|
Македонизам versus Бугаризам, историско филозовски |
Внеси реплика | страница <1 678910 22> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ти реков, повели во темата за Историските погледи на црковните прашања, па види таму дали е така или сосема е различно. Во времето на Охридската Црква, Бугарската Црква е веќе само епархија на Царигадската Црква. |
||
leoglas75
Група Регистриран: 29.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koia godina e Ohridskata carkva 4e ne shvashtam.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eве, повели, читај, овде има доста пишувано за проблематиката со црковните прашња. |
||
leoglas75
Група Регистриран: 29.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ohridska carkva otdelna ot bugarskata nema.
|
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба да читаш повеќе. Јас ти дадов можност, твое е понатаму што ќе правиш. |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крсто Манчев е комунист.. а сите комунисти са интернационалисти - демек безродници. Ете едно негово интервjу: - Во турско ропство ли? - Не го нарекувам турско ропство. Знаете ли што е ропство? Роб е тој, кој е сопственост на некого, кога немате сопственост. Ако јас сум ваш роб, треба вие да сте мој сопственик. Во османската империја такво нешто не е имало. Крсто Манчев Ако интерполираме според месленето на проф. Манчев - и во Македониjа е немало турско ропство /иго/. Имало е само турско присуствие некаде кон 500 и кусур години. |
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Демек Гоце Делчев е ...... .... лош домакин Изменето од да бе - 11.Февруари.2010 во 07:14 |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам дали треба да му се одговори на Крсто или тебе. Како и да е, Турската имерија била феудална држава. Во феудалните држави селаните биле закрепсотени и биле обврзани да кулучат. Ако тоа не е ропстов, тогаш незнам што е. Можеби небиле робови во калсичниот смисол на зборт, каде робовите биле продавани и купувани, ама биле закрепсотени, а тоа може да се сфати како поблага форма на ропство. Сепак феудалното општество било попрогресивно од робовладетелското. Изменето од Platenik - 11.Февруари.2010 во 17:06 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
неква глупост си напишал мислам
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега - со мене или со Крсто Манчев сакаш да водиш спор?... За мене мнението на Крсто е без значение... |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас со никого неводам спор, туку коментирам. Како и да е го прочитав неговото интервју, а човекот не би можел да биде покоректен и да сака. Дали го разбра за што зборува?! Ако не си го разбрал тогаш дефинитвно си калсичен пример за калапуван производ на бугарскиот образовен систем. Изменето од Platenik - 11.Февруари.2010 во 18:12 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бе разбрав го што сака да каже баj Крсто Манчев... Ми разбром го... има си чоекот своjа гледна точка.. Еми има си jа ... ишто од ова? |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |