IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали албанците да учат македонски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали албанците да учат македонски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:34
Морееее.....лутина
Само се перчат и се прават наивни кога е јазикот во прашање.....
Кога е нешто лабаво во прашање, тогаш се нешто не разбираат, им треба преведувач......
Ама кога се во некој зорт....тогаш се присеќаат и зборат и на македонски и на српски и на сите можни јазици.....смеење

Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 01:39
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:34
Добро знаеш дека има албанци што работат во јавни служби и кога зборат исто ко внук ми од 3 години да го слушам е муабетот.

Зошто е така знаеш?

Што е причина за тоа?

Срамота е маж или жена од 30 години да нема основни познавања од службениот јазик во државава.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:41
Originally posted by fiks fiks напиша:

Добро знаеш дека има албанци што работат во јавни служби и кога зборат исто ко внук ми од 3 години да го слушам е муабетот.Зошто е така знаеш?Што е причина за тоа?Срамота е маж или жена од 30 години да нема основни познавања од службениот јазик во државава.

Друже ја сум за да се знаее
ама ја на сум крив
туку ваша влада
Јас реков професорките од Македонски на средно само си дојдат да го поминат времето оти нема услови за учење и не превзеемат ништо (тоаа е останато од комунизмот оти нема да нзаат јазик па немаат да се вработат) е затоа е бумерангот
не кажувај дека за тоа не си информиран.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:52
А знаеш дека учениците немаат ама баш никаков интерес да учат?

Кој им го намалил интересот,кој така ги советувал да се однесуваат спрема македонски јазик и предметот?
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:57

А знаеш дека учениците немаат ама баш никаков интерес да учат?Кој им го намалил интересот,кој така ги советувал да се однесуваат спрема македонски јазик и предметот?

Професорот што не е интересиран да предава.
Ниеден родител не му дава финансии и подршка на неговиот син да оди и да не учи одредени предмети.
Немој само ова да ми го кажуваш
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:02
Не е до професорот,до родителите на децата е.
Погледај какви ракции има сега за да се учи уште во прво одделение Мкедонски.

За Англиски никој не се бунеше.

Не си во право,но срамот што ќе го има некој шалтерски работник албанец и како во мојот случај што не знаеше ополномоштво да ми каже кога вадев еден документ и која збореше на јазик кој мене ми личеше на српско-бугарски нека си го носи таа.

Мизерно е и самиот знаеш.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:09
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Професорот што не е интересиран да предава.
Ниеден родител не му дава финансии и подршка на неговиот син да оди и да не учи одредени предмети.
Немој само ова да ми го кажуваш

Не знам дали е родител, ама еве одма да те демантирам:

Originally posted by kumanovaboy kumanovaboy напиша:

NE, NIKOGAS NEMA DA UCAT ALBANCITE MAKEDONSKI, JAS SUM PROTIV I MOE DETE NEMA NIKOGAS DA UCI MAKEDONSKI

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:13

Не е до професорот,до родителите на децата е.Погледај какви ракции има сега за да се учи уште во прво одделение Мкедонски.За Англиски никој не се бунеше.Не си во право,но срамот што ќе го има некој шалтерски работник албанец и како во мојот случај што не знаеше ополномоштво да ми каже кога вадев еден документ и која збореше на јазик кој мене ми личеше на српско-бугарски нека си го носи таа.Мизерно е и самиот знаеш.

И јас реков дека учење македонски од прво оделење е претерување.

И кумановабоу го имал сигурно исто мислење и мисли за изучување на македонски од прво оделење.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:14
Ене погоре што мисли Кумановабој,тоа истото го мислат 90 % од вас Албанците.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:33

е сега да одиме со проценти 100% од македонци не не сакад да не видат ама што да правам ја сега да умрам :)
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:36

е сега да одиме со проценти 100% од македонци не не сакад да не видат ама што да правам ја сега да умрам :)
Bidejci tvrdish taka,si se zaprashal li zoshto e toa takaзбунетост
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:45

Ама одговор ми даде сега.

Па како сакате најголемиот број на Македонци да ве сакаат кога од ко паметам за себе се нешто не ви чини,се само оружје во ум ви е,само некои апсурдни барања,само провокации и напади врз државава.

Па одужје во рака зедовте и се кренавте против нас?
Држава не почитувате ни најмалку.
Во Тетово и Гостивар никаков систем не функционира,законите не се почитуваат.
Не паметам некогаш некој Албанец да истакнал знаме Македонско и да не набројувам што се друго.

Никава лојалност немате кон Македонија и барате да ве почитуваат,не може тоа така.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:50

Добро, колку го земаш со емоции ова прашање, толку грешиш.само македонците даваат плаќаат данок
?Каде оди мојот данок ?
На споменикот на НИКОЛА КАРЕВ во на коњ, и  кој никогаш не видел коњ. И за таков мозок македонски УМЕН да пла(ч)ќам данок јас?
Јас пла(т)ќам за Албанците што земаат плата од влада, не ме интересираат од вашите сонови носталгично-футуристич(но)ки.
Добро, имаш право да кажуваш сешто во реалност Македонскиот јазик од прво одделе(њ)ние се бојкотира ти тука стави точки до илјада карактери :)(Последнава реченица по конструкција и смисла ти е целосно утната.)Гратис корекција од мене, да видиш сам зошто македонскиот јазик треба да се учи од прво одделение.намигнување
фала :)

Изменето од Red`Black - 10.Февруари.2010 во 03:15
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 02:54

Ама одговор ми даде сега.Па како сакате најголемиот број на Македонци да ве сакаат кога од ко паметам за себе се нешто не ви чини,се само оружје во ум ви е,само некои апсурдни барања,само провокации и напади врз државава.Па одужје во рака зедовте и се кренавте против нас?Држава не почитувате ни најмалку.Во Тетово и Гостивар никаков систем не функционира,законите не се почитуваат.Не паметам некогаш некој Албанец да истакнал знаме Македонско и да не набројувам што се друго.Никава лојалност немате кон Македонија и барате да ве почитуваат,не може тоа така.

Добро тука не е тема и не сакам да влеземе во таа насока
Ако почнам јас да ги набројам 1000 факти зошто се кренавме против вас ќе ги читаш до седум наутро ???
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.