IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што е Адвентистичката црква?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е Адвентистичката црква?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 39>
Автор
Порака
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2010 во 14:38

Dejstvuvajte odlucno vo verata.-     Gledajte vo Isusa, upatuvajki tifki molitvi vo vera,potpirajki se na Negovata sila , bez razlika dali se manifestiraat custva ili ne.
     Odete pravo napred kako da sekoja molitva e dojdena do Bozjiot prestol i odgovorena od Onoj cii vetuvanja nikogas ne izostanuvaat..
     Odete napred peejki mu na Gospod vo svoeto srce, duri koga ste pritisnati so custvo na tezina i taga. Svetlinata ke dojde, radosta ke bide nasa, a maglata i oblacite ke se razotidat. I nie ke prejdeme od potisnuvackata sila na senkata i temninata vo jasnata sonceva svetlina na Negovata prisutnost.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 13:42

Verata e dokaz na hristijanstvoto.- Koga ke primis pomos i uteha, pej pesna na blagodarnost na Boga. Razgovaraj so Boga. Taka ke stanes Bozji prijatel. Ke se potpiras na Nego. Ke sterknes vera koja ke veruva bez razlika dali taka se custvuvas ili ne.
      Zapomni deka custvoto ne e dokaz deka si hristijanin. Implicintnata vera vo Boga pokazuva deka si Negovo dete.
      Imaj doverba vo Boga. Toj nikogas nema da te razocara.
      Toj veli:"Nema da ve ostavam bez uteha; ke dojdam kaj vas.Uste malku i svetot veke nema da Me gleda, vie ke Me vidite; bidejki Jas ziveam, i vie ke ziveete"[Jovan 14. 18,19]. Nie ne go gledame Hristos licno. Go gledame so vera. Neka verata se fati za Negovoto vetuvanje. Taka Enoh odel so Boga.

Verata e realnost.- Mojsej ne samo sto razmisluval za Boga, toj go videl. Bog bil postojana vizija pred nego. Toj nikogas ne go gubel od pogled Negovoto lice.
        Za Mojsej verata ne bila negoduvanje ; taa bila realnost. Toj veruval deka Bog licno go vodi vo negoviot zivot; i vo site detali Go priznaval. Za sila da gi podnese site iskusenija, toj se nadeval na Nego.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 12:44

Verata pravi razlika.- Verata e medium preku koja vistinata ili zabludata naogaat zivealiste vo umot. So istiot cin umot ja prifaka vistinata ili zabludata, no pravi odlucuvacka razlika dali veruvame vo Bozjata Rec, ili kazuvanjeto na lugeto.
     Koga Hristos se otkril na Pavle i toj svatil deka go progonuval Isus vo licnosta na Negovite svetii, ja prifatil vistinata kakva sto e vi Isusa.
     Preobrazuvackata sila se manifestira na umot i karakterot, i toj stanal nov covek vo Hrista Isusa. Toj taka ja primil vistinata tolku celosno, taka sto nitu zemjata, nitu pekolot ne mozele da ja raznisaat negovata vera

Verata e posilen osvojuvac od smrta. Ako bolniot moze da se navede da go nasoci svojot pogled kon Mokniot Isceluvac, ke vidime prekrasni rezultati. Taa ke donese zivot na teloto i dusata.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
LoveHim Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Февруари.2010
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LoveHim Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 15:04
Како прво, не сум адвентист но го сакам Бога, и сакам да учам што кажува Тој. Многу е чудно тоа што сите се христијани по име а Библијата ја сметаат за нешто туѓо, како нешто да е од некоја секта. Како може да верувате во Бога, а не им верувате на зборовите кои ги кажал Тој. Зарем тие денес кои само се нарекуваат христијани имаа друг Господ, освен Исус Христос и тоа распнатиоит, значи кажуваат дека се Христови, а зборовите што ги кажал Исус, не ги слушаат, и уште велат дека не се негови зборови. Ако некој сака да разбере нека ја чита Библијата, а не да пишува од тоа што му го кажал дедо му, баба му... Како што вели Господ, читајте па ќе дознаете дали писмото е од Бога.
И патем за тие што велат дека сабота била само во стариот завет. Нели посланијата се пишувани после вознесувањето на Христа, и се во новиот завет? Секако дека се. Еве ќе ви дадам само еден стих МНОГУ ЈАСЕН И ГЛАСЕН:
ЕВРЕИТЕ 4:9 „НО, ЗА НАРОДОТ БОЖЈИ СЕ УШТЕ ОСТАНУВА САБОТНАТА ПОЧИНКА.“
Ако некој од вас се смета за Божјо дете нека го слуша Бога, а не стрико му и стрина му.
Да не сака сега некој да праша и да рече:
Да ама саботата е само за евреите. Еве и за тоа одговор.
МАРКО 2:27 „САБОТАТА Е СОЗДАДЕДА ЗА ЧОВЕКОТ...“
Овде јасно се кажува дека САБОТАТА е создадена за човекот, е не само за евреите. И уште нешто за крај.
2 Петар 3:14-16 „ Затоа, возљубени, додека го очекувате ова, погрижете се Тој да ве најде чисти и непорочни во мир. А долготрпеливоста на нашиот Господ сметајте ја како спасение, како што и нашиот возљубен брат Павле ви напишал, според дадената му мудрост; како што и во сите свои писма зборува за ова; во нив има некои тешко разбирливи нешта, КОИ НЕУЧЕНИТЕ И НЕУТВРДЕНИТЕ ГИ ИЗОПАЧУВААТ, КАКО И ДРУГИТЕ ПИСМА, ЗА СВОЈА ПОГИБЕЛ.“
Јован: 7:17 Ако некој сака да ја исполнува Неговата волја, ќе знае дали е ова учење од Бога, или зборувам Сам од Себе.
1 Коринтјани: 11:16 Но ако некој мисли да се препира ние немаме таков обичај, ниту Божјите цркви.
1 Тимотеј 6:3-5 „Ако некој поучува инаку и не ги следи здравите зборови на нашиот Господ Исус Христос и на науката на побожноста, тој е надуен и не знае ништо, туку боледува од желба за распрашувања и препирки од кои произлегуваат: зависта, расправиите, хулењата, лукавите сомневања...“
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 15:06
Shto e adventisticka crkva ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 23:05
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Hristijanska Crkva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 23:16
Site crkvi velat deka se hristijanski ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 23:19

Site crkvi velat deka se hristijanski ....

A ti sto mislis za toa?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 12:42

"Адвентисти..."

Библијата зборува за човечката историја: за падот во грев, за Божјата љубов кон човекот, за Исусовата жртва на крстот, за принципите според кои човекот треба да живее, за Божјето решение за проблемот на страдањата и смртта...; и сите тие теми својата кулминација ја постигнуваат во најважниот настан пред кој стои планетата Земја - Второто Христово доаѓање.

Кога, по воскресението од мртвите, Исус се вознел назад кон Божјиот престол, Tој заминал со ветувањето: „ПАК ЌЕ ДОЈДАМ!“

Христијаните низ сите векови (но, и Божјите луѓе пред нив) живееле со надеж и исчекување на тој ден. Тоа е ден кога ќе биде ставен крај на злото и ќе се исполнат зборовите на толку посакуваното ветување: " и ќе ја избрише Бог секоја солза од очите нивни, и смрт нема да има веќе; ни плач, ни пискот, ниту болка нема да има веќе, бидејќи поранешното (стариот свет) помина.” (Откровение 21,4)

При своето второ доаѓање Христос ќе им ја даде ветената награда, која ја обезбедил со својата смрт на крстот, на сите кои низ историјата Го прифатиле за свој Спасител и своите животи ги ускладиле со неговите заповеди.

Воскресение од мртвите, вечен живот на обновената Земја - тоа е платата што ќе ја добијат! „Зашто самиот Господ... ќе слезе од небото и мртвите во Христа ќе воскреснат прво. Потоа ние живите, ние кои останавме, ќе бидеме земени заедно со нив на облаците, во воздух, во пресрет на Господа; и така засекогаш ќе бидеме со Господа“. Исус рекол: „Јас сум Воскресението и Животот, кој верува во Мене и да умре - ќе живее“, „А ова е волјата на Оној кој ме пратил: да не изгубам ништо од се што ми дал, туку ДА ГО ВОСКРЕСНАМ ВО ПОСЛЕДНИОТ ДЕН“. (1. Солунјаните 4,16-17; Јован 11,25; 6,39)

Без овој настан христијанството не би било ништо повеќе од само уште една филозофија на светов. Но, не! Уште од почетокот Бог имал намера човекот да живее вечно. А сега тој план, еднаш нарушен со Адамовиот грев, конечно ќе стане стварност, за сите оние кои застанале на Божјата страна, за сите кои го прифатиле тоа немерливо богатство платено со крвта на Божјиот син, за сите кои го прифатиле дарот на вечниот живот преку Исуса Христа.

Изразот „Адвентисти“ ја отсликува нашата огнена увереност во блискоста на тој величенствен настан - Христово второ доаѓање (advent).

Таа увереност секојдневно се потврдува и засилува со настаните кои се случуваат во светот, а се претскажани од самиот Исус како знаци кои го највуваат неговото доаѓање.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 12:47
Originally posted by LoveHim LoveHim напиша:

Како прво, не сум адвентист но го сакам Бога, и сакам да учам што кажува Тој. Многу е чудно тоа што сите се христијани по име а Библијата ја сметаат за нешто туѓо, како нешто да е од некоја секта. Како може да верувате во Бога, а не им верувате на зборовите кои ги кажал Тој. Зарем тие денес кои само се нарекуваат христијани имаа друг Господ, освен Исус Христос и тоа распнатиоит, значи кажуваат дека се Христови, а зборовите што ги кажал Исус, не ги слушаат, и уште велат дека не се негови зборови. Ако некој сака да разбере нека ја чита Библијата, а не да пишува од тоа што му го кажал дедо му, баба му... Како што вели Господ, читајте па ќе дознаете дали писмото е од Бога.
И патем за тие што велат дека сабота била само во стариот завет. Нели посланијата се пишувани после вознесувањето на Христа, и се во новиот завет? Секако дека се. Еве ќе ви дадам само еден стих МНОГУ ЈАСЕН И ГЛАСЕН:
ЕВРЕИТЕ 4:9 „НО, ЗА НАРОДОТ БОЖЈИ СЕ УШТЕ ОСТАНУВА САБОТНАТА ПОЧИНКА.“
Ако некој од вас се смета за Божјо дете нека го слуша Бога, а не стрико му и стрина му.
Да не сака сега некој да праша и да рече:
Да ама саботата е само за евреите. Еве и за тоа одговор.
Овде јасно се кажува дека САБОТАТА е создадена за човекот, е не само за евреите. И уште нешто за крај.
2 Петар 3:14-16 „ Затоа, возљубени, додека го очекувате ова, погрижете се Тој да ве најде чисти и непорочни во мир. А долготрпеливоста на нашиот Господ сметајте ја како спасение, како што и нашиот возљубен брат Павле ви напишал, според дадената му мудрост; како што и во сите свои писма зборува за ова; во нив има некои тешко разбирливи нешта, КОИ НЕУЧЕНИТЕ И НЕУТВРДЕНИТЕ ГИ ИЗОПАЧУВААТ, КАКО И ДРУГИТЕ ПИСМА, ЗА СВОЈА ПОГИБЕЛ.“
Јован: 7:17 Ако некој сака да ја исполнува Неговата волја, ќе знае дали е ова учење од Бога, или зборувам Сам од Себе.
1 Коринтјани: 11:16 Но ако некој мисли да се препира ние немаме таков обичај, ниту Божјите цркви.
1 Тимотеј 6:3-5 „Ако некој поучува инаку и не ги следи здравите зборови на нашиот Господ Исус Христос и на науката на побожноста, тој е надуен и не знае ништо, туку боледува од желба за распрашувања и препирки од кои произлегуваат: зависта, расправиите, хулењата, лукавите сомневања...“

Iako ne si Adventista, moram da ti priznam deka mnogu dobro si go razbral toa sto e napisano vo Biblijata.
Mu blagodaram na Boga sto ti go otvoril srceto i umot da ja razberes vistinata.

Mnogu pozdrav od mene, Gospod neka te blagoslovi.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 12:57

Sekojdnevno praktikuvanje na verata.- Naogam deka moram da se boram vo dobra borba na vera sekoj den.
       Moram da ja praktikuvam seta svoja vera i da ne se potpiram na custva; mora da dejstvuvam kako da znam deka Gospod me slusal, i ke mi odgovori i ke me blagoslovi.
        Verata ne e sreken nalet na custva; taa ednostavno go drzi Boga za Negoviot zbor veruvajki deka Toj ke gi ispolni Svoite vetuvanja zatoa sto rekol deka ke gi ispolni.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 14:12
Originally posted by Blagoj_s Blagoj_s напиша:

"Адвентисти..."

Библијата зборува за човечката историја: за падот во грев, за Божјата љубов кон човекот, за Исусовата жртва на крстот, за принципите според кои човекот треба да живее, за Божјето решение за проблемот на страдањата и смртта...; и сите тие теми својата кулминација ја постигнуваат во најважниот настан пред кој стои планетата Земја - Второто Христово доаѓање.

Кога, по воскресението од мртвите, Исус се вознел назад кон Божјиот престол, Tој заминал со ветувањето: „ПАК ЌЕ ДОЈДАМ!“

Христијаните низ сите векови (но, и Божјите луѓе пред нив) живееле со надеж и исчекување на тој ден. Тоа е ден кога ќе биде ставен крај на злото и ќе се исполнат зборовите на толку посакуваното ветување: " и ќе ја избрише Бог секоја солза од очите нивни, и смрт нема да има веќе; ни плач, ни пискот, ниту болка нема да има веќе, бидејќи поранешното (стариот свет) помина.” (Откровение 21,4)

При своето второ доаѓање Христос ќе им ја даде ветената награда, која ја обезбедил со својата смрт на крстот, на сите кои низ историјата Го прифатиле за свој Спасител и своите животи ги ускладиле со неговите заповеди.

Воскресение од мртвите, вечен живот на обновената Земја - тоа е платата што ќе ја добијат! „Зашто самиот Господ... ќе слезе од небото и мртвите во Христа ќе воскреснат прво. Потоа ние живите, ние кои останавме, ќе бидеме земени заедно со нив на облаците, во воздух, во пресрет на Господа; и така засекогаш ќе бидеме со Господа“. Исус рекол: „Јас сум Воскресението и Животот, кој верува во Мене и да умре - ќе живее“, „А ова е волјата на Оној кој ме пратил: да не изгубам ништо од се што ми дал, туку ДА ГО ВОСКРЕСНАМ ВО ПОСЛЕДНИОТ ДЕН“. (1. Солунјаните 4,16-17; Јован 11,25; 6,39)

Без овој настан христијанството не би било ништо повеќе од само уште една филозофија на светов. Но, не! Уште од почетокот Бог имал намера човекот да живее вечно. А сега тој план, еднаш нарушен со Адамовиот грев, конечно ќе стане стварност, за сите оние кои застанале на Божјата страна, за сите кои го прифатиле тоа немерливо богатство платено со крвта на Божјиот син, за сите кои го прифатиле дарот на вечниот живот преку Исуса Христа.

Изразот „Адвентисти“ ја отсликува нашата огнена увереност во блискоста на тој величенствен настан - Христово второ доаѓање (advent).

Таа увереност секојдневно се потврдува и засилува со настаните кои се случуваат во светот, а се претскажани од самиот Исус како знаци кои го највуваат неговото доаѓање.

Vo red, no, neli site hristijani veruvaat vo povtorno doadjanje na Hrista ... ???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 16:48

LoveHim, dobredojde na forumot Veroispoved.

Potpolno se slozhivam so kazhanovo:

Зарем тие денес кои само се нарекуваат христијани имаа друг Господ, освен Исус Христос и тоа распнатиоит, значи кажуваат дека се Христови, а зборовите што ги кажал Исус, не ги слушаат, и уште велат дека не се негови зборови.

Potoa citirash:

Овде јасно се кажува дека САБОТАТА е создадена за човекот, е не само за евреите.

Izvaden pasus, kako ovoj, bez da se citira kompletniot iskaz mozhe da navede na sosem drugo tolkuvanje.

Imeno ako se citira shto tochno rekol Isus, toa bi bilo:

Sabotata e sozdadena za chovekot, a ne chovekot za sabotata. Pa taka, sinot chovechki e gospodar na sabotata."
Marko 2:27-28

A toa e vekje neshto sosem sprotivno od onoa shto sakash da go potencirash so svojot komentar. Ushte ako se zeme vo obzir vo kakva prilika e kazhano i koi primeri (sobiranjeto drva i hrana vo sabota) se koristeni za da se pokazhi deka odmorot mu e daden na koristenje na choveka, a chovekot ne mu e daden na koristenje na odmorot, togash stanuva jasno shto veli Isus.

Dobro e shto velish deka go sakash Boga i deka sakash da uchish sto kazhuva toj. Isto taka, zabeleshakata oti mnogumina ja chitaat Biblijata, a razlichno ja tolkuvaat ti e potpolno na mesto. Za zhal, mnogumina gi chitaat Isusovite zborovi, no malkumina gi razbiraat. Znaejki deka samo pishuvaniot zbor ne mozhe da ja prenese mudrosta i deka toj podlezhi na korumpiranje so prepishuvanje i pogreshno tolkuvanje, toj ne pishuvashe, tuku svoeto uchenje go prenesuvashe usno.

Изменето од Messenger - 12.Февруари.2010 во 16:48
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
LoveHim Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Февруари.2010
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LoveHim Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 19:37
Те подржувам Messenger за тоа што го кажа, немам никакава намера да правам нешто за да ги отргнам љуѓето од Бога, туку спротивното, да повторам нешто од тоа што го кажал Бог, така да, ако биде волја Божја, некои да послушаат и да почнат да си ја читаат Библијата. Не треба да ја бараме црквата каде што се кажува вистината, туку да ја најдеме вистината па потоа црквата. Еве нешто кратко што го прочитав некаде на нет, и многу вистинито:
„Одењето во црква ќе ве направи христијани, исто колку што седењето во гаража ќе ве направи автомобил.“
Ова е многу поучно затоа што денес љуѓето мислат дека ако во некоја црква има многу љуѓе, и ако и тие се со таа мнозина, сигурно ќе бидат спасени, а забораат дека ќе бидиме судени а и спасени секој посебно, впрочем како што вели Господ, дека гревот од татакото нема да го понесе синот, и гревот на синот нема да го понесе таткото, па од тука излегува и дека ниту синот не може да го спаси татка си, ниту татко му синот, туку секој ќе биде спасен посебно. Делата на другите не можат ни да не осудат нас, ниту да не спасат, а нашите можат.
Пораката ми беше едноставна. Не гледајте однадвор на бројноста и силата на народот кои одат во црква, мислејќи дека ќе го купат Бога со седење во црква, со некакви подароци, како да има Господ потреба од тоа. Бог вели: милост и правда барајте. Затоа ве молам, не потценувајте го тоа што е малку по број и слабо на сила, затоа што ништо не е заборавено пред Бога. И Господ Исус Христос во очите на љуѓето изгледаше малечок и бесилен, но Тој беше и сеуште е Син Божји. Затоа оставете ги тие што зборуваат за Бога, другото оставете го на Бога, а и самиот Исус рекол:
Матеј: 15:13 А Тој одговори и рече: „Секоја садница, што не ја насадил Мојот небесен Татко, ќе биде откорната.
Никој не може да го сака на Бога на погрешен начин.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.