|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 229> |
Автор | ||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Околу романтичарството тоа некако секој сам може да си среди да му е романтично, ама за околу сексоста колај бива, лесно може да се решиПа може да се предложи да се прошири проектот со оној делот- во кој уживале Французите (Парижаните) Пигал, а не е лошо да се прекопираат и она ’’ црвените улици’’ на Амстердам. Тогаш сите ќе бидат задоволни. |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ех мамамд, кај отиде ти, ме изненади.
Јас алудирав на стилот-столпчиња и облини, демек се нашалив малку на сметка на чичко Фројд..а кај отиде ти, жалосно. |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па не мислев јас лично Нели е во тек законот за легализација на проституцијата (види во подфорумот Право), па така да одиме со еден трошок. Да средиме да не мора пак да прекопуваме. |
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..abe,dedo mi velese..se sto se gradi e dobro...mozebi i zatoa si umre covekot..no drugo jas ke kazam...ne sum protiv gradba,no dali bas sega toa e najpotrebno i najisplatlivo?toa e ona sto me tera da mislam deka e promasena rabota .
dzabe ti e mermer koga do toj mermer ke treba so cizmi da dojdes,a potoa normalno stiklata da ja obleces.pristapot do tie objekti e nikakov..poln so ezera ,dupki noga da sines..izvitopereni kocki ili ivicnjaci..partal..i oddednas vo rajot..nekako ne biva..
a,da...za spomenicite..
aj za vojvodite,taka i taka,tesko nekoj da gi zameni,ama ne mora da se davaat tolku pari za konjite..podobro da se menjame,barem za toa ne biva..neka ne javaat barem na plostadot.
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Галамев и викав,и ден денес велам дека на албанците не треба да да им се дозволи да ставаат такви нешта. И да целта токму беше еве ги ефектите на проектот.Затоа што сега и албанците ќе градат сакале вие ,,патриотите,, или не-оти сигурен сум дека ниеден од вас нема да излезе на протест против џамијата или некој споменик на балиста-вие сила можете само на студенти да покажувате... Изменето од fiks - 11.Февруари.2010 во 13:43 |
||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не туку проектов има толку негативни елементи што има за секого причина да е против-естетски,економски и т.н.Едино све им е рамно на вмровците-нив и убаво им е и не им е скапо-ако треба и вреќа сол ќе изедат за инает само... И кој СДСх?Сите што сме против сме СДС
Како треба да изгледа метрополата?Како лас вегас?собрани градби од цел свет во едно местоИмало пари за тоаизгледа го пропушти ти делот за задолжувањето од 200 милиони...
Немаше може да ги затнат сите дупки ама од толку милиони еден да појдеше за народот ќе видевме некој аир,зошто од ова на никој и за ништо нема да му помогне...
Да тоа е тоа-ние сме всушност исплашени да не почнат да ,,прогресираат,,многу па да тргне државава-пошто сме нели комуњарско-есдесовско-соросоидни прадавници и сакаме да стагнира напредокот на државава |
||||
|
||||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Потполно се согласувам.Само да додадам на правите Македонци не им требаат споменици за да си го знаат својот идентитет.Јас сум Македонец,и дедоми бил,и децата мој ќе бидат Македонци без разлика чија биста ќе стои на плоштад јас си го знам идентитетот.Нема што да му докажувам на другите кој сум и дали Алекса е Македонец,за мене секогаш бил и ќе биде сеедно дали грците ќе ги крстат пола аеродромите во Филип или Александар. Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 14:14 |
||||
|
||||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Единствен објект што ми се допаѓа е Филхармонијата, која за жал ќе биде скриена од грдосиите покрај Вардар . Од спомениците ми се допаѓа до негде Карпош, има некоја динамика, мада можело и без коњ но добро. |
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...proektot e izraboten vo sorabotka so turskata Binjapi holding,a na makedonskiot pazar e vlezen preku TAV...
SeЌerzad e glavniot arhitekt i e poznata po svoite proekti vo Dubai i Tuska ...
e sega Vi e pojasno nesto ili...????
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да земат прво да го исчистат градот од ѓубре и да пополнат дупките на улиците и да модернизираат јавниот транспорт.
Амбизиозни проекти на несредена инфраструктура.
Тоа ти е исто ко небањат, смрдиш на пот на 5км а битно си ставил скуп парфем. Ефект-уште повише ќе смрдиш.
|
||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ајдеее, и Скопје 2014 на Уставен суд, згрешена била процедурата.
|
||||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
~,,~A Burmali Dzamija ce se gradi pred
albancite ste nemocni eve denes i spomenik na balistot Dzemo najavija vo gostivar tie od koi dens ste okupirani toa e ok. e more moreeeee makedonchija ~,,~ Престани да употребуваш навредливи квалификации за албанците. Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 17:42 |
||||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
мене ме интересира зошто на секој кој има поинакво размислување од оние кои од “ петни жили “ се трудат да е оправдаат НЕОПРАВДАНОСТА од еден таков ступиден проект како актулниот , веднаш му се лепи етикета дека е припадник на опозициската партија ? ........ до таму ли е отидена работата па право на дискусија и свое размислување имаат само партиски определените ? ...... ќе земам за слобода да кажам дека бруката наречена “ проект “ не е брука само поради планираните пари кои треба да се потрошат и тоа во време на светска економска криза и во време кога сме презадолжени , во време кога се земаат кредити и издаваат државни обврзници на секои два месеци само за да се подмират платите на буџетарите , туку претставува своевидна брука која во стресно време и скоро никакви меѓунационални односи меѓу двете најголеми етнички заедници внесува уште оголеми недоразбирања и тензии ( немој некој да каже дека им верува на коалиционите партнери дека во државава е се ’ о . к . на тоа поле зошто навистина ќе изгледа и јадно и смешно ) , со тенденција да се создадат тензии и онаму каде досега немаше а тоа се тензии помеѓу двете конфесии ......... а повод и причина за такво нешто ќе има доколку не се откажат на време од сето она кое ќе доведе до несакани нешта и во време кога и меѓународни фактори предупредуваат дека РМ лесно би можела да се најде во времето од 2001 - та доколку надлежните не се фокусираат на изнаоѓање на решение во спорот со грција и влез на РМ во нато и отпочнување на пристапни преговори со еу .......... зошто , на крајот на краиштата , тоа беше ориентацијата на огромното мнозинство граѓани а не конфликти , поделби , рушувања и стравови ......... како што изгледа , позадината на овој “ проект “ е токму тоа ......... одвлечкување на вниманието на јавноста од нешто друго ........... а доколку позадината е она што ме плаши , воопшто не би се гордеел и посакувал скопје да биде “ романтичен и секси “ како што го замислуваат “ творците , визионерите и приврзаниците “ ........... зошто онака како е замислено , воопшто не е ни романтично ни секси туку е кичерско сељачки нападно и грдо ............ и на крај , ќе испадне како што кажа Глен а во врска со “ сексуалноста и романтиката “
“ Тоа ти е исто ко небањат, смрдиш на пот на 5км а битно си ставил скуп парфем. Ефект-уште повише ќе смрдиш. “ |
||||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |