IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 229>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 12:59
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

јас баш сакам градов да ми е романтичен и сексиљубов.

Околу романтичарството изненадување тоа некако секој сам може да си среди да му е романтично, ама за околу сексоста колај бива, лесно може да се решинамигнувањеПа може да се предложи да се прошири проектот со оној делот- во кој уживале   Французите (Парижаните) Пигал, а не  е лошо да се прекопираат и она ’’ црвените улици’’ на Амстердам. Тогаш сите ќе бидат задоволни.голема%20насмевка
голема%20насмевка
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 13:04
Ех мамамд, кај отиде ти, ме изненади.тага
Јас алудирав на стилот-столпчиња и облини, демек се нашалив малку на сметка на чичко Фројд..а кај отиде ти, жалосно.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 13:13

Ех мамамд, кај отиде ти, ме изненади.тага
Јас алудирав на стилот-столпчиња и облини, демек се нашалив малку на сметка на чичко Фројд..а кај отиде ти, жалосно.

Па не мислев јас личноизненадување
Нели е во тек законот за легализација на проституцијата (види во подфорумот Право), па така да одиме со еден трошок. Да средиме да не мора пак да прекопуваме.голема%20насмевка
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 13:27
..abe,dedo mi velese..se sto se gradi e dobro...mozebi i zatoa si umre covekot..no drugo jas ke kazam...ne sum protiv gradba,no dali bas sega toa e najpotrebno i najisplatlivo?toa e ona sto me tera da mislam deka e promasena rabota .
dzabe ti e mermer koga do toj mermer ke treba so cizmi da dojdes,a potoa normalno stiklata da ja obleces.pristapot do tie objekti e nikakov..poln so ezera ,dupki noga da sines..izvitopereni kocki ili ivicnjaci..partal..i oddednas vo rajot..nekako ne biva..

a,da...za spomenicite..
aj za vojvodite,taka i taka,tesko nekoj da gi zameni,ama  ne mora da se davaat tolku pari za konjite..podobro da se menjame,barem za toa ne biva..neka ne javaat barem na plostadot.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 13:35
Originally posted by Arh Arh напиша:

Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Еве ги ефектите на ова,биста на Џемо балистот во центарот на гостивар бара некој од албанците.А ќе има уште,и џамија ќе ви направат на плоштад а може и од некој од учките биста да кренат.Па шетај те се тогаш со гордост

а демек еве ги ефектите од проектот?..А скендербег од кој проект беше, и да не галамеше вака по форуми исто за него?..ахаххааха
таму ви цвика да пишувате...
ех да сум ја ...

Галамев и викав,и ден денес велам дека на албанците не треба да да им се дозволи да ставаат такви нешта.
И да целта токму беше еве ги ефектите на проектот.Затоа што сега и албанците ќе градат сакале вие ,,патриотите,, или не-оти сигурен сум дека ниеден од вас нема да излезе на протест против џамијата или некој споменик на балиста-вие сила можете само на студенти да покажувате...

Изменето од fiks - 11.Февруари.2010 во 13:43
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 13:53

Мене ме интересира една работа: дали е можно тоа- на сите што се против проектот Скопје 2014 навистина не им се допаѓа идниот изглед на градов?збунетостНели е малку апсурдно-баш цел табор на СДСМ-овци да има ист вкус?Нели е малку невозможно баш на сите тие да не им се допаѓа ниту еден елемент?

Не туку проектов има толку негативни елементи што има за секого причина да е против-естетски,економски и т.н.Едино све им е рамно на вмровците-нив и убаво им е и не им е скапо-ако треба и вреќа сол ќе изедат за инает само...
И кој СДСх?Сите што сме против сме СДС

Се знае како треба да изгледа метропола. Ако веќе има пари за тоа, зошто не сакате да видите каде се трошат?

Како треба да изгледа метрополата?Како лас вегас?собрани градби од цел свет во едно местоИмало пари за тоаизгледа го пропушти ти делот за задолжувањето од 200 милиони...

Или пак, навистина сте толку загрижени баш за тие 200 милионалакомост? Баш тие пари-ќе ги затнеа сите дупки во државава?

Немаше може да ги затнат сите дупки ама од толку милиони еден да појдеше за народот ќе видевме некој аир,зошто од ова на никој и за ништо нема да му помогне...

ма%20ајдеНе ви се допаѓа прогресот на владата, тоа е тоа.

Да тоа е тоа-ние сме всушност исплашени да не почнат да ,,прогресираат,,многу па да тргне државава-пошто сме нели комуњарско-есдесовско-соросоидни прадавници и сакаме да стагнира напредокот на државава
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 14:01
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Originally posted by mileg mileg напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

сигурна ли си дека го воскреснаа затоа што сакаат или го воскреснаа само поради политички маркетинг ? намигнување .......... ќе кажам само вака  ......... најголема брука и срамота за МПЦ што дозволи да потпадне под партиско влијание и што дозволија поделби на добри и лоши верници според партиската припадност ......... повеќе на ПП ... доколку сакаш ...........
Maррале вие ништо не сте разбрале ништо од проектот:Маршале овој проект е за да го докажаме нашиот идентитет,а доколку сакаш да ни го сменат идентитетот(според вас)не мора споменици.Треба да се гледаат малку реално работите.Оваа е направено според утврден план во 20005 год од советот на град Скопје.Оваа е најголемиот наш проект.
Кој идентитет го бараш жити се од тие ново проектирани градби...? Уште пирамида, римски колосеум и кинески зид фали да биде цело е кога има се... Грчко римски градби ни се потребни, за да докажуваме дека имаме идентитет? Куполи и слично ни треба за да докажеме дека имаме идентитет... Па сите тие градби наведени во тој проект се тешки плагијати на нешто што веќе постои... неверодостојни копии...Секоја чест за Офицерскиот дом и стариот Театар.... Тоа е убаво... Ама 20 споменици на плоштад, Триумфална капија? Дај молим те.... Баш ме чуди што не ископаа и некој канал па и гондоли да донесат....Ама како што тргнала канализацијава во Скопје, набрзо ќе добиеме канали... Ама канали од фекалии... Е после ќе си пловиме по нив, како најголема туристичка атракција....Е дури тогаш ќе можеме да си го покажеме идентитетот и да бидеме во една работа автентични...

Потполно се согласувам.Само да додадам на правите Македонци не им требаат споменици за да си го знаат својот идентитет.Јас сум Македонец,и дедоми бил,и децата мој ќе бидат Македонци без разлика чија биста ќе стои на плоштад јас си го знам идентитетот.Нема што да му докажувам на другите кој сум и дали Алекса е Македонец,за мене секогаш бил и ќе биде сеедно дали грците ќе ги крстат пола аеродромите во Филип или Александар.

Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 14:14
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 14:14

Мене ме интересира една работа: дали е можно тоа- на сите што се против проектот Скопје 2014 навистина не им се допаѓа идниот изглед на градов?Нели е малку невозможно баш на сите тие да не им се допаѓа ниту еден елемент?

Единствен објект што ми се допаѓа е Филхармонијата, која за жал ќе биде скриена од грдосиите покрај Вардар .
Од спомениците ми се допаѓа до негде Карпош, има некоја динамика, мада можело и без коњ но добро.

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 14:35
...proektot e izraboten vo sorabotka so turskata Binjapi holding,a na makedonskiot pazar e vlezen preku TAV...
SeЌerzad e glavniot arhitekt i e poznata po svoite proekti vo Dubai i Tuska ...
e sega Vi e pojasno nesto ili...????
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 15:47
Да земат прво да го исчистат градот од ѓубре и да пополнат дупките на улиците и да модернизираат јавниот транспорт.
Амбизиозни проекти на несредена инфраструктура.
Тоа ти е исто ко небањат, смрдиш на пот на 5км а битно си ставил скуп парфем. Ефект-уште повише ќе смрдиш.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 16:47
Ајдеее, и Скопје 2014 на Уставен суд, згрешена била процедурата.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 17:33
Originally posted by да          бе да бе напиша:

ете сурпраjs

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=57607

Долгонајавуваниот војсководец на коњ, нема да го завземе и центарот на Скопје. Наместо Александар Македонски , Владата одлучила на плоштадот да стоел неговиот татко Филип 2. Ова го тврди невладината Плоштад Слобода.

нема да има споменик на александар македонски туку на филип 2 и дека тој ќе биде претставен со своето семејство заедно со четири горди македонки кои ги спремаат своите синови да бидат воини. Тоа покажува прво за културата која сакаат да ја покажат, дека е милитаристичка. Каде не само мажите се прикажани акко воини туку и жените се претставени како горди мајки родилки на идните воини за македонија.

што значи: Ова го тврди невладината Плоштад Слобода

акко - што значи - и каj нас има АКО ама значи друго нешто

Македониа со мало М ли се пишува веке?

слаб 2
so edna rechenica ,, celata arhitektura vo Skopje e od nekoj koj vo nekoe vreme bil okupator,, dali vo otomanskiot period ili vo Srpskiot ili vo SFRJ edinstveno so ovoj chin na promena na konjanicite na avtentichnoto mesto na koe nekogash stoele Kralj Petar i Kralj Aleksandar se pravi vidliv FALSIFIKAT na avtentichnost  .no poznato e deka makedoncheto dushichkata si ja hrani so tudja golemina i se kiti so tudji perja kako so antikata taka i vo ponovo vremeлажго
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 17:38
~,,~A Burmali Dzamija ce se gradi pred
albancite ste nemocni eve denes i spomenik na balistot Dzemo najavija vo gostivar tie od koi dens ste okupirani toa e ok.  e more moreeeee makedonchija црвенеење~,,~

Престани да употребуваш навредливи квалификации за албанците.

Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 17:42
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 17:53

мене ме интересира зошто на  секој кој има поинакво размислување од оние кои од “ петни  жили “ се трудат да е оправдаат НЕОПРАВДАНОСТА од еден таков ступиден проект како актулниот , веднаш му се лепи етикета дека е припадник на опозициската партија ? ........ до таму ли е отидена работата па право на дискусија и свое размислување имаат само партиски определените ? ......

ќе земам за слобода да кажам дека бруката наречена “ проект “ не е брука само поради планираните пари кои треба да се потрошат и тоа во време на светска економска криза и во време кога сме презадолжени , во време кога се земаат кредити и издаваат државни обврзници на секои два месеци само за да се подмират платите на буџетарите , туку претставува своевидна брука која во  стресно време и скоро никакви меѓунационални односи меѓу двете најголеми етнички заедници внесува уште оголеми недоразбирања и тензии ( немој некој да каже дека им верува на коалиционите партнери дека во државава е се ’ о . к .  на тоа поле зошто навистина ќе изгледа и јадно и смешно ) , со тенденција да се создадат тензии и онаму каде досега немаше а тоа се тензии помеѓу двете конфесии ......... а повод и причина за такво нешто ќе има доколку не се откажат на време од сето она кое ќе доведе до несакани нешта и во време кога и меѓународни фактори предупредуваат дека РМ лесно би можела да се најде во времето од 2001 - та доколку надлежните не се фокусираат на изнаоѓање на решение во спорот со грција и влез на РМ во нато и отпочнување на пристапни преговори со еу .......... зошто , на крајот на краиштата , тоа беше ориентацијата на огромното мнозинство граѓани  а не конфликти , поделби , рушувања и стравови ......... како што изгледа , позадината на овој “ проект “ е токму тоа ......... одвлечкување на вниманието на јавноста од нешто друго ........... а доколку позадината е она што ме плаши , воопшто не би се гордеел и посакувал скопје да биде “ романтичен и секси “ како што го замислуваат “ творците , визионерите и приврзаниците “ ........... зошто онака како е замислено , воопшто не е ни романтично ни секси туку е кичерско сељачки нападно и грдо  ............

и на крај , ќе испадне како што кажа Глен а во врска со “ сексуалноста и романтиката “

“ Тоа ти е исто ко небањат, смрдиш на пот на 5км а битно си ставил скуп парфем. Ефект-уште повише ќе смрдиш. “

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.