IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали злото може да биде и добро?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали злото може да биде и добро?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 17:35
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Vidi brate messi, ako sum jas bolen od nekoja teska bolest,na primer, bi sakal doktorot da mi ja kaze vistinata, za da moze da prezemam merki za lekuvanje.

Ne bi sakal doktorot da mi kaze deka sum zdrav i da ne se sekiram za nisto , ako ne e taka.

No,za drugoto, se soglasuvam deka zloto moze da bide i dobro vo odredeni situacii, kako i so izrekata deka " vo sekoe zlo ima nesto i dobro".

P.S. Od kaj znaes deka nemam deca ?

Znam, spored onoa shto go zboruvash. Ako kazhanoto e iskreno i tochno, togash nemash deca.

Inaku, postojat sluchai koga lekari po greshka im imaat kazhano na lugje deka se bolni, a ne bile bolni i deka se zdravi, a ne bile zdravi. Zdravite se razbolele, a bolnite ozdravele. Lekarite nesakajki ili namerno izlazhale i ednash napravile losho, a drug pat dobro.

Ne se raboti za lazhenje dali si bolen ili ne, tuku za krajniot ishod na tvojata bolest. Nie ne sme apsolutno istata ishtancana polutka od mashinata za da bideme identichni i ako lekarot ti kazhe deka spored knigata (statistikata) nemash shansi da zhiveesh povekje od tri nedeli, toj ti ja zapechatil sudbinata vo tvojot um. Ako se vodi od Ljubov kje ti reche deka situacijata ne tie lesna, no imash shansi da zhiveesh i da se izlechish (ti ne si statistichki broj, tuku posebno, unikatno Bozhje chedo). Takvata laga brojni pati dovela do chuda.

Ljubovta e edinstveniot kriterijum za odnesuvanje i odreduvanje sto e dobro, a shto e zlo vo sekoj unikaten moment... a sekoj moment e unikaten, nikogash sluchen i koj nikogash nema da se povtori.

Spored toa, dali zloto (definirano spored knigata) mozhe da bide i dobro?

Sekako! Toa ne zavisi od definicijata, tuku od sluchajot!   

Pa ti si bil vidovit brate messi Malku da se nasalime .

Da, nemam deca, barem jas taka znam dosega :)))

Inaku, za slucajot so lekarite znam deka poveketo lekari ja procenuvaat psihickata sostojba na pacientot i znaat dali da mu ja kazat vistinskata sostojba ili ne.

Inaku, se soglasuvam so tebe deka vo mnogu slucai zloto moze da bide i dobro,izgleda samo ne se razbirame. Procitaj gi pogore moite postovi.

Isto zboruvame a ne moze da se razbereme...
Кон врв
Senzor Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
Ин ту ит ивен

Регистриран: 31.Јануари.2010
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Senzor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:33

Da si ja odbranis familijata od ubiec e dobro delo.

Onoj sto sakal da go ubie Hitler ke napravel dobro delo.

Ponekogas nekoi raboti ednostavno mora da se napravat za da ne bide pogolemo zlo.

A za lazenjeto, ne sakam da lazam nikogas. Naviknav da ja kazuvam vistinata , podobro e da se kazuva vistinata otkolku da izmisluvas lagi. Lagata e gnasno nesto, poteknuva od Gavolot.

Se slucuva ponekogas da prikrijam nesto, no ne da izlazam,tuku da premolcam , vo interes na dobroto . Ili ako nekoj mi doveril nekoja tajna,se razbira, nema da kazam nisto za toa. Ne mora da lazam, ednostavno nema da kazam nisto i tocka.

Daleku od toa da se pravam deka sum svetec,jas samo se trudam da pravam dobro vo mojot zivot onaka kako sto dlaboko vo sebe veruvam deka e ispravno.

Veruvajte, polesno e da se kaze vistinata otkolku da se laze. Taka imas cista sovest i pomirno se spie.

Се согласувам со тебе од збор до збор!
Живеј, и остави да живеат.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
Ин ту ит ивен

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Senzor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:50
Лажењето не носи ништо добро, а на малиот ќе му ја кажам вистината најблаго што можам. Ако е глупаво не значи дека нема други квалитети.(Нема човек без мани) Како и да е секој сака да ја слушне вистината... Оној кој сака да живее во лаги го жалам.
А за љубовта таа е алатка на бога кој ја нема ништо нема,
а лагата е алатка на ѓаволот... (ако сакате ѓаволски добро служете се со лаги, измами,)Голем дел од лековите за болните не се вкусни како чоколадо.... горчи и вистината но таа е лек за душата... Мала лага големи последици...
Човек што ќе ме излаже, ја изгубил довербата кај мене.
А на лагата и се кратки нозете... порано или покасно излегува на виделина...и премолчувањето е лага...
Тешко е да си искрен во денешно време кога светот е превртен... ама потруди се да бидеш најмногу што можеш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:07
Originally posted by Senzor Senzor напиша:

Лажењето не носи ништо добро, а на малиот ќе му ја кажам вистината најблаго што можам. Ако е глупаво не значи дека нема други квалитети.(Нема човек без мани) Како и да е секој сака да ја слушне вистината... Оној кој сака да живее во лаги го жалам.
а лагата е алатка на ѓаволот... (ако сакате ѓаволски добро служете се со лаги, измами,)Голем дел од лековите за болните не се вкусни како чоколадо.... горчи и вистината но таа е лек за душата... Мала лага големи последици...
А на лагата и се кратки нозете... порано или покасно излегува на виделина...и премолчувањето е лага...
Тешко е да си искрен во денешно време кога светот е превртен... ама потруди се да бидеш најмногу што можеш.

Taka e brate
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:39

Taka e brate

Ne me razbirajte pogreshno, ne ve kritikuvam...ve sakam i ve pochituvam kako samiot sebe si.

Spored govorenjeto se gleda deka ste mladi... vash*te zborovi otkrivaat povekje teorija, otkolku zhivotno iskustvo... kje formirate semejstva, kje dobiete deca, kje chuvate stari roditeli, kje dozhiveete mnogu neshta koi ne ste gi dozhiveale do sega. Kje gi otkriete vrednosta, ubavinata i mokjta na LJUBOVTA vo aspekt koj mozhebi ne ste imale shansa da ja doznaete do sega.

Togash kje pravime muabet...

Изменето од Messenger - 04.Февруари.2010 во 23:40
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:56

Brate messi, poznavam Hristijani koi nikogas ne lazat.Barem jas ne sum gi fatil vo laga.

Poznavam dobri Hristijani koi imaat po 70 godini i povekje. Gi ima od site Hristijanski verski zaednici, ama najmnogu cesni sto poznavam i na koi mi teknuva vo momentov se Jehovinite svedoci. Tie dragi dedovci i babi se za mene primer za integritet i cesnost.

Na niv mislam i od niv se nauciv da ne lazam zatoa sto nema fajde od lazenje.

Ne znam dali poznavas Jehovini svedoci, ako ne poznavas te pottiknuvam da gi zapoznaes, ke vidis deka pogolemiot del od niv ne lazat. Togas ke se ubedis deka ima lugje sto ne lazat.

Sekako deka eden dobar vernik od bilo koja religija ne laze, no jas zboruvam konkretno za niv od licno iskustvo.

A inaku, ne sum tolku mlad kolku sto mislis. Jas moite roditeli gi cuvav, bea bolni i pocinaa a jas se grizev za niv i do posleden moment bev so niv . BOG da gi prosti.

Zatoa ne zboruvam od teorija tuku od iskustvo... Samo verata mi pomogna da izdrzam vo tie teski momenti i verata vo BOG me vodi napred!
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
Ин ту ит ивен

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Senzor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 01:56
Млад сум.. релативно .. но што и да видам и што и да се случи не се делам од Бога. Без него животот не би ми имал смисла...
Земјата е чистилиште...пројди низ маки и остани чист и вечноста е твоја.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 04:08

Млад сум.. релативно .. но што и да видам и што и да се случи не се делам од Бога. Без него животот не би ми имал смисла...

Јас би рекол пак токму обратно, на земјава се раѓаме без гревови, чисти...потоа ги правиме нив. А, и ништо не е вечно. намигнување
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
Ин ту ит ивен

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Senzor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 04:44
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Јас би рекол пак токму обратно, на земјава се раѓаме без гревови, чисти...потоа ги правиме нив. А, и ништо не е вечно. намигнување

Имаш право на избор.
Мојот избор е господ.
Вечен е и рајот и пеколот.
Почекај и ќе влезеш во едно од нив.

Изменето од Senzor - 05.Февруари.2010 во 04:44
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
Ин ту ит ивен

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Senzor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 04:48
Ако 30 000 денови се се за тебе .... од кои 10 000 ги поминуваш во спиење. 10 000 во работа. Ти остануваат само 10 000 за се што го нарекуваш живот. Ако си имал среќа да бидат толку 80 годишен старецу.

Изменето од Senzor - 05.Февруари.2010 во 04:56
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 12:00
zloto   se  menuva   ednas  e  dobro  ednas  e  zlo
 na  primer.    ako   nekoja   zemja   napadne  nekoja  so  terorizam   togas  toa  e  zlo   a  koga  napadnata  ke  se   brani  so  atomska  bomba  toa e dobro  za  sloboda.zatoa  povejke  ne  se  koristi  terminot   zlo  i  dobro  nego  se  prasuva  dali  celta  gi  opravduva  sredstvata.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,211 секунди.