|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 229> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и не само што ќе изградат споменици на сите видни и заслужни балисти туку тие споменици ќе се платат од буџетот за да државата добие на “ романтичност и сексуалност “ Изменето од МАРШАЛ - 11.Февруари.2010 во 18:01 |
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од време е познато колку краткогледи и не баш најмудри сте вие античкиве ама словени...
Никако не можете да ја насетите намерата на вождот??? Не е важно како ке изгледа тоа црната дупка наречена центар града скопља... важно е тотално да се разнебити буџетот и државава финансиски да се фрли на колена - па потоа да ни подадат братска финансиска (но и секаква друга) рака - братјата блгари и овие албанезиве... Сите мерки кои ги превзема паторокот - се со цел укинување на нашата држава... Но за жал голем дел од населението тоа не го сваќа и затоа мислам дека можда и најпаметно за ваков прост народ е воопшто да нема ни држава... Од кога знам за себе - знам дека ВМРО е симбол на бугарштината и врховизмот- вклучително со сите свои модификации... Во оваа држава не е проблем власта... проблем е народот... А на крај тој ке го плати цехот... Околу спомениците... споменици иначе во нормални земји се градат низ времето и историјата. Низ настаните... низ битките и поразите... Каква е оваа инстатн историја:?//? Хунзите и калашите прво ги баравме за да се самопотврдиме??? Сега градиме тотеми и окултизам за да си вртенчиме перцепција дека сме антички или борбени... топтан не знајме кај тераме... сите сме на лог офф... Освем се разбира владата која е нели 24/7... како и нејзиниот прошли војвода љуБчо ( да би му поколение патело за сите лоповани на тој бугараш)... 24/7 тие работат на разнебитѕвање на оваа космодиск држава... |
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Другар гарантирам!!!!
Да ваков НАЛУДНИЧАВ проект им се понуди во Западана Европа, САД, Јапонија, КИНА, Австралија - денес... сместа паѓа владата... Само во земји од третиот свет, со „антички“ народи како нас без грам мозок и логика - може да му се продаваат вакви муда за бубрези во време на криза... И што е најстрашно - има еден куп кои (притоа незнаејки зошто !!!!) овој проект го поддржуваат .... Стварно мислам да уеземе 2.000.000 кинези... а ние сите кај хунзите и калашите во АВГАНИСТАН....ЛОЛ Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:29 |
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па во која држава се вложуваат 10%од државниот буџет во плоштадот на главниот град?!ТОа го имало само во романија чаушескови кога земале кредити за палати да градат... Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:30 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
убаво кажа ДРУГАР .............. со таков НАЛУДНИЧАВ проект и ПРОЕКТАНТ ништо чудно што се случуваат НАЛУДНИЧАВИ нешта Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:30 |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Настрана се а што се има изградено во Македонија до сега?Некој објект што е значаен?Или она стакленото на плоштадот ви е врв?
Не сум ни малку за скопје 2014 затоа што сум од Битола и повеќе сум за Битола 2014 ама ме интересира што некој друг изградил |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој ништо не изградил. Среќа што имаме вакви способни форумџии, ко погоре присутните, да не просветлат и предупредат дека налудничави луѓе ни ја водат државата.
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во една прилика некој тука напиша дека државата не прави фабрики ........ а зошто би правела глупости како што се глупостите со споменици и слични срања како во фамозниот проект ? ......... ако е за правење од страна на државата , преферирам да прави фабрики ....... зошто за глупости се докажавме како НЕПРИКОСНОВЕНИ
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ахам, за "градење" фабрики ќе мора да почекате поранешните гарнитури да се вратат на власт.
|
||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
~,,~FABRIKI ??? kakvi Fabriki tie gluposti se gradea vo SFRJ ovie edvaj gi unishtija ochi si izvadija okolu plenot i ushte si vadat sega pak na pochetok da se vracame , nishto nema od fabriki od toa ne se zhivee , istorijata e bitna i spomenite !!! i toa TUDJI razbira se~,,~ |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што гледам во земјава има 2,1 милион експерти кои точно знаат зошто проектот е добар и зошто нечини...Да биде вицот поголем истите „експерти„ по некоја случајност ако се приврзаници на владата сметат дека проектот е издржан во спротивно нечини...Затоа мене повеќе ме интересира мислењето на оние неутралните (ако има такви во државата)... А највицкасти се оние кои го штитат плоштадот ,демек ако се гради ќе ни се нарушил идентитетот, според мене ако идентитетот ни е неколку илјади квадратни метри плочка и кругче со трева во средината , слободно нека го рушат... Навистина не ми е јасно што штитат тие луѓе...
Ќе било пренатрупано , ако ви е пренатрупано слободно прошетајте се до Загреб и видете како изгледа нивниот центар па сепак градот се смета за еден од поубавите на овие простори.... Мене лично не ми се по ќејф сите објекти, но подобро да се изгради нешто одколку вака ПОЛЕ кое подсеќа на вечна ТРАНЗИЦИЈА на еден народ без култура и идентитет... |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па како мислиш ти , единственото оружје во раката на Б.Ц. досега одлично функционираше... |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како ги пресмета тие 10% објасни ми те молам... Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:33 |
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одма ќе ти објаснам-колку проценти се 200 милиони од 2 милијарди? Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:33 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Внеси реплика | страница <1 2526272829 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |