie premnogu ambicioznite.
Uspesen i kompleten covek e koga ima se, i uspeh vo kariera, srekna familija, ljubov i zdravje..Nekoi luge so svoite bolni ambicii odat do onoj stepen vo koj ostanuvaat sami vo zivotot, i naj strasno e sto bas toa gi ispolnuva.Sebicni luge koi si gledaat samo za sebe stvorile premnogu a nemaat so kogo da uzivaat vo toa stvorenoto.. Abmiciite se slozuvam deka odat zaedno so srekata, zosto za da se stremi covek kon nesto, toa nesto treba da go pravi sreken. Megutoa za sekoj uspeh treba da imas nekoj pokraj tebe so koj ke go spodelis istiot.Jas se smetam za uspesna licnost, imam premnogu dobra rabota koja me ispolnuva i sekoja den me potiknuva da odam napred, toa i go pravam, Imam ambicii no sepak mislam deka tie ne se presudni za sreka vo zivotot, i obratno.. |
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne treba da rusish se pred sebe i gazish zaradi ,,ambicii,,
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има такви кои знаат да заработат пари, и такви кои знаат да живеат, но многу се ретки тие што знаат и едното и другото..
|
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите добри работи одат рака под рака, па така и среќата и амбицијата.
Некои луѓе амбицијата ги чини неизмерно среќни.
Нема лимит.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаењето има граници, но незнаењето нема!!
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако таа има досадна работа и мала плата тогаш тоа е „ искористување“.
Ако ти имаш досадна работа и мала плата тогаш „ Треба да го мрднеш
газот и да најдеш подобра работа“.
Ако добиеш унапредување пред неа тогаш тоа е “ фаворизирање на машките “. Ако таа добие унапредување пред тебе тогаш „ и двајцата сте имале подеднакви шанси“. Ако нешто одлучиш без неа, тогаш си „ шовинист“. Ако таа одлучи без тебе тогаш таа е „ слободна жена “. Ако си горд на тоа што си го постигнал, тогаш си „ нарцисоиден“. Ако не си, тогаш си „ неамбициозен“. |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |