|
Вранишковски |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto raboti na destabilizacija na Makedonija i saka da donese raskol vo MPC iako i samiot ne e svesen za toa. Toj e piun na grckite i srpskite nacionalisti. Drzavata toa go znae i zatoa ne mu dozvoluva . A kako vtoro, obvinet e i za finansiski malverzacii. |
|
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку што знам, одлежа затвор за малверзациите. Без оглед на тоа дали е шпион или не, треба да му биде дозволено секому да ја регистрира сопствената верска заедница. Не бранам никого, но пред законот сите сме еднакви.
|
|
Вера, надеж, љубов
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima uste edna kazna za lezenje vo zatvor. Zarem na takov covek ke mu dades da registrira verska zaednica? Toj ne gi prasa svoite vernici dali se soglasuvaat so promena na imeto na Crkvata? Kakov pastir e toj sto raboti protiv svojot narod vo interes na drugi narodi? P.S. Aldra, dali ti e seedno ako se smeni imeto na Makedonija? |
|
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали законот забранува некој да основа своја верска заедница. Ама тоа може да се провери. Колку што јас прочитав од Време, тој би го прифатил секое име, само да биде формално регистриран.
Што се однесува на мојот став за името... Тоа е сепак лично мој став, но еве би рекол само една реченица: ,,Ружата мириса убаво без разлика како ќе ја викаш’’. Непотребно се замараме за името. |
|
Вера, надеж, љубов
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problemot so Vraniskovski e politicki, a ne verski. Zatoa ovaa tema treba da se premesti vo politika. A za "Ruzata" no comment... |
|
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поточно црковна политика.
|
|
Вера, надеж, љубов
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не може да има две исти верски институции во една држава и точка - тука нема што да се разговара.
чао џаци.... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто да не може да има? Кој може да ја забрани слободата на секој да се нарекува како што сака? Ако тие луѓе се чувствуваат како православни зошто да не се наречат така?
|
|
Вера, надеж, љубов
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За тоа прашај си ја државата... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Законот! Јас не можам да бидам физичкото лице АlDra, како што АlDra не може да биде физичкото лице Македон. Македон не може да дејствува во името на АlDra затоа што тоа лице има правна и деловна способност! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Законот вели: Или ќе бидеш под власта на МПЦ, или не смееш да бидеш православен За каква „слобода“ на вероисповед збориме тука?
Сепак, објективната парадоија на овој закон се гледа и во тоа што овој член од законот паѓа и се ревидира на уставен суд веќе неколку пати. А и уште ќе паѓа, особено ако решиме да се приближиме до вратата Европа. Сепак моето видување е дека на МПЦ и фуфка од конк*ренција |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде, да видиме каде "падна" овој закон на Уставен. Презентирај ни, нам, кои очигледно не знаеме , кога Уставниот суд од новиот закон поништил или укинал одредби. Чинам дека се додека некои заедници се дрзнуваат да толкуваат закони, секогаш некој друг ќе им биде виновен за положбата во која се наоѓаат. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што сакаш да ти наведам за да „видиш“? Слика? Линк? Статија од весник?
Впрочем ништо од ова не ти треба, само прашај ги комшиите што редовно гледаат вести |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да ми наведеш одлука на Уставен Суд и одредба која е укината, што доколку има лесно можеш да ја најдеш. |
|
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |